Fethi Yaşar: Milletin parasını eğitime harcamazsak nereye harcayacağız

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 25.02.2024 - 17:22, Güncelleme: 25.02.2024 - 17:22
 

Fethi Yaşar: Milletin parasını eğitime harcamazsak nereye harcayacağız

Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki devlet okullarının fiziki koşullarını iyileştirmek için yürüttüğü çalışmaları 15 yıldır aralıksız sürdürüyor...
Okulların ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek öncelik sırasına göre hareket eden Yenimahalle Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla devlet okullarında tadilat çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda, Anadolu Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Tanış İlkokulu ve Anadolu Ortaokulu'nda çalışmalar başlatan belediye ekipleri, okul duvarlarında grafiti temizliği gerçekleştirdiği gibi, okulun basketbol sahası ve demir parmaklıklarını boyayarak yeniledi. Ayrıca, Atatürk Büstü'nün bakımını yaparak, okul bahçesindeki yeşil alanı düzenlediler. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sık sık okulları ziyaret ederek bilgi alıyor ve çalışmaları denetliyor. Başkan Yaşar, "Bugüne kadar bölgedeki tüm devlet okullarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bakım çalışmaları yaptık" dedi. Başkan Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara ayırdığı bütçenin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "Harcadığımız para milletin parasıdır. Eğitime harcamazsak, nereye harcayacağız? Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bakanlığın okullara verdiği bütçe, boyama işlerinden tutun da temizlik görevlilerine kadar yetmiyor. Biz, eksiklikleri gidermek için buradayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana, sağlık ve eğitim alanında her türlü desteği verdik. Her mahalleye Aile Sağlığı Merkezi gibi hizmetler sunduk ve ilgili bakanlığa teslim ettik" şeklinde konuştu.
Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki devlet okullarının fiziki koşullarını iyileştirmek için yürüttüğü çalışmaları 15 yıldır aralıksız sürdürüyor...

Okulların ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek öncelik sırasına göre hareket eden Yenimahalle Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla devlet okullarında tadilat çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Bu kapsamda, Anadolu Mahallesi'nde bulunan Şehit Mustafa Tanış İlkokulu ve Anadolu Ortaokulu'nda çalışmalar başlatan belediye ekipleri, okul duvarlarında grafiti temizliği gerçekleştirdiği gibi, okulun basketbol sahası ve demir parmaklıklarını boyayarak yeniledi. Ayrıca, Atatürk Büstü'nün bakımını yaparak, okul bahçesindeki yeşil alanı düzenlediler.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sık sık okulları ziyaret ederek bilgi alıyor ve çalışmaları denetliyor. Başkan Yaşar, "Bugüne kadar bölgedeki tüm devlet okullarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bakım çalışmaları yaptık" dedi.

Başkan Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara ayırdığı bütçenin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "Harcadığımız para milletin parasıdır. Eğitime harcamazsak, nereye harcayacağız? Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Bakanlığın okullara verdiği bütçe, boyama işlerinden tutun da temizlik görevlilerine kadar yetmiyor. Biz, eksiklikleri gidermek için buradayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana, sağlık ve eğitim alanında her türlü desteği verdik. Her mahalleye Aile Sağlığı Merkezi gibi hizmetler sunduk ve ilgili bakanlığa teslim ettik" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.