Mansur Yavaş: Para sizin, tesis sizin. Hayırlı uğurlu olsun

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.03.2024 - 15:39, Güncelleme: 19.03.2024 - 15:39
 

Mansur Yavaş: Para sizin, tesis sizin. Hayırlı uğurlu olsun

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yenimahalle ilçesindeki Demetevler Parkı'nın lunapark alanını yenileyerek Başkentliler için bir sosyal tesis haline getirdi. Yapılan çalışmanın maliyeti 17 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.
Yaşam Demeti Parkı'nın açılış töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Biz de vatandaşın tertemiz, alın terini başı çöpe götürecek beş kuruşumuz yok. Nereye, neye ihtiyaç varsa oraya harcıyoruz parayı" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri nefes alabilecekleri sosyal ve yeşil alanlarla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Demetevler Parkı'nın kuzey köşesinde yer alan eski lunapark alanı yerine yapılan Yaşam Demeti Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yavaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim belediyecilik anlayışımız bizden öncekilerle farklı. İllaki millet proje görsün diye sizlerin parasını çöpe atıldı. Biz belediyeciliğe şöyle bakıyoruz; aldığımız maaş, personelin aldığı maaş ve yaptığımız bütün yatırımların parası sizden çıkıyor. O zaman bu yatırımları yaparken sizlerin ihtiyacı doğrultusunda harcamamız lazım. Siz ne istiyorsanız oraya harcamamız lazım" dedi. Göreve geldiği günden beri insan odaklı çalıştıklarını vurgulayan Yavaş, asfalt ve beton gibi materyallerin unutulabilir olduğunu ifade ederek, belediyenin insanların yaşamını kolaylaştırmak için var olduğunu belirtti. Ankara'nın altyapı gibi önemli sorunlarının yıllardır ihmal edildiğini söyleyen Yavaş, "Çılgın proje" adı altında yapılan harcamaların çöp projeler olduğunu belirtti ve belediyenin ve belediye başkanının harcamalarının şeffaf olması gerektiğini savundu. Parkın maliyeti hakkında bilgi veren Yavaş, "Yaşam Demeti adını verdiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis Alanı 9 milyon lira yapı maliyeti ve 8 milyon 500 bin lira park maliyeti ile toplam 17 milyon 500 bin lira maliyetle sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Para sizin, tesis sizin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. HER YAŞTAN KULLANICIYA HİTAP EDİYOR 12 bin metrekare alana kurulan parkta; BelPa Kafe, Kreş, yaşlılar lokali, Gençlik merkezi, meydan, spor sahaları ve dinlenme alanları bulunuyor. Her yaştan kullanıcıya hitap eden yaşam alanını kente kazandırdığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Başkentliler, şunları söyledi:  Serpil Yener: “Ben yeşilliği de yeşil alanı da çok seviyorum. Mansur başkanımın böyle bir şey yapması beni çok mutlu etti. Demetevler’in gerçekten de böyle bir aktiviteye ihtiyacı vardı.” Faik Aslan: “Yenilik her zaman iyi, sevindik.” Cafer Kaya: “Ankara’mız güzelleşiyor. Yeşil alanlar özellikle fazlalaştırıldı.” Şerife Gökçeoğlu: “Bizim içi burası çok güzel oldu. Gerçekten kör bir noktaydı burası. Gözümüz gönlümüz açıldı. Devamını bekliyoruz bu parkların.” Sevtap Başoğlu: “Burayı çok beğendik. Eskiden burası çok kötüydü. Buraya bakmak istemiyorduk. Mansur Başkan’a çok teşekkür ederiz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yenimahalle ilçesindeki Demetevler Parkı'nın lunapark alanını yenileyerek Başkentliler için bir sosyal tesis haline getirdi. Yapılan çalışmanın maliyeti 17 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Yaşam Demeti Parkı'nın açılış töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak, "Biz de vatandaşın tertemiz, alın terini başı çöpe götürecek beş kuruşumuz yok. Nereye, neye ihtiyaç varsa oraya harcıyoruz parayı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri nefes alabilecekleri sosyal ve yeşil alanlarla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Demetevler Parkı'nın kuzey köşesinde yer alan eski lunapark alanı yerine yapılan Yaşam Demeti Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yavaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bizim belediyecilik anlayışımız bizden öncekilerle farklı. İllaki millet proje görsün diye sizlerin parasını çöpe atıldı. Biz belediyeciliğe şöyle bakıyoruz; aldığımız maaş, personelin aldığı maaş ve yaptığımız bütün yatırımların parası sizden çıkıyor. O zaman bu yatırımları yaparken sizlerin ihtiyacı doğrultusunda harcamamız lazım. Siz ne istiyorsanız oraya harcamamız lazım" dedi.

Göreve geldiği günden beri insan odaklı çalıştıklarını vurgulayan Yavaş, asfalt ve beton gibi materyallerin unutulabilir olduğunu ifade ederek, belediyenin insanların yaşamını kolaylaştırmak için var olduğunu belirtti. Ankara'nın altyapı gibi önemli sorunlarının yıllardır ihmal edildiğini söyleyen Yavaş, "Çılgın proje" adı altında yapılan harcamaların çöp projeler olduğunu belirtti ve belediyenin ve belediye başkanının harcamalarının şeffaf olması gerektiğini savundu.

Parkın maliyeti hakkında bilgi veren Yavaş, "Yaşam Demeti adını verdiğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesis Alanı 9 milyon lira yapı maliyeti ve 8 milyon 500 bin lira park maliyeti ile toplam 17 milyon 500 bin lira maliyetle sizlerin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Para sizin, tesis sizin. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HER YAŞTAN KULLANICIYA HİTAP EDİYOR

12 bin metrekare alana kurulan parkta; BelPa Kafe, Kreş, yaşlılar lokali, Gençlik merkezi, meydan, spor sahaları ve dinlenme alanları bulunuyor.
Her yaştan kullanıcıya hitap eden yaşam alanını kente kazandırdığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Başkentliler, şunları söyledi:
 Serpil Yener: “Ben yeşilliği de yeşil alanı da çok seviyorum. Mansur başkanımın böyle bir şey yapması beni çok mutlu etti. Demetevler’in gerçekten de böyle bir aktiviteye ihtiyacı vardı.”
Faik Aslan: “Yenilik her zaman iyi, sevindik.”
Cafer Kaya: “Ankara’mız güzelleşiyor. Yeşil alanlar özellikle fazlalaştırıldı.”
Şerife Gökçeoğlu: “Bizim içi burası çok güzel oldu. Gerçekten kör bir noktaydı burası. Gözümüz gönlümüz açıldı. Devamını bekliyoruz bu parkların.”
Sevtap Başoğlu: “Burayı çok beğendik. Eskiden burası çok kötüydü. Buraya bakmak istemiyorduk. Mansur Başkan’a çok teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.