Brent petrol ne kadar? Brent petrol nedir?

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 20.03.2024 - 10:25, Güncelleme: 20.03.2024 - 10:25
 

Brent petrol ne kadar? Brent petrol nedir?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 87,17 dolar seviyesinden işlem görüyor. Peki Brent petrol ne demek? Brent petrol nedir?..
Dünkü işlemlerde 87,7 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,38 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 09.48 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 düşüşle 87,17 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 82,48 dolardan alıcı buldu. Petrol fiyatları, dün arz endişeleriyle son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yatırımcıların kar satışlarına yönelmesi ve ABD dolarının değer kazanmasıyla bugün bir miktar düşüş yaşadı. Piyasalarda bugün ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip ediliyor. Piyasa oyuncuları, Fed'in bugünkü ve mayıstaki toplantılarında politika faizini sabit bırakmasını, haziran ayında ise ilk faiz indirimi için en güçlü ihtimal olarak değerlendiriyor. Doların diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, petrol talebinde azalmaya yol açarak fiyatların düşmesini destekliyor. Ancak, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüş beklentisi, ülkede talebin güçlü seyrettiği izlenimini güçlendiriyor. ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta azalması beklenirken, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı öngörüsü, piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), resmi petrol stok verilerini bugün açıklayacak. Stoklardaki düşüş beklentisi, ülkede yakıt talebinin arttığına işaret ederken, küresel petrol arzının sıkılaşacağı endişelerini de besliyor. Teknik analizlere göre, Brent petrolde direnç seviyeleri 87,31 ile 87,54 dolar arasında bulunurken, destek seviyeleri 87,08 ile 86,85 dolar arasında izlenebilir. BRENT PETROL NEDİR? BRENT PETROL NE DEMEK? Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan ve tatlı petrol olarak bilinen bir petrol türüdür. Dünya petrol piyasasında önemli bir yere sahiptir ve genellikle Londra Brent veya Brent Blend olarak anılır. Bu petrol türü, Shell şirketi tarafından çıkarılmış olup "Brent Goose" adı verilmiştir. Brent petrolü, içeriğindeki düşük sülfür oranıyla dikkat çeker; %0,37 gibi düşük bir sülfür içeriğine sahiptir. Bu özellik, Brent petrolünün "tatlı petrol" kategorisine girmesine ve işlenmesini kolaylaştırmasına olanak tanır.  
Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 87,17 dolar seviyesinden işlem görüyor. Peki Brent petrol ne demek? Brent petrol nedir?..

Dünkü işlemlerde 87,7 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 87,38 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 09.48 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 düşüşle 87,17 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 82,48 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, dün arz endişeleriyle son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yatırımcıların kar satışlarına yönelmesi ve ABD dolarının değer kazanmasıyla bugün bir miktar düşüş yaşadı.

Piyasalarda bugün ABD Merkez Bankası (Fed) para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip ediliyor. Piyasa oyuncuları, Fed'in bugünkü ve mayıstaki toplantılarında politika faizini sabit bırakmasını, haziran ayında ise ilk faiz indirimi için en güçlü ihtimal olarak değerlendiriyor.

Doların diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, petrol talebinde azalmaya yol açarak fiyatların düşmesini destekliyor. Ancak, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüş beklentisi, ülkede talebin güçlü seyrettiği izlenimini güçlendiriyor.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta azalması beklenirken, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı öngörüsü, piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), resmi petrol stok verilerini bugün açıklayacak. Stoklardaki düşüş beklentisi, ülkede yakıt talebinin arttığına işaret ederken, küresel petrol arzının sıkılaşacağı endişelerini de besliyor.

Teknik analizlere göre, Brent petrolde direnç seviyeleri 87,31 ile 87,54 dolar arasında bulunurken, destek seviyeleri 87,08 ile 86,85 dolar arasında izlenebilir.

BRENT PETROL NEDİR? BRENT PETROL NE DEMEK?

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan ve tatlı petrol olarak bilinen bir petrol türüdür. Dünya petrol piyasasında önemli bir yere sahiptir ve genellikle Londra Brent veya Brent Blend olarak anılır. Bu petrol türü, Shell şirketi tarafından çıkarılmış olup "Brent Goose" adı verilmiştir. Brent petrolü, içeriğindeki düşük sülfür oranıyla dikkat çeker; %0,37 gibi düşük bir sülfür içeriğine sahiptir. Bu özellik, Brent petrolünün "tatlı petrol" kategorisine girmesine ve işlenmesini kolaylaştırmasına olanak tanır.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.