Kültür/Sanatın Merkezi Kale’de Sergi Sezonu Başlıyor

ANKHABER

Başkent Ankara’nın kültür/sanat etkinliklerinin merkezi haline alan Ankara Kalesindeki Emin Antik Sanat Merkezi, 2024 Sergi Sezonunu muhteşem bir sergi ile açıyor.

21 Eylül 2024 Cumartesi günü Saat 14.00’te sanatseverlerin katılımı ile iki genç usta sanatçının; Ressam Orhan Zafer ile Ressam Mümin Candaş’ın sergileri sanatseverlerle buluşacak.

ORHAN ZAFER (TRABZON 1971)

19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Mezunu. Resim çalışmaları yanı sıra Karikatür ve Fotoğraf sanatıyla ilgilenmektedir.

Ulusal ve uluslararası kişisel ve birçok karma sergi veya organizasyona katıldı. Katılmış olduğu yarışmalar sonucu; üçü uluslararası sekizi ulusal ve biri özel ödül olmak üzere on iki ödül aldı.

Birçok ulusal düzeyde sergi organizasyonu gerçekleştiren Orhan Zafer aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok yarışmada jüri görevinde bulunmuştur.  Türkiye Karikatürcüler Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği ve Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Eserleri birçok kez müzayede yer almış ve önemli resmi ve özel müzelere eserleri kabul edilmiştir.

Sanatsal özel bir boya markası ‘ozblue-ozmavi’ ismiyle sanatçının en fazla kullandığı mavi rengi tescilleyerek 2015 yılında üreterek piyasaya sundu.

Ordu Güzel Sanatlar Lisesi’nde uzman sanat eğitimcisi ve Resim Bölüm Başkanı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Sanatsal çalışmalarını “atölyeMavi” isimli atölyesinde sürdürmektedir.

MÜMİN CANDAŞ KİMDİR? (TRABZON 1971)

1994 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Resim – İş Öğretmenliği Bölümünde lisans eğitimini tamamladı, 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çevresel ve Görsel Sanatlar Yüksek Lisans Programını bitirdi.

2002 yılından itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Candaş, eserlerinde derinlik kavramını ruhsal ve fiziksel yansımalarını konu olarak ele almaktadır.

Resim çalışmalarına kendi atölyesinde devam eden Candaş, bugüne kadar 10 kişisel sergi açtı. Uluslararası ve ulusal pek çok karma sergiye, resim çalıştaylarına katıldı.