Özlem Kireçoğlu Yavuz Atölyesi ''Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Doğru'' Karma Resim Sergisi Açtı

    Karma sergide; Ayşe Sude Fayat, Asena Kahraman, Çınar Kaygusuz, Defne Kulga, Deniz Eren Şeker, Eylül Özkan, Esma Yıldıran, Ela Elçin Bektaş, Feyza Ceylin Er, Güneş Selen Akyol, Melisa Yurtkulu, Özge Boyraz, Sanem Boyraz ve Yağmur Akay çalışmalarıyla yer aldı.

    Ressam Özlem Kireçoğlu yavuz konuşmamızda; ''Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi mezunuyum. Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde Moda Tasarımı üzerine lisans yaptım. Şu an Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde sanat tasarımında yine resim üzerine yüksek lisans yapıyorum. Aynı zamanda 26 yıldır görsel sanatlar eğitimi öğretmeniyim. Okul dışında, kendi atölyemde, sınıf bazında değil bireysel resim dersi veriyorum. Her yaştan öğrencim var. Pari Sanat'ta 2. atölye sergimiz. 2.5 yıl önce de beyazlar giyerek ''Beyaz Melekler'' olarak sergi açmıştık. Bu seferki sergimizde kırmızılar giyerek Cumhuriyetin 2. yüz yılına doğru bir konsept hazırladık. 14 öğrencim sulu boya, yağlı boya, kara kalem, akrilik çalışmalarıyla sergide yer aldı. Ben de 3 farklı seriyle katıldım. Mottomuz, ''Başımın Üstünde Yerin Var'' serimde, yaratılanın yaradana sevgi ve saygısını anlatıyor. Ulus'ta bulunan Atatürk Anıtından esinlendim. Yıllar önce resimlemiştim. Atatürk'ün her zaman başımızın üstünde yeri var. Bu serim, isim olarak devam etti. 2. serim ''Altın Öykülü Kadınlar'' Kıyafetleri altından. Bu da kadının ne kadar değerli olduğunu anlatıyor. Diğer serim ise, ''Türk Savaşçı Kadınlar'' adını taşıyor. Dünya o kadar saçma bir yöne gidiyor ki her anlamda. Türk kadınlarının o savaşçı yönlerini ortaya çıkarması ya da göstermesi gerektiğini vurguluyoruz. Umarım gerek kalmaz. Çalışmalarımızı izleyenlerin beğenisine sunduk. Güzel bir sergi oldu diye düşünüyorum'' diyerek bilgi verdi.

      Sevgili Özlem Kireçoğlu Yavuz ve geleceğimizin sanatçıları yavrularımızı kutluyorum. Her zaman güzel sergilere imza atan Pari Sanat işletmecileri Ayşen Karakoyunlu ile Songül Ataklı'ya da teşekkür ediyorum.