Etimesgut'a Çocuk Görüşme Merkezi Açıldı

Yerel 11.10.2022 - 13:19, Güncelleme: 11.10.2022 - 13:19
 

Etimesgut'a Çocuk Görüşme Merkezi Açıldı

Mahkeme koridorunda veya evde çocuk tesliminde yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi ve çocuğun üstün yararı amaçlanıyor.
Etimesgut Belediyesi, Etimesgut Kaymakamlığı ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Etimesgut'ta "Çocuk Görüşme Merkezi" açılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse birlikte imzaladılar. Protokolde, çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair aile mahkemeleri tarafından verilen ilam veya tedbir kararlarının uygulanacağı alanlarda çocuğun üstün yararının esas alınması ve çocuk görüşme merkezi açılması yönünde görüş bildirildi. MAĞDURİYET ÖNLENECEK  İmzalanan protokolün amacı şöyle özetlendi: "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne çocuk teslimine dair ilam veya tedbir kararlarının yerine getirilmesi için başvurması halinde, teslim işleminin çocuğun fikri, ruhi ve bedeni gelişimine zarar vermeyecek bir ortamda sağlanması hususlarında teslim merkezlerinin temin edilmesiyle mağdur hizmetlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır". Protokolün paydaşları arasında yer alan Etimesgut Belediyesi, tesisinde yasa ve mevzuatlar çerçevesinde çocuk görüşme merkezi oluşturdu. Açılan merkez ile mahkeme kararları doğrultusunda çocukların teslimi, ilam ve tedbir kararları çocuğun gelişimini olumsuz etkilemeyecek şekilde uzman gözetiminde daha sağlıklı bir ortamda uygulanacak. Çocuk Görüşme Merkezi'nde uzman odaları, çocuk oyun alanları ve görüşme birimleri hizmet veriyor.
Mahkeme koridorunda veya evde çocuk tesliminde yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi ve çocuğun üstün yararı amaçlanıyor.

Etimesgut Belediyesi, Etimesgut Kaymakamlığı ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Etimesgut'ta "Çocuk Görüşme Merkezi" açılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolü, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse birlikte imzaladılar.

Protokolde, çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair aile mahkemeleri tarafından verilen ilam veya tedbir kararlarının uygulanacağı alanlarda çocuğun üstün yararının esas alınması ve çocuk görüşme merkezi açılması yönünde görüş bildirildi.

MAĞDURİYET ÖNLENECEK

 İmzalanan protokolün amacı şöyle özetlendi: "Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne çocuk teslimine dair ilam veya tedbir kararlarının yerine getirilmesi için başvurması halinde, teslim işleminin çocuğun fikri, ruhi ve bedeni gelişimine zarar vermeyecek bir ortamda sağlanması hususlarında teslim merkezlerinin temin edilmesiyle mağdur hizmetlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır". Protokolün paydaşları arasında yer alan Etimesgut Belediyesi, tesisinde yasa ve mevzuatlar çerçevesinde çocuk görüşme merkezi oluşturdu.

Açılan merkez ile mahkeme kararları doğrultusunda çocukların teslimi, ilam ve tedbir kararları çocuğun gelişimini olumsuz etkilemeyecek şekilde uzman gözetiminde daha sağlıklı bir ortamda uygulanacak. Çocuk Görüşme Merkezi'nde uzman odaları, çocuk oyun alanları ve görüşme birimleri hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.