Dünya Kalite Zirvesi, Dubai’de gerçekleştirildi
ANKHABER
Lobin International tarafından düzenlenen Dünya Kalite Zirvesi’nin 9’uncusu dünyanın yeni ticaret merkezlerinden sayılan Dubai gerçekleştirildi.
Alanında uzman isimler, iş insanları ve akademisyenlerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı zirvede, dünyadaki yeni iş fırsatları masaya yatırıldı.
Dünya Kalite Zirvesi’ne Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç, Dubai Ticaret Ateşesi Ersoy Erbay, Hasan Kaygusuz ve Muhammet Emin Erkal, ZLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akceylan, Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Özgöker’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
LOBIN INTERNATIONAL BAŞKANI USTAOĞLU’NUN KONUŞMASI
Zirve’nin yürütücüsü Lobin International Başkanı Fahri Ustaoğlu yaptığı konuşmada, Türk iş insanlarını dünyadaki paydaşlarıyla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye’nin dünyanın kalbi olduğunu ve Jeostratejik noktası nedeniyle de dünyadaki bütün yatırımcılarının ilgisini her zaman çektiğini vurgulayan Ustaoğlu, şirket olarak amaçlarının dünyadaki yatırımcılar ile Türk iş insanları arasında köprü kurmak olduğunu söyledi.
Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün çabamız, gayretimiz, ülkemizin uluslararası ticarette hakkettiği yeri almasıdır. Bu amaçla 29 Mayıs’ta 9’ncusunu Dubai’de düzenlediğimiz Dünya Kalite Zirvesi’nin yalnızca iş dünyası için yeni ufuklar açmakla kalmayacağı, aynı zamanda bölgedeki geleneksel ilişkilerin ve iş birliğinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır.”
Kalite zirveleri ile dünyadaki gelişmeleri ve yeni pazar arayışlarını takip eden her sektörden katılımcıları ağırladıklarını vurgulayan Ustaoğlu, "Bu tarz etkinlikler sadece pazar paylarını artırmıyor, aynı zamanda birlikten kuvvet doğar ilkesini beraberinde taşıyor, iş dünyasının heyecanını zinde tutuyor" diye konuştu.
Dubai Ticaret Ateşesi Ersoy Erbay ise burada yaptığı konuşmada, Dubai ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 20 milyar doları aştığını belirterek, “Burada Türk sanayici ve iş insanları için önemli bir potansiyel var.” dedi.
İHRACATÇILAR VERİLEN DESTEK DEVAM EDİYOR
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç da Türkiye’de şu anda tasarruf tedbirlerinin uygulandığına işaretti. Türkiye’nin bu tedbirlerin ihracat alanını kapsamadığına dikkati çeken Kılıç, “İhracatımızın artarak sürmesi için sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ihracata verilen devlet teşvikleri tasarruf tedbirlerinin dışında tutularak ihracatçılarımıza büyük oranda destekler sürmektedir.” dedi
Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Özgöker ise Türkiye’nin özellikle son yıllarda doğru bir ekonomik sistem izlediğini söyledi. Özgöker, yetmişli yılların sonunda Türkiye’nin bütün ihracatının 1.5 milyar dolar civarında olduğunu, petrol ithalatının ise 2 milyar dolar olduğunu vurguladı. Özgöker, “Yaşanan değişim ve dönüşüm sonucunda doğru desteklemelerle Türk ekonomisinin bugün dünyanın 16. Büyük ekonomisi olarak 256 milyar dolar ihracat yapan bölgesinin en güçlü ülkesi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.
Zirve’de daha sonra Dünya’nın birçok bölgesinde gelen yatırımcılar, dünyadaki yeni ekonomik fırsatlara ilişkin görüş alışverişinde bulundular.