ANGİKAD’ın Melek Yatırım Seminerine ilgi büyüktü

Ekonomi 03.02.2023 - 11:28, Güncelleme: 03.02.2023 - 11:28
 

ANGİKAD’ın Melek Yatırım Seminerine ilgi büyüktü

Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” düzenledi.
ANKHABER Kadınların iş dünyası başta olmak üzere her platformdaki statülerini sağlamlaştırmak, ülke ekonomisine katkılarını artırmak ve girişimci kadınlara destek olmak ilkesiyle faaliyet gösteren Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” düzenledi. Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ASO Meclis Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu destek verdi. Seminerin açılışında ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç kürsüye gelerek önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında dernek olarak esas amaçlarının kadınların girişimcilik ekosisteminde yer almasını sağlamak olduğunu ifade eden ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk, “Kadın istihdamının önündeki engeller kalktıkça, kadınlar desteklendikçe, kadın girişimci sayısı o kadar artacak ve kadın girişimciler daha güçlü hale geleceklerdir” dedi.   “Türkiye’de melek finansman yoluyla başarılı olan girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe artmaktadır”   Yeni kurulan işletmelerin en temel gereksinimlerinin finansman desteği olduğunun altını çizen Öztürk şunları söyledi: “Melek yatırımcı, kuruluş aşamasındaki işletmelerin finansal ihtiyacını karşılamak ve sahip oldukları iş tecrübeleri ile girişimcilere destek sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir finansman tekniğidir. Melek finansman yöntemi, hem istihdam yaratarak hem de üretime katkıda bulunarak sadece gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de ülke ekonomisine fayda sağlamaktadır. ABD ve Avrupa ülkelerinde uzun bir geçmişe sahip olan, Türkiye’de ise mevzuatlar yeni olmasına rağmen melek finansman yoluyla başarılı olan girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe artmaktadır”. ANGİKAD Başkanı, “Ankara artık memur şehri kabuğundan sıyrılmış, turizm, eğitim, sağlık ve özellikle de sanayi ve üretimde ülkemiz ekonomisinde söz sahibi olmuştur. Ankara’mızın girişimciler ve melek yatırımlar açısından da bir merkez olması için, bu seminer gibi birçok toplantının gerçekleşmesi çok önem arz etmektedir” değerlendirmesinde bulundu. Açılış konuşmalarının ardından Anatolia GSYF Fon Yöneticisi Mehmet Yağcıoğlu, Teknoloji Yatırımcısı Hande Enes, Startup Centrum Melek Yatırım Ağı Direktörü Nizamettin Sami Harputlu sunumlarıyla katılımcıları melek yatırım konusunda bilgilendirdi. İki saat boyunca devam eden etkinlik soru-cevap bölümüyle son buldu. Seminer sonunda Teşekkür Belgesi takdimi yapıldı.  
Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” düzenledi.

ANKHABER

Kadınların iş dünyası başta olmak üzere her platformdaki statülerini sağlamlaştırmak, ülke ekonomisine katkılarını artırmak ve girişimci kadınlara destek olmak ilkesiyle faaliyet gösteren Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Yatırımcılara ve Girişimcilere Yönelik Melek Yatırım Semineri” düzenledi.

Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ASO Meclis Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu destek verdi. Seminerin açılışında ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç kürsüye gelerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında dernek olarak esas amaçlarının kadınların girişimcilik ekosisteminde yer almasını sağlamak olduğunu ifade eden ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk, “Kadın istihdamının önündeki engeller kalktıkça, kadınlar desteklendikçe, kadın girişimci sayısı o kadar artacak ve kadın girişimciler daha güçlü hale geleceklerdir” dedi.

 

“Türkiye’de melek finansman yoluyla başarılı olan girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe artmaktadır”

 

Yeni kurulan işletmelerin en temel gereksinimlerinin finansman desteği olduğunun altını çizen Öztürk şunları söyledi:

“Melek yatırımcı, kuruluş aşamasındaki işletmelerin finansal ihtiyacını karşılamak ve sahip oldukları iş tecrübeleri ile girişimcilere destek sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir finansman tekniğidir. Melek finansman yöntemi, hem istihdam yaratarak hem de üretime katkıda bulunarak sadece gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de ülke ekonomisine fayda sağlamaktadır. ABD ve Avrupa ülkelerinde uzun bir geçmişe sahip olan, Türkiye’de ise mevzuatlar yeni olmasına rağmen melek finansman yoluyla başarılı olan girişimcilik faaliyetleri gün geçtikçe artmaktadır”.

ANGİKAD Başkanı, “Ankara artık memur şehri kabuğundan sıyrılmış, turizm, eğitim, sağlık ve özellikle de sanayi ve üretimde ülkemiz ekonomisinde söz sahibi olmuştur. Ankara’mızın girişimciler ve melek yatırımlar açısından da bir merkez olması için, bu seminer gibi birçok toplantının gerçekleşmesi çok önem arz etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Anatolia GSYF Fon Yöneticisi Mehmet Yağcıoğlu, Teknoloji Yatırımcısı Hande Enes, Startup Centrum Melek Yatırım Ağı Direktörü Nizamettin Sami Harputlu sunumlarıyla katılımcıları melek yatırım konusunda bilgilendirdi. İki saat boyunca devam eden etkinlik soru-cevap bölümüyle son buldu.

Seminer sonunda Teşekkür Belgesi takdimi yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.