GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Ressam- Şair Candan Manyaslı Sunumu

Kültür-Sanat 19.07.2024 - 18:23, Güncelleme: 19.07.2024 - 18:23
 

GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Ressam- Şair Candan Manyaslı Sunumu

Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (GESAM) Cumartesi Etkinlikleri çerçevesinde, Ressam-Şair Candan Manyaslı'nın ''Soframda Fırça İzleri/Hiper Gerçekçilikte Sanatın Yeri Nedir?'' konulu sunumu gerçekleşti.
   Manyaslı, hiper gerçekçilik akımının başlangıçtan bugüne nasıl geldiğini, kendi sanat  anlayışına ve tuvaline yansımalarını anlatarak, eserlerinden örnek verdi. Katıldığı sempozyumlar ve kişisel sergi resimlerini ekrandan sundu.   Manyaslı, ''Hipergerçeklik var olanı daha derin görebilme ve uygulayabilme sanatıdır. Sanatçının kendi sabrını test edebildiği çok özel bir çalışma biçimidir'' diye tanımlıyor.    Candan Manyaslı Kimdir;     Bursa doğumlu olan Manyaslı, 90'lı yılların başından itibaren resim sanatıyla ilgileniyor. Genellikle figüratif resimlerin ağırlıkta olduğu çalışmalar yaptı. 2014 yılında itibaren hiperrealizme yönelerek mutfağından kesitleri tuvaline taşıdı. Son dönem çalışmaları yine çoklu figürlerden oluşuyor. İlk kişisel sergisini 2006 yılında Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde ''Kadından Yansımalar'' başlığıyla açtı. Sanatçı ayrıca, çeşitli yayınevlerinin çok sayıda kitaplarını resimleyip, kapak tasarımlarını hazırladı. Edebiyatla da yakından ilgilenen sanatçının ''Sessizliğin Şehri'' adlı şiir kitabı 2022 yılında yayımlandı. GESAM Denetleme Kurulu yedek üyesi olan sanatçı, serbest ressam olarak Ankara'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.    Canım arkadaşım Candan Manyaslı'nın ''Turuncu'' isimli atölyesi kendisi gibi rengarenk. Bu kadar başarıyı bir araya sığdırdığı için kendisini yürekten kutluyorum.
Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (GESAM) Cumartesi Etkinlikleri çerçevesinde, Ressam-Şair Candan Manyaslı'nın ''Soframda Fırça İzleri/Hiper Gerçekçilikte Sanatın Yeri Nedir?'' konulu sunumu gerçekleşti.

   Manyaslı, hiper gerçekçilik akımının başlangıçtan bugüne nasıl geldiğini, kendi sanat  anlayışına ve tuvaline yansımalarını anlatarak, eserlerinden örnek verdi. Katıldığı sempozyumlar ve kişisel sergi resimlerini ekrandan sundu.

  Manyaslı, ''Hipergerçeklik var olanı daha derin görebilme ve uygulayabilme sanatıdır. Sanatçının kendi sabrını test edebildiği çok özel bir çalışma biçimidir'' diye tanımlıyor.

   Candan Manyaslı Kimdir;

    Bursa doğumlu olan Manyaslı, 90'lı yılların başından itibaren resim sanatıyla ilgileniyor. Genellikle figüratif resimlerin ağırlıkta olduğu çalışmalar yaptı. 2014 yılında itibaren hiperrealizme yönelerek mutfağından kesitleri tuvaline taşıdı. Son dönem çalışmaları yine çoklu figürlerden oluşuyor. İlk kişisel sergisini 2006 yılında Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde ''Kadından Yansımalar'' başlığıyla açtı. Sanatçı ayrıca, çeşitli yayınevlerinin çok sayıda kitaplarını resimleyip, kapak tasarımlarını hazırladı. Edebiyatla da yakından ilgilenen sanatçının ''Sessizliğin Şehri'' adlı şiir kitabı 2022 yılında yayımlandı. GESAM Denetleme Kurulu yedek üyesi olan sanatçı, serbest ressam olarak Ankara'daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

   Canım arkadaşım Candan Manyaslı'nın ''Turuncu'' isimli atölyesi kendisi gibi rengarenk. Bu kadar başarıyı bir araya sığdırdığı için kendisini yürekten kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.