''Mavi Liman 22'' Sanat Çalıştayı 1 Malkara'da Gerçekleşti

      Etkinlik, 26 Eylül Perşembe günü; Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan  Dr. Öğretim Üyesi Kadir Çayır eşliğinde Türk Halk Müziği Konseri  ile başladı.

      Çalıştay etkinliği içinde; Şenel Ç. Bilsel, Hamdiye Okudan ve Kadriye Dağ kitaplarını imzaladı.

       Sanat Danışmanlığını Ali Naki İlhan, küratörlüğünü Zihniye İlhan ve Hülya Çelik'in yaptığı  ''Mavi Liman 22'' sergisi, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Vasfi Güner tarafından açıldı.

      ''Mavi Liman 22'' çalıştayına; Ali Naki İLHAN, Celal GÜNAYDIN, Cemalettin TİMUR, Dilek ÜNAL, Emine AĞAOĞLU, Elif ŞAHİN ALTUNKAYA, Figen RAMAZANOĞULLARI, Mustafa Ali KASAP, Serdal YERLİ (Doç. Dr), Seda YERLİ, Şemsettin Ziya DAĞLI Prof. Dr), Şaheser ÖZBALÇIK YASİN, Samiye KAHRAMAN, Ümmü ŞENGÜL, Zihniye İLHAN, Zeynep YASAN, Zeynep KUYUCU, Esranur İŞCAN TÜRKSOY, Hülya ÇELİK, Mehmet R. HATİP (Ahşap Oymacılığı), Gültekin YÜZGÜL (Edirnekâri) ve geleceğin ressamları Minel AKIN ile Duru ŞENGÜR eserleriyle katılım sağladı.

    Malkaralı olan, serginin kuratörlüğünü yapan Zihniye İlhan; ''Ülkemizin değişik şehirlerinde sergiler açıyoruz. 'Neden doğduğum yer olan Malkara olmasın dedim' Sevgili Hülya Çelik ile iki ay önce bu projeyi konuştuk ve çalıştay yapma kararı aldık. Celal Günaydın hocamın da fikirlerini alıp çok güzel bir çalıştay ortaya çıkardık. Bu Malkara'da bir ilk. Devamı gelecek tabii. İlk koleksiyon eserlerimizi Malkara Belediyesine bırakarak, müze girişiminde bulunduk.Tek amacım, doğduğum yer olan Malkara'da resim müzesi açmak. Malkara'da doğdum ama İstanbul'da yaşadım. Malkara ile hiç ilişkimiz kopmadı.O yüzden bu benim memleketime vefa borcum diye düşünüyorum. Malkara Belediyesi ile Kaymakamlığına ve sponsorluğumuzu yapan Ünal Peynircilik'e çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen, hocalarımıza, Hülya Çelik ve tüm katılım sağlayan sanatçılarımıza minnettarım'' diyerek çalıştay hakkında bilgi verdi.

    Ben de tüm emeği geçen sanatçıları kutluyorum. Nice sergilerde, çalıştaylarda görüşmek üzere...