Alanya'da Tarihi Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı Çocuk Kütüphanesi ve Masal Evi Olarak Yaşatılıyor

   Kültürel mirası koruma misyonuyla restore edilerek hayata geçirilen Çocuk Kütüphanesi ve Masal Evi'nde, çocuklar ve aileleri için hem eğitici hem de keyifli etkinlikler düzenleniyor. Klasik kütüphanecilik anlayışının dışında; Ebeveyn Çocuk Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Sanat Atölyesi, Eğitim ve Etkinlik Atölyesi gibi çeşitli atölyelerle hizmet veriliyor. Çocuk Kütüphanesi, çocukların kitap okuma alışkanlığı, dil gelişiminde rol oynuyor. Masal Atölyesi ise çocukların masallarla tanıştığı, onların hayal dünyasını zenginleştirdiği bir mekan.

       Kitap Cafe'de çocuklarını bekleyen ebeveynler çay ve kahvelerini içebiliyor. Çocukların, konağın bahçesinde bulunan çocuk parkında oyun oynama imkanı da var.

    Alanya Kadıpaşa Mahallesi'nde bulunan Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı 19. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş bir konak. Zaman içinde yapı, yangın ve çeşitli nedenlerle zarar görmüş ve kullanılamaz duruma gelmiş olduğu halde dış cephe ve iç mekanların restorasyona uygun olması nedeniyle Alanya Belediyesi tarafından yenilendi.

    Alanya Belediyesine bedelsiz olarak tahsis ederek bu hizmeti çocuklara ve Alanyalılara armağan eden Sevim Yavuz ve ailesine sonsuz teşekkürler. Tarihi bir konak ancak bu kadar değerlendirilebilirdi.