FZM ile Planet Turkey arasında dev iş birliği anlaşması imzalandı

Haber ve Fotoğraflar: Dursun ERKILIÇ

Türkiye ile Yunanistan arasındaki iş birliğine en iyi örneklerden biri, Ankara’da atılan imzalarla hayata geçirildi.

Yunanistan’ın dev şirketlerinden Planet SA iştiraki olan Planet Turkey ile Türk iş insanı Fesih Zeki Mert’in kurduğu, küresel ölçekte faaliyet gösteren Kanada merkezli Van Horn Construction iştiraki FZM arasında Türkiye’deki proje yönetimi ve danışmanlık sektörü adına çok önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı.

FESİH ZEKİ MERT, X’TEN DUYURMUŞTU

Fesih Zeki Mert’in, 10 Eylül 2024’te X hesabından, “Yunanistan’ın başkenti Atina’da; Güneydoğu Avrupa’da ve geniş bir coğrafyada alanında uzman ve etkin olan, Proje yönetimi ve danışmanlık şirketi PLANET TURKEY ile yürüttüğümüz ortaklık süreci için prensipte anlaşmış bulunuyoruz. 27 Eylül’de Ankara’da, Sn. Christos Giannakopoulos ile birlikte basın mensuplarının katılımlarıyla son imzaları atacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” paylaşımıyla duyurduğu iş birliğiyle ilgili gelişmeye son nokta Ankara’da kondu.

ÇOK SAYIDA BASIN MENSUBU KATILDI

Planet Turkey adına Christos Giannakopoulos, FZM adına Fesih Zeki Mert’in imza attığı toplantıya 100’e yakın gazeteci katılım sağladı. Kahvaltılı basın toplantısı hem şirketlerin tanıtımı hem de iş birliğinin ülkelere ve şirketlere sağlayacağı kazanımların anlatımına sahne oldu.

Küresel bir dev halini alan Van Horn Construction, bu anlaşma ile Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok köşesinde daha etkin ve yaygın bir yatırım / girişim olanağı bulacak.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, iş birliğinin önemli sonuçları olacağını belirtti ve bir soru üzerine, bu anlaşma ile Türkiye’de istihdama da büyük katkı sağlanacağını söyledi.

İmza töreni, basın mensuplarının Christos Giannakopoulos ve Fesih Zeki Mert ile yaptığı röportajlarla sona erdi.

FESİH ZEKİ MERT'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

İş insanı Fesih Zeki Mert, anlaşmayı, imza töreninin ardından sosyal medya hesabından duyururken de şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren proje yönetimi ve danışmanlık şirketi PLANET Grup ile Şirketimiz Van Horne Construction arasındaki ortaklık sürecinin imzalarını PLANET Grup Başkanı ve CEO’su Christos Giannakopoulos ile birlikte Ankara’da attık.

PLANET Turkey adıyla faaliyet gösterecek olan yüzde 50 ortaklı şirketimiz, stratejik yatırımcı olarak başta Türkiye olmak üzere Asya ve Yakın Doğu’daki pazarlara açılacak; birçok reforma, öncü ve örnek projeye imza atacak.

Ülkemize ve girişimci ruhun gücüne inanıyoruz.

Kıvançlıyız!..

Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde, insan ve üretim odaklı, katma değer yaratan yatırımlarımızı sürdürmeye, bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz!

Hayırlı Uğurlu Olsun…”