EURO 2024 öncesi şampiyona tarihine kısa bakış

Spor Sahnesi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 04.03.2024 - 20:23, Güncelleme: 04.03.2024 - 20:23
 

EURO 2024 öncesi şampiyona tarihine kısa bakış

EURO 2024 için geri sayım hızlanırken, editörümüz sizin için kısa bir Avrupa Futbol Şampiyonası bilgisi hazırladı. Peki, EURO 2024 ne zaman başlıyor?
Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonaları, futbol tutkunlarını büyüleyen efsaneler ve unutulmaz anlarla dolu tarihe sahip. Turnuva, ilk olarak 1960 yılında düzenlendi ve o günden bu yana Avrupa'nın en iyi milli futbol takımlarının mücadele ettiği bir platform haline geldi. Avrupa Futbol Şampiyonaları hem futbol kalitesi hem de rekabetçi atmosferiyle dikkat çekiyor. Her dört yılda bir düzenlenen turnuva, ev sahibi ülkelerde unutulmaz anılar yaratıyor. Özellikle, 1996'da İngiltere'de düzenlenen turnuva ve 2000'de Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliği yaptığı organizasyon, taraftarlara ve futbolculara unutulmaz anlar yaşattı. Son Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda (2020), COVID-19 salgını nedeniyle olağanüstü bir durum yaşandı. Turnuva, farklı ülkelerde oynanan maçlarla ev sahipliği yaparak, pandemi koşullarına uyum sağlamaya çalıştı. Bu sıra dışı şartlara rağmen, futbol tutkunları evlerinden maçları izleyerek heyecanlarını yaşamaya devam etti. EURO 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR? EURO 2024 AÇILIŞ MAÇI... EURO 2024 FİNALİ NE ZAMAN? 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için ise heyecan şimdiden artıyor. "EURO 2024 hangi ülkede düzenlenecek?" sorusu ise hâlâ güncelliğini koruyor. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024'e Türkiye de katılacak. 14 Haziran 2024'te Almanya-İskoçya maçı ile başlayacak olan EURO 2024'te Türkiye, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve mart ayı sonunda oynanacak olan play-off maçında Yunanistan-Kazakistan karşılaşmasının galibi ile mücadele edecek. EURO 2024, 14 Temmuz'da oynanacak final maçı ile son bulacak.
EURO 2024 için geri sayım hızlanırken, editörümüz sizin için kısa bir Avrupa Futbol Şampiyonası bilgisi hazırladı. Peki, EURO 2024 ne zaman başlıyor?

Avrupa'nın en prestijli futbol organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonaları, futbol tutkunlarını büyüleyen efsaneler ve unutulmaz anlarla dolu tarihe sahip. Turnuva, ilk olarak 1960 yılında düzenlendi ve o günden bu yana Avrupa'nın en iyi milli futbol takımlarının mücadele ettiği bir platform haline geldi.

Avrupa Futbol Şampiyonaları hem futbol kalitesi hem de rekabetçi atmosferiyle dikkat çekiyor. Her dört yılda bir düzenlenen turnuva, ev sahibi ülkelerde unutulmaz anılar yaratıyor. Özellikle, 1996'da İngiltere'de düzenlenen turnuva ve 2000'de Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliği yaptığı organizasyon, taraftarlara ve futbolculara unutulmaz anlar yaşattı.

Son Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda (2020), COVID-19 salgını nedeniyle olağanüstü bir durum yaşandı. Turnuva, farklı ülkelerde oynanan maçlarla ev sahipliği yaparak, pandemi koşullarına uyum sağlamaya çalıştı. Bu sıra dışı şartlara rağmen, futbol tutkunları evlerinden maçları izleyerek heyecanlarını yaşamaya devam etti.

EURO 2024 NE ZAMAN BAŞLIYOR? EURO 2024 AÇILIŞ MAÇI... EURO 2024 FİNALİ NE ZAMAN?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için ise heyecan şimdiden artıyor. " EURO 2024 hangi ülkede düzenlenecek?" sorusu ise hâlâ güncelliğini koruyor. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024'e Türkiye de katılacak.

14 Haziran 2024'te Almanya-İskoçya maçı ile başlayacak olan EURO 2024'te Türkiye, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve mart ayı sonunda oynanacak olan play-off maçında Yunanistan-Kazakistan karşılaşmasının galibi ile mücadele edecek.

EURO 2024, 14 Temmuz'da oynanacak final maçı ile son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.