AGSAD Tarafından ''BENİ DUY'' Sergisi Türk Amerikan Derneği'nde Açıldı

Kültür-Sanat 18.02.2024 - 16:50, Güncelleme: 18.02.2024 - 16:56
 

AGSAD Tarafından ''BENİ DUY'' Sergisi Türk Amerikan Derneği'nde Açıldı

Sema KUMRULU / Anadolu Görsel Sanatlar Derneği'nin, (AGSAD) 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde hayatını kaybedenleri anmayı ve binlerce vatandaşımızın yaşamına mal olan ihmal ve hataları hatırlatmayı amaçlayan, ''BENİ DUY'' Plastik Sanatlar Sergisi 1 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşti.
   Türk Amerikan Derneği Emin Hekimgil Sergi Salonu'nda açılan,  proje koordinatörlüğünü Ressam Erdoğan Dedeoğlu'nun yaptığı sergi, Senem Gümüşay'ın  ''Sismik Çığlık'' adlı canlı performansıyla devam etti.     Sergide, 7 Şubat Çarşamba günü;  ''Seramik Sanatı ve Felsefesi'' konulu söyleşi ile Sibel Aktaş, 13 Şubat Salı günü ''Bellekten Tuvale Deprem'' başlıklı söyleşisi ile Semra Çevik, 17 Şubat Cumartesi günü ise Nilgün Dörtok, Fikriye Atik Güneş ve İbrahim Akıncı tarafından sulu boya workshop etkinlikleri düzenlendi.     27 sanatçının deprem temalı 41 eseriyle katıldığı sergi, 29 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.     Sergide; Akife DEKELİ, Altuğ ÇELİK, Aynur YAZIBAKAN, Belgin YASİNOĞLU, Derya SAATÇIOĞLU, Didem YİĞİT, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erdal Reşit YILMAZ, Erdoğan DEDEOĞLU, Esra EFEÇINAR, Funda GÜRE AYDIN, Hüseyin ARDA, Kemal ULUTAŞ, Nilgün AKOĞLU, Nilgün ALTAN, Nilgün COŞKUN YAKAR, Nilgün DÖRTOK, Semra ÇEVİK, Senem GÜMÜŞAY, Serap SELÇUK ATABAŞ, Sevda TÜRKÜSEVEN, Sibel AKTAŞ, Sultan GÖKTEPE, Suna SÖNMEZ, Şule BALAN, Şule KARAHAN ve Veysel BİNYILDIZ eserleriyle yer aldı.      ''BENİ DUY'' Sergisi için hazırlanan manifestoda; ''Bir yıl önce yine Şubat ayında yüreğimiz dağlandı. Uzun bir süre televizyonlara kilitlendik, boğazımız düğüm olanları izledik. Amacımız yaşanan olayları tekrar yaşatmak değil, can acıtmak hiç değil. Yaşanan olayların aslında sadece ihmal, cahillik, açgözlülük ve umursamamaktan geldiğini hatırlatmaktır. Bu yüzden ''BENİ DUY'' diyoruz, yapılan hatalar tekrar yapılmasın diye''      Anadolu Görsel Sanatlar Derneği'nin çağrısına biz de destek verelim:      "BENİ DUY"
Sema KUMRULU / Anadolu Görsel Sanatlar Derneği'nin, (AGSAD) 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde hayatını kaybedenleri anmayı ve binlerce vatandaşımızın yaşamına mal olan ihmal ve hataları hatırlatmayı amaçlayan, ''BENİ DUY'' Plastik Sanatlar Sergisi 1 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşti.

   Türk Amerikan Derneği Emin Hekimgil Sergi Salonu'nda açılan,  proje koordinatörlüğünü Ressam Erdoğan Dedeoğlu'nun yaptığı sergi, Senem Gümüşay'ın  ''Sismik Çığlık'' adlı canlı performansıyla devam etti.

    Sergide, 7 Şubat Çarşamba günü;  ''Seramik Sanatı ve Felsefesi'' konulu söyleşi ile Sibel Aktaş, 13 Şubat Salı günü ''Bellekten Tuvale Deprem'' başlıklı söyleşisi ile Semra Çevik, 17 Şubat Cumartesi günü ise Nilgün Dörtok, Fikriye Atik Güneş ve İbrahim Akıncı tarafından sulu boya workshop etkinlikleri düzenlendi.

    27 sanatçının deprem temalı 41 eseriyle katıldığı sergi, 29 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

    Sergide; Akife DEKELİ, Altuğ ÇELİK, Aynur YAZIBAKAN, Belgin YASİNOĞLU, Derya SAATÇIOĞLU, Didem YİĞİT, Erdal BÖLÜKBAŞI, Erdal Reşit YILMAZ, Erdoğan DEDEOĞLU, Esra EFEÇINAR, Funda GÜRE AYDIN, Hüseyin ARDA, Kemal ULUTAŞ, Nilgün AKOĞLU, Nilgün ALTAN, Nilgün COŞKUN YAKAR, Nilgün DÖRTOK, Semra ÇEVİK, Senem GÜMÜŞAY, Serap SELÇUK ATABAŞ, Sevda TÜRKÜSEVEN, Sibel AKTAŞ, Sultan GÖKTEPE, Suna SÖNMEZ, Şule BALAN, Şule KARAHAN ve Veysel BİNYILDIZ eserleriyle yer aldı.

     ''BENİ DUY'' Sergisi için hazırlanan manifestoda; ''Bir yıl önce yine Şubat ayında yüreğimiz dağlandı. Uzun bir süre televizyonlara kilitlendik, boğazımız düğüm olanları izledik. Amacımız yaşanan olayları tekrar yaşatmak değil, can acıtmak hiç değil. Yaşanan olayların aslında sadece ihmal, cahillik, açgözlülük ve umursamamaktan geldiğini hatırlatmaktır. Bu yüzden ''BENİ DUY'' diyoruz, yapılan hatalar tekrar yapılmasın diye''

     Anadolu Görsel Sanatlar Derneği'nin çağrısına biz de destek verelim:

     "BENİ DUY"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.