Ankara Tuz Gölü'ne Japon ve İspanyol turist akını

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan Tuz Gölü, yerli turist kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Japon turistler doğanın beyaz mucizesine hayran

Japon turistler, Tuz Gölü’nün bembeyaz tuz kaplı yüzeyini hayranlıkla incelerken bol bol da fotoğraf çektiriyor. Japonya’da benzer doğal oluşumlar bulunsa da Tuz Gölü’nün genişliği ve etkileyici manzarası, Japon ziyaretçileri kendine çekiyor. Japon turistlerin özellikle gün doğumu ve gün batımında çektiği fotoğraflar sosyal medyada da beğeni alıyor.

İspanyol turistler için doğanın sakin durağı…

İspanyol turistler ise Tuz Gölü’nün sunduğu sakin atmosferi ve doğal güzellikleri keşfetmek için bölgeye geldiğini söylüyor. İspanya’nın hareketli şehir yaşamından uzaklaşmayı tercih eden ziyaretçiler, Tuz Gölü’nde doğanın sessiz ve huzurlu anının tadını çıkarıyor.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak’tan BHA’ya açıklamalar…

Son yıllarda artan uluslararası ilgi sonrası Tuz Gölü’nün turizm potansiyelini artırmış durumda. Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç’a açıklamalarda bulunan Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Tuz Gölü ile ilgili yeni projeleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tuz Gölü’ne olan ilginin artması için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca göl çevresindeki belediyeye ait tesisi de yenileyerek insanların kaliteli ve daha uzun vakit geçirmesini sağlamak istiyoruz. Ankara başta olmak üzere ülke ekonomisine ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak en önemli değerimiz Tuz Gölü… Bu güzelliğe sahip çıkıyoruz ve daha fazla turistin gelmesi için projeler hazırlıyoruz.”