ATO: Siber güvenlik önlemleri güçlü tutulmalı
ATO: Siber güvenlik önlemleri güçlü tutulmalı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dijitalleşmenin getirdiği olanaklar kadar bazı riskleri de beraberinde taşıdığını vurgulayarak, "Ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın devamı için siber güvenlik önlemlerimizi güçlü tutmamız gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara Valiliği, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen "Sertifikalı Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Analist Eğitimi" Sertifika Töreni ve Konferansı, Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.
ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, dijitalleşmenin bugün her alanda büyük bir değişimi beraberinde getirdiğini ve ekonominin ve toplumun geleceğini şekillendiren önemli bir faktör olduğunu belirtti. Baran, "Dijitalleşme, hayatı kolaylaştırarak yenilikçiliği, gelişmeyi ve ilerlemeyi teşvik ederken, aynı zamanda bazı tehditler de içeriyor. Her sistemin dijitalleşmesi, yeni ve ciddi güvenlik risklerini beraberinde getiriyor. Siber tehditler, kritik hizmet sunan sistemler için siber savaş riski oluşturuyor. Bu risk, ülkelerin dijital altyapılarını ve verilerini korumasını zorunlu kılıyor" şeklinde konuştu.
Baran, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Analist Eğitim programının, Türkiye'nin siber güvenlik alanında gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, gençlerin donanımını artırırken ülkenin siber güvenlik alanında yeni ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine de katkı sağladığını ifade etti. Programa katılanları tebrik eden Baran, "Burada öğrendiğiniz bilgilerle, istikbalimizin güvenliğini sağlayan duvara bir taş daha koymuş oldunuz. Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle siber saldırı riski yüksek bir ülke olması, siber güvenlik konusunda bilgi ve donanıma sahip olmamızı daha da önemli kılıyor" dedi.
Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker ise internetin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirterek, siber güvenlik alanında alınacak tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Şeker, "Dijital dünyanın faydalarını kullanırken zararlarına karşı da tedbirler almalıyız. Bu sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir gerekliliktir" ifadelerini kullandı.
Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ise eğitim alan öğrencilerin geleceklerine önemli bir yatırım yapıldığını belirterek, siber güvenlik uzmanlarının öneminin giderek arttığını söyledi. Şimşek, "Gelecek 5 yılda dünyada 3 milyon, Türkiye'de ise 20 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulacak" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.