Ankara Balıkesirliler Derneği, Balıkesir'in Kurtuluş Gününü Ata’nın huzurunda kutladı

Yerel 09.09.2024 - 13:29, Güncelleme: 09.09.2024 - 13:46
 

Ankara Balıkesirliler Derneği, Balıkesir'in Kurtuluş Gününü Ata’nın huzurunda kutladı

İlk kez 2004 yılında dernek kurucusu Servet Camgöz tarafından başlatılan ve her yıl istisnasız sürdürülen Balıkesir'in Kurtuluş günü, bu yıl da coşkuyla kutlandı.
ANKHABER Ankara’da faaliyetlerini başarıyla sürdüren Ankara Balıkesirliler Derneği, 3 -18 Eylül aralığında tüm ilçeleri, merkez ve köyleriyle bütün Balıkesir adına Kurtuluş Günlerini yine törenle andı. Anma etkinliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını sundular.   İlk kez 2004 yılında dernek kurucusu Servet Camgöz tarafından başlatılan ve her yıl istisnasız sürdürülen Balıkesir'in Kurtuluş Günü 6 Eylüllerde bu kurtuluşu yaratan Ata'sına şükran çelengi sunma töreni, bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi. Ankara’daki Balıkesirlilerin sesi, tek buluşma merkezi Ankara Balıkesirliler Derneği yönetimi ve üyeleri tarafından yine Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunuldu. Ankara Balıkesirliler Derneği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen törene katılanlar arasında önceki dönem Balıkesir Milletvekillerinden İlyas Yılmazyıldız, Eğitim Bilimci Prof. Dr.  Sedat Sever, Em Kurmay Alb. Ruhi Baytar, İş adamı Güner İşlek yanı sıra İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı Mehmet Fatih Önsöz'de yer aldı.  Mozoleye Başkan Servet CAMGÖZ tarafından Ankara Balıkesirliler Derneği çelengi konuldu. Saygı duruşu sonrasında Misakı Milli kulesine geçilerek Şeref Defterine Bu kurtuluşu sağlayan Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına Balıkesirlilerin şükranlarını sundular, günün anlamını, minnet ve saygılarını içeren yazı yazılarak imzalandı. Saygı duruşu sonrasında Misakı Milli kulesine geçilerek Dernek Başkanı Servet Camgöz tarafından Şeref Defteri şu ifadelerle imzalandı: "Aziz vatanın bütün kalelerinin zapt edildiği, bütün tersanelerine girildiği, bütün ordularının dağıtıldığı, memleketin her köşesinin bilfiil işgal edildiği ortamda "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek başlattığınız Kurtuluş Savaşımızda muhteşem zaferi yarattınız. Kurduğunuz bağımsız, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile ülkemizi yoktan var ettiniz. İşgal ordularını denize dökme savaşında bugün de bizim İlimiz Balıkesir’imizi düşman işgalinden kurtardınız.  Size, silah arkadaşlarınıza, tüm Kuvvacılarımıza, Şehit ve Gazilerimize tüm ilçe ve köylerimizle birlikte Balıkesir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında Balıkesirliler olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun Atam." Anıtkabir'de her zamanki gibi büyük bir heyecanla, muhabbetle, gerçekleşen tören, hemşehrilerin teşekkürleri  ve her fırsatta bir araya gelmek dilekleriyle son buldu.
İlk kez 2004 yılında dernek kurucusu Servet Camgöz tarafından başlatılan ve her yıl istisnasız sürdürülen Balıkesir'in Kurtuluş günü, bu yıl da coşkuyla kutlandı.

ANKHABER

Ankara’da faaliyetlerini başarıyla sürdüren Ankara Balıkesirliler Derneği, 3 -18 Eylül aralığında tüm ilçeleri, merkez ve köyleriyle bütün Balıkesir adına Kurtuluş Günlerini yine törenle andı. Anma etkinliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarını sundular.  

İlk kez 2004 yılında dernek kurucusu Servet Camgöz tarafından başlatılan ve her yıl istisnasız sürdürülen Balıkesir'in Kurtuluş Günü 6 Eylüllerde bu kurtuluşu yaratan Ata'sına şükran çelengi sunma töreni, bu yıl da aynı coşkuyla gerçekleştirildi.

Ankara’daki Balıkesirlilerin sesi, tek buluşma merkezi Ankara Balıkesirliler Derneği yönetimi ve üyeleri tarafından yine Anıtkabir'de saygı duruşunda bulunuldu.

Ankara Balıkesirliler Derneği Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen törene katılanlar arasında önceki dönem Balıkesir Milletvekillerinden İlyas Yılmazyıldız, Eğitim Bilimci Prof. Dr.  Sedat Sever, Em Kurmay Alb. Ruhi Baytar, İş adamı Güner İşlek yanı sıra İstanbul Balıkesirliler Derneği Başkanı Mehmet Fatih Önsöz'de yer aldı. 

Mozoleye Başkan Servet CAMGÖZ tarafından Ankara Balıkesirliler Derneği çelengi konuldu.

Saygı duruşu sonrasında Misakı Milli kulesine geçilerek Şeref Defterine Bu kurtuluşu sağlayan Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına Balıkesirlilerin şükranlarını sundular, günün anlamını, minnet ve saygılarını içeren yazı yazılarak imzalandı.

Saygı duruşu sonrasında Misakı Milli kulesine geçilerek Dernek Başkanı Servet Camgöz tarafından Şeref Defteri şu ifadelerle imzalandı:

"Aziz vatanın bütün kalelerinin zapt edildiği, bütün tersanelerine girildiği, bütün ordularının dağıtıldığı, memleketin her köşesinin bilfiil işgal edildiği ortamda "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek başlattığınız Kurtuluş Savaşımızda muhteşem zaferi yarattınız.

Kurduğunuz bağımsız, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile ülkemizi yoktan var ettiniz.

İşgal ordularını denize dökme savaşında bugün de bizim İlimiz Balıkesir’imizi düşman işgalinden kurtardınız.  Size, silah arkadaşlarınıza, tüm Kuvvacılarımıza, Şehit ve Gazilerimize tüm ilçe ve köylerimizle birlikte

Balıkesir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında Balıkesirliler olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun Atam."

Anıtkabir'de her zamanki gibi büyük bir heyecanla, muhabbetle, gerçekleşen tören,

hemşehrilerin teşekkürleri  ve her fırsatta bir araya gelmek dilekleriyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.