Ankara'nın örnek çevreci ilçesi Sincan

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.02.2024 - 12:08, Güncelleme: 01.02.2024 - 12:08
 

Ankara'nın örnek çevreci ilçesi Sincan

Sincan Belediyesi, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik prensipleriyle hareket ederek gelecek nesillere örnek olacak çeşitli projeleri hayata geçiriyor.
Bu çerçevede, 300.000 m²'lik Sincan Park, akıllı aydınlatma ve sulama sistemleriyle çevresel etkiyi minimize ederek örnek bir yeşil alan olarak dikkat çekiyor. Parkın su ihtiyacı yeraltı sularından karşılanırken, akıllı sulama sistemleri ve sensörlerle su tasarrufu sağlanıyor. Aydınlatma sistemi ise akşam saatlerinde daha güçlü ve gece saatlerinde daha loş bir ışık kullanarak enerji verimliliğini arttırıyor. Sincan Belediyesi aynı zamanda, Yenikent'teki hizmet binasının çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde çevre dostu enerji üretimine katkı sağlıyor. Bu paneller, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden elektrik üretimine imkan tanıyor. Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ise atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Bu merkezde atıkların dönüşümü, mama, kompost kurtçuk, solucan gübresi, biyogaz ve sirke üretimi gerçekleştirilerek ziyaretçilere tanıtılıyor. Merkezin aydınlatma ihtiyacı, güneş panellerinden elde edilen enerjiyle karşılanarak elektrik tasarrufu sağlanıyor. Sincan Belediyesi'nin bu çevreci projeleri, hem enerji verimliliği sağlama hem de atık yönetimi konusunda toplumda bilinç oluşturma adına önemli adımlar atıyor.
Sincan Belediyesi, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik prensipleriyle hareket ederek gelecek nesillere örnek olacak çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Bu çerçevede, 300.000 m²'lik Sincan Park, akıllı aydınlatma ve sulama sistemleriyle çevresel etkiyi minimize ederek örnek bir yeşil alan olarak dikkat çekiyor. Parkın su ihtiyacı yeraltı sularından karşılanırken, akıllı sulama sistemleri ve sensörlerle su tasarrufu sağlanıyor. Aydınlatma sistemi ise akşam saatlerinde daha güçlü ve gece saatlerinde daha loş bir ışık kullanarak enerji verimliliğini arttırıyor.

Sincan Belediyesi aynı zamanda, Yenikent'teki hizmet binasının çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde çevre dostu enerji üretimine katkı sağlıyor. Bu paneller, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden elektrik üretimine imkan tanıyor.

Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi ise atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Bu merkezde atıkların dönüşümü, mama, kompost kurtçuk, solucan gübresi, biyogaz ve sirke üretimi gerçekleştirilerek ziyaretçilere tanıtılıyor. Merkezin aydınlatma ihtiyacı, güneş panellerinden elde edilen enerjiyle karşılanarak elektrik tasarrufu sağlanıyor.

Sincan Belediyesi'nin bu çevreci projeleri, hem enerji verimliliği sağlama hem de atık yönetimi konusunda toplumda bilinç oluşturma adına önemli adımlar atıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.