BİRESKU'dan 23 Nisana Özel ''Çocuk ve Gençlik'' Sergisi

Kültür-Sanat 26.04.2024 - 21:23, Güncelleme: 27.04.2024 - 10:28
 

BİRESKU'dan 23 Nisana Özel ''Çocuk ve Gençlik'' Sergisi

Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar Kulübü (BİRESKU) 13. sergisini 20-26 Nisan 2024 tarihleri arasında, Zafer Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdi.
   Sosyal medya üzerinde kurulan ve 50 bin üye sayısına ulaşan Türkiye'nin en büyük sanat paylaşım grubu BİRESKU'nun 13. sergisi yüksek katılım ve görkemli bir törenle açıldı.      23 Nisan'a özel olarak açılan ''Çocuk ve Gençlik'' temalı sergide farklı illerden 210 çocuk 300 eseri ile yer aldı.      Açılışını velileriyle çocukların bir arada yaptığı sergide, 50 metre kurdele kullanıldı. Açılışın ardından atölye öğretmenleri; Neriman Şahin, İnci Gayret, Filiz Köksal, Zeynep Dursun ve Berna Alparslan Ayvalı birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Sibel Yücel ve Tuncay Yücel'den müzik dinletisi yer aldı.    ''Çocuk ve Gençlik'' sergisini düzenleyen Ressam Tuncay Umay sergiyle ilgili olarak:       23 Nisan'a özel olarak açtığımız sergide sadece çocuklarımızı buluşturduk. Başta Ankara olmak üzere İstanbul, Fethiye, Didim ve Hatay'dan atölye öğretmenleriyle birlikte 210 çocuğumuz yer aldı. Her zamanki gibi açılışımızı çocuklar ve aileleriyle yaptık. Biz ilk günü eğlenceye ayırıyoruz. Müzik eşliğinde çocuklarımız eğlendiler. Bizim için şanslı bir sergi oldu. Bu sayede onların iç dünyalarına ulaşabiliyoruz. Belki Türkiye'de birçok galeriyi içine alarak sergi açmak bir ilktir. Zafer Çarşısı Galeri Müdürü Banu Hanım ile çocuk ve gençlik sergisi açmayı tasarlamıştık. Hayata geçirmiş olduk. Velilerimizden de olumlu dönüşler aldık. Mutluyuz. İnşallah bundan sonraki sergilerimizde de böyle devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.    Özellikle çocuk ve genç sanatçıları ön plana çıkaran, sanat yapmanın herkesin hakkı olduğunu savunan ressam Tuncay Umay ve katılan küçük sanatçılarımızı kutluyorum.
Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar Kulübü (BİRESKU) 13. sergisini 20-26 Nisan 2024 tarihleri arasında, Zafer Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdi.

   Sosyal medya üzerinde kurulan ve 50 bin üye sayısına ulaşan Türkiye'nin en büyük sanat paylaşım grubu BİRESKU'nun 13. sergisi yüksek katılım ve görkemli bir törenle açıldı.

     23 Nisan'a özel olarak açılan ''Çocuk ve Gençlik'' temalı sergide farklı illerden 210 çocuk 300 eseri ile yer aldı.

     Açılışını velileriyle çocukların bir arada yaptığı sergide, 50 metre kurdele kullanıldı. Açılışın ardından atölye öğretmenleri; Neriman Şahin, İnci Gayret, Filiz Köksal, Zeynep Dursun ve Berna Alparslan Ayvalı birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Sibel Yücel ve Tuncay Yücel'den müzik dinletisi yer aldı.

   ''Çocuk ve Gençlik'' sergisini düzenleyen Ressam Tuncay Umay sergiyle ilgili olarak:

      23 Nisan'a özel olarak açtığımız sergide sadece çocuklarımızı buluşturduk. Başta Ankara olmak üzere İstanbul, Fethiye, Didim ve Hatay'dan atölye öğretmenleriyle birlikte 210 çocuğumuz yer aldı. Her zamanki gibi açılışımızı çocuklar ve aileleriyle yaptık. Biz ilk günü eğlenceye ayırıyoruz. Müzik eşliğinde çocuklarımız eğlendiler. Bizim için şanslı bir sergi oldu. Bu sayede onların iç dünyalarına ulaşabiliyoruz. Belki Türkiye'de birçok galeriyi içine alarak sergi açmak bir ilktir. Zafer Çarşısı Galeri Müdürü Banu Hanım ile çocuk ve gençlik sergisi açmayı tasarlamıştık. Hayata geçirmiş olduk. Velilerimizden de olumlu dönüşler aldık. Mutluyuz. İnşallah bundan sonraki sergilerimizde de böyle devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

   Özellikle çocuk ve genç sanatçıları ön plana çıkaran, sanat yapmanın herkesin hakkı olduğunu savunan ressam Tuncay Umay ve katılan küçük sanatçılarımızı kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.