Ankara Metrosu’nda çalışmalar tamamlandı, kesintisiz ve aktarmasız yolculuk başladı

Ankara 05.09.2022 - 08:56, Güncelleme: 05.09.2022 - 08:56
 

Ankara Metrosu’nda çalışmalar tamamlandı, kesintisiz ve aktarmasız yolculuk başladı

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı’nın (M3) İstanbul Yolu ve Botanik İstasyonları arasında bulunan bölümünde 10 Ağustos 2022 tarihinde başladığı zemin düzeltme çalışmalarını tamamladı. Çalışmanın planlanan tarihten önce bitirilmesinin ardından söz konusu hatta kesintisiz ve aktarmasız yolculuk bugün itibarıyla başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. EGO Genel Müdürlüğünün, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu ve Botanik İstasyonları arasında bulunan bölümünün iki ayrı bölgesinde, hattın yapımı sırasında uygun olmayan malzeme kullanımı sonucu ray altyapısında meydana gelen bozulmalar nedeniyle 10 Ağustos 2022 tarihinde başlattığı zemin düzeltme çalışmaları tamamlandı. SEFERLER BUGÜN BAŞLADI Çalışma 7/24 esasına uygun olarak idari ve teknik personelin sahada çalışmaları sürekli ve titizlikle takip etmesiyle, okullar açılmadan ve planlanan tarihten önce bitirildi. Batıkent-Sincan Hattı’nda (M3) metro seferleri yeniden kesintisiz ve aktarmasız olarak gerçekleştirilmeye başlandı. KAZA RİSKİ ORTADAN KALDIRILDI Altyapı çalışmaları; 27 kamyon, 5 ekskavatör, 1 kepçe, 1 toprak silindiri, 1 beton pompası, 1 büyük ağızlı kepçe (Loder), bir 300 tonluk vinç, 6 mikser ve 104 personel ile gerçekleştirildi. Çalışma sürecinde; 80 bin metre elektrik, sinyal, kamera, haberleşme ve OG kabloları sökülerek yapılan hattın 60 ve 69 metrelik iki ayrı bölgesinde ve 4 hatta, toplam 354 metre hat sökülüp yeniden hat montajı, kaynak, buraj ve gerilim işlemleri ile dolgu üzerine 368 metrekare demirli beton atılarak 1250 metrekare alana da su yalıtımı yapıldı. Güvenli ve konforlu ulaşımın sağlaması için gerçekleştirilen çalışma ve akademisyenlerle yapılan incelemenin sonucunda hattın 129 metrelik kısmında altyapı değiştirilmiş oldu. METRO HIZI PROJE HIZI OLAN 40 KM/SAATE ULAŞTI Planlanan zamandan beş gün önce bitirilen ve olası kaza riskini ortadan kaldıran çalışma sayesinde, bölgede hat güvenliği sağlanırken, şikâyetlere neden olan metro hızı da açıldığı yıldan beri ilk defa proje hızı olan 40 km/saate ulaşarak Başkentlilere kesintisiz ve konforlu bir seyahat imkânı sağlanmış oldu.
EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı’nın (M3) İstanbul Yolu ve Botanik İstasyonları arasında bulunan bölümünde 10 Ağustos 2022 tarihinde başladığı zemin düzeltme çalışmalarını tamamladı. Çalışmanın planlanan tarihten önce bitirilmesinin ardından söz konusu hatta kesintisiz ve aktarmasız yolculuk bugün itibarıyla başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

EGO Genel Müdürlüğünün, Ankara Metrosu Batıkent- Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu ve Botanik İstasyonları arasında bulunan bölümünün iki ayrı bölgesinde, hattın yapımı sırasında uygun olmayan malzeme kullanımı sonucu ray altyapısında meydana gelen bozulmalar nedeniyle 10 Ağustos 2022 tarihinde başlattığı zemin düzeltme çalışmaları tamamlandı.

SEFERLER BUGÜN BAŞLADI

Çalışma 7/24 esasına uygun olarak idari ve teknik personelin sahada çalışmaları sürekli ve titizlikle takip etmesiyle, okullar açılmadan ve planlanan tarihten önce bitirildi. Batıkent- Sincan Hattı’nda (M3) metro seferleri yeniden kesintisiz ve aktarmasız olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

KAZA RİSKİ ORTADAN KALDIRILDI

Altyapı çalışmaları; 27 kamyon, 5 ekskavatör, 1 kepçe, 1 toprak silindiri, 1 beton pompası, 1 büyük ağızlı kepçe (Loder), bir 300 tonluk vinç, 6 mikser ve 104 personel ile gerçekleştirildi.

Çalışma sürecinde; 80 bin metre elektrik, sinyal, kamera, haberleşme ve OG kabloları sökülerek yapılan hattın 60 ve 69 metrelik iki ayrı bölgesinde ve 4 hatta, toplam 354 metre hat sökülüp yeniden hat montajı, kaynak, buraj ve gerilim işlemleri ile dolgu üzerine 368 metrekare demirli beton atılarak 1250 metrekare alana da su yalıtımı yapıldı.

Güvenli ve konforlu ulaşımın sağlaması için gerçekleştirilen çalışma ve akademisyenlerle yapılan incelemenin sonucunda hattın 129 metrelik kısmında altyapı değiştirilmiş oldu.

METRO HIZI PROJE HIZI OLAN 40 KM/SAATE ULAŞTI

Planlanan zamandan beş gün önce bitirilen ve olası kaza riskini ortadan kaldıran çalışma sayesinde, bölgede hat güvenliği sağlanırken, şikâyetlere neden olan metro hızı da açıldığı yıldan beri ilk defa proje hızı olan 40 km/saate ulaşarak Başkentlilere kesintisiz ve konforlu bir seyahat imkânı sağlanmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.