Ankara'da bu parkın yürüyüş yolu: 17 kilometre

Yerel 29.02.2024 - 19:14, Güncelleme: 29.02.2024 - 19:14
 

Ankara'da bu parkın yürüyüş yolu: 17 kilometre

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelindeki yeşil alan çalışmalarını genişleterek, Batıkent Rekreasyon Alanı'nı hizmete açmaya hazırlanıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce de BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı, Çubuk 1 Rekreasyon Alanı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Gazi Park, Hacıkadın Kent Ormanı ve Lavanta Parkı gibi birçok önemli projeye imza atmıştı. Yenimahalle ilçesi Kentkoop Mahallesi'nde hayata geçirilecek Batıkent Rekreasyon Alanı projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal olanakların bulunacağı Batıkent Rekreasyon Alanı'nın ilk bölümünü 10 Mart 2024 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı'nın son durumuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla bilgi verdi. Yavaş, "Batıkent Rekreasyon Alanı için geri sayım başladı. 431 bin 600 metrekarelik atıl alana kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı'nın ilk etabını 10 Mart'a kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. İçerisinde BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkânların bulunduğu tesisimiz Ankara'ya çok yakışacak" ifadelerini kullandı. Proje kapsamında, Ankara'nın doğal bitki örtüsüne uygun 7 bin 100 ağaç ve 300 bin bitkinin ekileceği Batıkent Rekreasyon Alanı'nda, 3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet de yer alacak. Parkta 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru da bulunacak. Parkın tasarımında doğal malzemelerin kullanılacağı ve yüzde 80'inin yeşil alanlardan oluşacağı belirtilirken, parkın toplam 180 bin metrekarelik kısmı ağaçlandırılarak ekolojik dengeye katkı sağlanacak. Uzmanlar, projenin 3 yıl içinde ekolojik ayak izini azaltacağını öngörüyor. Batıkent Rekreasyon Alanı'nda gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, çok amaçlı salon, otopark ve büfeler gibi sosyal donatı alanları yer alırken, spor yapmak isteyenler için kapalı spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahaları, tenis kortu, voleybol ve profesyonel futbol sahası da bulunacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelindeki yeşil alan çalışmalarını genişleterek, Batıkent Rekreasyon Alanı'nı hizmete açmaya hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce de BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı, Çubuk 1 Rekreasyon Alanı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Gazi Park, Hacıkadın Kent Ormanı ve Lavanta Parkı gibi birçok önemli projeye imza atmıştı. Yenimahalle ilçesi Kentkoop Mahallesi'nde hayata geçirilecek Batıkent Rekreasyon Alanı projesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal olanakların bulunacağı Batıkent Rekreasyon Alanı'nın ilk bölümünü 10 Mart 2024 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı'nın son durumuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla bilgi verdi. Yavaş, "Batıkent Rekreasyon Alanı için geri sayım başladı. 431 bin 600 metrekarelik atıl alana kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı'nın ilk etabını 10 Mart'a kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. İçerisinde BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkânların bulunduğu tesisimiz Ankara'ya çok yakışacak" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, Ankara'nın doğal bitki örtüsüne uygun 7 bin 100 ağaç ve 300 bin bitkinin ekileceği Batıkent Rekreasyon Alanı'nda, 3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet de yer alacak. Parkta 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru da bulunacak.

Parkın tasarımında doğal malzemelerin kullanılacağı ve yüzde 80'inin yeşil alanlardan oluşacağı belirtilirken, parkın toplam 180 bin metrekarelik kısmı ağaçlandırılarak ekolojik dengeye katkı sağlanacak. Uzmanlar, projenin 3 yıl içinde ekolojik ayak izini azaltacağını öngörüyor.

Batıkent Rekreasyon Alanı'nda gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, çok amaçlı salon, otopark ve büfeler gibi sosyal donatı alanları yer alırken, spor yapmak isteyenler için kapalı spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahaları, tenis kortu, voleybol ve profesyonel futbol sahası da bulunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.