Tanıtım günleri herkesi doyurdu... Boluluların üniversite destekli Ankara çıkartması...

Aşçılar Derneği Başkanı Arif İşeri ve yönetim kurulu öncülüğünde ve BEYPİLİÇ sponsorluğunda, 100 metre mangalda, 5.000 civarında kemiksiz piliç pişirme rekor denemesi, büyük rağbet gördü ve davetliler tarafından kapışıldı. Öyle ki,Bolu Federasyonu Başkanı bile tadamadı.

SERGİ AÇILIŞLARI

Programda yer alan ve açılan çeşitli konulardaki sergiler şunlar; Keşfedilmeyi Bekleyen Cennet SEBEN Fotoğraf Sergisi, Köroğlu'nun Diyarından Haneler ve Hamiler Sergisi, Kıbrıscık Doğasında Hayat Var, Kıbrıscık’tan Haneler Hamiler sergisi,

Kadrajımdaki Göynük (Selahattin İKİZ) sergisi,

Meral BALCI'nın yağlıboya resim sergisi, Bir Türkü; Bin Motif – Grafik Tasarım sergisi(Kabalar Baskısı),

Bolu konulu seramik biblo sergisi..

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ  

Tarihi Göynük ilçesinin Halk Oyunları ekibinin gösterileri zevkle izlendi. Diğer taraftan da ATÖLYE gösterileri başladı. İşte sanatçılar ve konuları:

Doç. Dr. Zeynep KÜÇÜKTURAL; Mum Batik çalışması, Prof. Dr. Melahat ALTUNDAĞ; Çarkta Çanak, Dr. öğr. üyesi Melek Şahin DOKUYUCU; Çemberimde Gül Oya-3..Sergi açılışı ve atölye çalışmalarından sonra, akşam konserleri başladı. İlk olarak Şef Levent ÜÇER eşliğinde THM Korosu, çeşitli yörelerin Anadolu Ezgilerini seslendirdi. Daha sonra Bolulu yerel sanatçı Ramazan ÇELİK sahne aldı.

BOLU GASTRONOMİSİ

2.gün yine atölye çalışmaları devam ederken, diğer yandan Bolu Gastronomisi konulu panel başladı ve şu isimler sunum yaptı; Doç. Dr. Alper KURNAZ (Bolu Gastronomi Turizminin Değerlendirilmesi),Doç.Dr. Osman ÇAVUŞ (Gastronomi ve Aşçılık Okullarının Önemi), Öğr. Gör. Berker ÇİFTÇİ (Eko-Gastronomi ve Tohum Ambarı)..Akşam üzeri HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ (Öğrt. Gör. Sıdıka KİLİTÇİ) ve Bolulu yerel sanatçı Gökhan KUŞ sahne aldı.

BOLU’DA TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS

3.gün yine atölye çalışmaları devam etti, diğer yandan da öğleden sonra BOLU’DA TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS paneli programına geçildi. Programda olan isimler ve konuları şöyle : Dr.Öğr. Üyesi Meral ORTA (Yazılı Kaynaklar ve Arkeolojik Verilerle Bolu’nun Eskiçağ Tarihi), Doç. Dr. Mehmet SÜME (Türk Hâkimiyeti Döneminde Bolu Tarihinden Kesitler), Dr. Öğr. Üyesi Azize AKTAŞ YASA  (Bolu Tarih ve Kültüründen Görsel Yansımalar)... Akşam da  iki solist sahne aldı : Öğr. Gör. Gamze ÇELİK ÇETİN (Keman ) ve İbrahim ÇETİN (Bağlama).

BOLU TURİZMİ PANELİ VE

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ Öğrt. Gör. Sıdıka KİLİTÇİ ve Şef Tahsin ARSLAN yönetiminde, EZGİLER BİZİ SÖYLER konulu THM KOROSU.

Bolu tanıtım günlerinin son günü olan pazar günü de etkinlik vardı; BOLU TURİZMİ paneli. Yine akademisyenlerden oluşan panelist isimleri ve konuları şöyle; Doç. Dr. Hakan TUNA (Bolu’da Sağlık Turizmi), Doç. Dr. Onur Cüneyt KAHRAMAN (Bolu Turizm Çeşitleri), Araş. Gör. Dr. Gökçe Yasemin ERSÖZ (Bolu’da Ekoturizm). 3 Ekim'de başlayan ve 6 Ekim'e kadar devam eden program, Öğr. Gör. Gamze Çelik ÇETİN'in "Türkü Öğrenimi" atölye çalışmaları ve Öğr. Gör. Sıdıka KİLİTÇİ önderliğindeki halk oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.