Balıkesirlilerden Anafartalar Zaferi Kutlaması

Güncel 10.08.2024 - 11:53, Güncelleme: 10.08.2024 - 11:53
 

Balıkesirlilerden Anafartalar Zaferi Kutlaması

ANKHABER / Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, Anafartalar Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, 10 Ağustos’u ‘çok özel bir gün’ olarak nitelendirdi.
Servet Camgöz mesajında şu ifadelere yer verdi: “10 Ağustos çok özel bir gün. Anafartalar Zaferinin 109. yıl dönümü. Ama unutulmaması gereken, işgalcilerin Osmanlı’yı ele geçirdikleri 10 Ağustos 1920 Sevr Anlaşmasının da yıl dönümü. Bir daha bu tür acizlikler, gaflet, delalet, hıyanet, sıkıntılar yaşanmasın. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ne Kurtuluş Savaşı olurdu ne Vatan olurdu ne Bayrak dalgalanırdı ne ezan okunurdu.” SEVR’İN DAYATTIĞI PARÇALANMA… Anafartalar Zaferi, tarihimizin onurlu sayfalarından birini oluşturuyor ama 10 Ağustos 1920'de imzalanan Sevr Anlaşması da dayatılan parçalanma paçavrasıydı. Sevr Anlaşması, Osmanlı Devleti'nin işgalciler tarafından ele geçirildiği ve parçalanmanın eşiğine getirildiği karanlık bir dönemi simgeler. Ancak Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı, bu karanlık günlerin geride kalmasını sağlamıştır. Eğer Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bugün bağımsız bir millet olarak var olmanın gururunu yaşayamazdık. Bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Onlara olan minnettarlığımız sonsuzdur. Bu anlamlı günde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin daima hafızalarımızda taze kalmasını temenni ediyoruz.
ANKHABER / Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, Anafartalar Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, 10 Ağustos’u ‘çok özel bir gün’ olarak nitelendirdi.

Servet Camgöz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“10 Ağustos çok özel bir gün. Anafartalar Zaferinin 109. yıl dönümü. Ama unutulmaması gereken, işgalcilerin Osmanlı’yı ele geçirdikleri 10 Ağustos 1920 Sevr Anlaşmasının da yıl dönümü. Bir daha bu tür acizlikler, gaflet, delalet, hıyanet, sıkıntılar yaşanmasın. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ne Kurtuluş Savaşı olurdu ne Vatan olurdu ne Bayrak dalgalanırdı ne ezan okunurdu.”

SEVR’İN DAYATTIĞI PARÇALANMA…

Anafartalar Zaferi, tarihimizin onurlu sayfalarından birini oluşturuyor ama 10 Ağustos 1920'de imzalanan Sevr Anlaşması da dayatılan parçalanma paçavrasıydı.

Sevr Anlaşması, Osmanlı Devleti'nin işgalciler tarafından ele geçirildiği ve parçalanmanın eşiğine getirildiği karanlık bir dönemi simgeler. Ancak Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı, bu karanlık günlerin geride kalmasını sağlamıştır.

Eğer Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bugün bağımsız bir millet olarak var olmanın gururunu yaşayamazdık. Bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Onlara olan minnettarlığımız sonsuzdur.

Bu anlamlı günde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin daima hafızalarımızda taze kalmasını temenni ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.