Şevket Bülend Yahnici, AKK Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına getirildi

ANKHABER

Türkiye’nin en etkili gönüllü / sivil toplum yapılanmalarından biri olan Ankara Kent Konseyi (AKK), Halil İbrahim Yılmaz Başkanlığında hizmet yarışını sürdürürken, Konsey bünyesindeki kurulların oluşumu tamamlandı. Bu kapsamda oluşturulan Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu'nun Başkanı da belirlendi.

2500’ü aşan bileşen temsilcisi ile gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası Yürütme, Danışma, Yüksek İstişare Kurullarına seçilen Şevket Bülent Yahnici, Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu'nun gerçekleştirilen ilk toplantısında Kurul’un Başkanlığına getirildi.

Başkanlığını Halil İbrahim’in yaptığı Ankara Kent Konseyi, son genel kurulun ardından ses getiren proje ve uygulama önerilerine yenilerini eklemek için faaliyetlerini sürdürüyor. Yahnici’nin yeni görevinin bu sürece büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

PAYLAŞIMIYLA DUYURDU

Yeni görevini, “Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevi tarafıma verilmiş olmaktadır” diye duyuran Şevket Bülent Yahnici’nin paylaştığı mesaj şöyle:

Çok değerli hemşehrilerim,  

 Ankara’nın en eski ve köklü sivil toplum temsilcisi Ankara Kulübü Derneği'nin yıllarca birlikte çalıştığım mensupları,     

Kurucusu olduğumuz birlikte pek çok önemli projeye imza attığımız Başkent Ankara Meclisi bileşen ve mensupları,    

15-16'lı yaşlarda katrat cetveli, kurşunlu dizgi makineleri ile gazete, dergi çıkarmaya çalıştığımız yıllardan bu tarafa dostlarım, siyasetçi -medya ilişkisi içinde görev yaptığım arkadaşlarım, mensubu olduğum Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteci dostlarım...

Bir esnaf-bakkal çocuğu olarak doğup büyüdüğüm, hep içlerinde olduğum Ankaralı esnaf kardeşlerim... 

Hukukun üstünlüğü ve gerçek "adalet" yolunda cüppesini taşımaktan şeref duyduğum Ankara Barosu ve TBB mensubu meslektaşlarım,

Kültüre, sanata, müziğe, folklora dair her gayret ve çalışmanın içerisinde birlikte yol yürüdüğümüz sanatçı dostlarım ve Ankaralı sanatseverler... (vakıflar, dernekler, galeriler, üniversite çevreleri ... zaman içinde yer aldığımız projeler - Ankamer, Bellek Ankara/ SCA vakfı vb. )       

Ankara'ya (Ankara tarihine, ahilik kültürü, seymenlik geleneği) ve özellikle Ankara Kalesi'ne dair çalışmalarımızda yanımızda yer alan bütün dostlar, STK mensupları, bilim insanları, sanatçılar...               

İçinizde doğdum, içinizde yaşadım, Ankaralı olmaktan hep keyf aldım, gurur duydum... Ankara'da bir kentlilik ruhunun doğması, bunun bir kentlilik şuuru halinde yaşanmasını isteyerek yaşadım, hep bu yolda gayret gösterdim.

Bütün bu gayret ve düşüncelerimizin gönüllülük esası üzerinde bir araya gelerek kentlilik şuuru etrafında oluşturulan ANKARA KENT KONSEYİ çatısı altında sürdürülüyor olması beni çok mutlu etmektedir. Geçtiğimiz dönemde AKK Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi Başkanı ve Danışma Kurulu üyesi olarak Ankara'ya, Ankaralılık şuurunun gelişimine katkı sunma, (neredeyse çeyrek yüzyıldır emek verdiğimiz) Ankara Kalesi'ni bir kültür-sanat-turizm kalesi yapma yolunda gayretler içinde olduk. Dostlarla birlikte güzel işler yaptığımıza inanıyorum. AKK'nin 2500'ü aşan bileşen temsilcisi ile gerçekleştirilen (Türkiye için büyük bir sivil toplum örneği) genel kurulunda çok değerli insanlarımızla birlikte YÜRÜTME, DANIŞMA, YÜKSEK İSTİŞARE KURULLARINA seçildik. Dostlarımızın teşvik ve teveccühüyle Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduk. Yüksek İstişare Kurulu'nun gerçekleştirilen ilk toplantısı itibarıyla da ANKARA KENT KONSEYİ YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANLIĞI görevi tarafıma verilmiş olmaktadır. Bu görevi büyük bir gurur duyarak, şerefle karşıladığımı belirtmeyi görev biliyorum. Ankara'ya, Ankaralılara ve Ankaralılığa hizmet yolundaki gayretleri ömür var oldukça sürdüreceğiz. Çok teşekkür ediyorum, minnettarım, sağ olasınız...

Gösterilen teveccühe layık olmayı görev bileceğim...

YAHNİCİ’YE KUTLAMALAR

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına getirilmesinin ardından tebrik mesajları da birbiri ardına geldi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Yahnici’yi tebrik ederek yeni görevinde başarı dilerken, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan da Yahnici’yi şöyle tebrik etti:

“Hayatının her aşamasında Ankara için çaba sarf eden, bu konuda unutulmaz hizmetleri bulunan, Ankara Sevdalısı, 21. Dönem Ankara Milletvekili, Başkent Ankara Meclisi kurucusu Şevket Bülent Yahnici’yi kutluyor ve başarılar diliyorum.”