Ankara'da gerçeğini aratmayan yangın ve yolcu kurtarma tatbikatı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 21.07.2024 - 15:09, Güncelleme: 21.07.2024 - 15:09
 

Ankara'da gerçeğini aratmayan yangın ve yolcu kurtarma tatbikatı

Ankara’da toplu ulaşımın önemli arterlerinden biri olan ANKARAY hattındaki Maltepe İstasyonu’nda, EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesi Şube Müdürlüğü ve Ankara İtfaiyesi tarafından “trende yangın ve yolcu kurtarma tatbikatı” gerçekleştirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da sedye ve ambulans desteğiyle tatbikata katkıda bulundu. Tatbikat esnasında, vagonda çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve yaralılar başarıyla tahliye edildi. Yolcu Güvenliğini Artırma Çalışmaları EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında konforu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken, yolcu güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla olası kazaların en az zararla atlatılması için de çeşitli tatbikatlar düzenliyor. ANKARAY İşletmesi ve Ankara İtfaiyesi, kent içi ulaşımda hayati bir öneme sahip olan Ankara Metrosu’nun ASKİ İstasyonu’nda başarılı bir tatbikata imza attı. Tatbikatın Detayları ASKİ İstasyonu’na yanaşan ve içi dumanla dolu vagonda gerçekleştirilen tatbikatta, Ankara İtfaiyesi ekipleri yolcuları başarılı bir şekilde tahliye etti. Ekipler, vagondaki dumanı hızlı bir şekilde tahliye ederken, acil durum ekipleri yaralılara anında müdahale etti. Yaralılar trenden çıkarılarak sedyelere alındı ve bekleyen ambulanslara taşındı. Yetkililerin Açıklamaları Tatbikatı yerinde izleyen EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Haldun Aydın, “Ankara İtfaiyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz çalışmada Keçiören hattı ASKİ İstasyonu’nda ‘Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatı’nı gerçekleştirdik. Bu çalışma sayesinde, itfaiye ekiplerinin metro istasyonlarındaki acil durumlara daha hızlı ve güvenilir bir biçimde müdahale etmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, metrolardaki mesai arkadaşlarımızın da bu tür acil olaylara her daim hazır olmasını sağlıyoruz” dedi. Ankara İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin de tatbikatla ilgili olarak, “Her yıl Ankara Metrosu ve ANKARAY’da gerçekleştirdiğimiz tatbikatımızı bu sene de başarılı bir şekilde tamamladık. Bu seneki tatbikata 18 personel ve 4 araçla katıldık ve kısa sürede müdahalede bulunduk” ifadelerini kullandı. Bu tür tatbikatlar, toplu taşıma güvenliğini artırma ve olası acil durumlara karşı hazırlıklı olma açısından büyük önem taşıyor.
Ankara’da toplu ulaşımın önemli arterlerinden biri olan ANKARAY hattındaki Maltepe İstasyonu’nda, EGO Genel Müdürlüğü ANKARAY İşletmesi Şube Müdürlüğü ve Ankara İtfaiyesi tarafından “trende yangın ve yolcu kurtarma tatbikatı” gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da sedye ve ambulans desteğiyle tatbikata katkıda bulundu. Tatbikat esnasında, vagonda çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve yaralılar başarıyla tahliye edildi.

Yolcu Güvenliğini Artırma Çalışmaları

EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında konforu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken, yolcu güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla olası kazaların en az zararla atlatılması için de çeşitli tatbikatlar düzenliyor. ANKARAY İşletmesi ve Ankara İtfaiyesi, kent içi ulaşımda hayati bir öneme sahip olan Ankara Metrosu’nun ASKİ İstasyonu’nda başarılı bir tatbikata imza attı.

Tatbikatın Detayları

ASKİ İstasyonu’na yanaşan ve içi dumanla dolu vagonda gerçekleştirilen tatbikatta, Ankara İtfaiyesi ekipleri yolcuları başarılı bir şekilde tahliye etti. Ekipler, vagondaki dumanı hızlı bir şekilde tahliye ederken, acil durum ekipleri yaralılara anında müdahale etti. Yaralılar trenden çıkarılarak sedyelere alındı ve bekleyen ambulanslara taşındı.

Yetkililerin Açıklamaları

Tatbikatı yerinde izleyen EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Haldun Aydın, “Ankara İtfaiyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz çalışmada Keçiören hattı ASKİ İstasyonu’nda ‘Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatı’nı gerçekleştirdik. Bu çalışma sayesinde, itfaiye ekiplerinin metro istasyonlarındaki acil durumlara daha hızlı ve güvenilir bir biçimde müdahale etmesini amaçlıyoruz. Ayrıca, metrolardaki mesai arkadaşlarımızın da bu tür acil olaylara her daim hazır olmasını sağlıyoruz” dedi.

Ankara İtfaiyesi Müdahale Şube Müdürü Tarık Laçin de tatbikatla ilgili olarak, “Her yıl Ankara Metrosu ve ANKARAY’da gerçekleştirdiğimiz tatbikatımızı bu sene de başarılı bir şekilde tamamladık. Bu seneki tatbikata 18 personel ve 4 araçla katıldık ve kısa sürede müdahalede bulunduk” ifadelerini kullandı.

Bu tür tatbikatlar, toplu taşıma güvenliğini artırma ve olası acil durumlara karşı hazırlıklı olma açısından büyük önem taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.