Altındağ Belediyesi'nden Türkiye'de bir ilk: Anne Müzesi

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 30.04.2024 - 09:44, Güncelleme: 30.04.2024 - 09:44
 

Altındağ Belediyesi'nden Türkiye'de bir ilk: Anne Müzesi

Altındağ yeni bir müzeye daha kavuştu... Türkiye'nin ilk 'Anne Müzesi', Hamamarkası'nda ziyarete açıldı. Anneler günü öncesinde, yazar Şermin Yaşar tarafından gerçekleştirilen bu proje, büyük ilgi gördü.
Açılış törenine, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve birçok davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Anne Müzesi Kurucusu Şermin Yaşar ve diğer protokol üyeleri ile birlikte müzeyi gezdi. "ALTINDAĞ BİR MÜZE DAHA KAZANDI" Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Anne Müzesi'nin ilçeye önemli bir değer kattığını belirtti. Tiryaki, "Altındağ, artık müzeleriyle ünlü bir ilçe haline geldi. Anne Müzesi'nin açılmasıyla birlikte Altındağ, çok anlamlı bir müze daha kazandı. Hamamarkası'nın bu tür değerli müzelere ev sahipliği yapması bizleri gururlandırıyor. Tarihi dokunun, kültür ve sanatın bu şekilde korunması ve yaşatılması, ilçemizin zenginliğini artırıyor. Müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Altındağ yeni bir müzeye daha kavuştu... Türkiye'nin ilk 'Anne Müzesi', Hamamarkası'nda ziyarete açıldı. Anneler günü öncesinde, yazar Şermin Yaşar tarafından gerçekleştirilen bu proje, büyük ilgi gördü.

Açılış törenine, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve birçok davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Anne Müzesi Kurucusu Şermin Yaşar ve diğer protokol üyeleri ile birlikte müzeyi gezdi.

"ALTINDAĞ BİR MÜZE DAHA KAZANDI"

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Anne Müzesi'nin ilçeye önemli bir değer kattığını belirtti. Tiryaki, "Altındağ, artık müzeleriyle ünlü bir ilçe haline geldi. Anne Müzesi'nin açılmasıyla birlikte Altındağ, çok anlamlı bir müze daha kazandı. Hamamarkası'nın bu tür değerli müzelere ev sahipliği yapması bizleri gururlandırıyor. Tarihi dokunun, kültür ve sanatın bu şekilde korunması ve yaşatılması, ilçemizin zenginliğini artırıyor. Müzenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.