Gökyüzüne Türk imzası

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 22.02.2024 - 15:17, Güncelleme: 22.02.2024 - 15:17
 

Gökyüzüne Türk imzası

Milli hava araçları ile dünyanın dikkatini çeken Türkiye, son 10 yılda hayata geçirdiği projelerle gökyüzüne imzasını attı; dosta güven düşmana korku saldı...
Türkiye'nin savunma sanayisinde son on yılda gerçekleştirdiği milli platformların ilk uçuşları, ülkenin milli savunma ve havacılık sanayisindeki önemli başarılarını gösteriyor. Bu süreçte Türk savunma sanayisi önemli bir ivme kazanarak birçok milli hava aracını gökyüzüne taşıdı... İşte Türkiye'nin milli platformlardaki başarılarından bazıları: HÜRKUŞ: Türkiye'nin temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, 29 Ağustos 2013'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. HÜRKUŞ, geliştirme sürecinde önemli yetenekler kazandı ve ihracat başarıları elde etti. Bayraktar TB2: Baykar tarafından geliştirilen ve en fazla ülkeye ihraç edilen İHA/SİHA olan Bayraktar TB2, 29 Nisan 2014'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. TB2, ulusal ve uluslararası güvenlik operasyonlarında etkin bir şekilde kullanıldı. AKSUNGUR: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen AKSUNGUR, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirebilen bir platformdur. AKSUNGUR, 20 Mart 2019'da ilk kez uçtu. Bayraktar AKINCI TİHA: Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), 6 Aralık 2019'da ilk kez havalandı. AKINCI, Türkiye'nin en büyük havacılık ihracatının yapıldığı anlaşmalardan birine imza attı. Bayraktar KIZILELMA: Baykar'ın öz kaynaklarıyla geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 14 Aralık 2022'de ilk kez gökyüzüyle buluştu. HÜRJET: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET, 25 Nisan 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. HÜRJET, birçok farklı varyant ile çeşitli görevleri yerine getirebilecek bir platform olacak. Bayraktar TB3: Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3, 27 Ekim 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. TB3, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme kabiliyetine sahip bir insansız hava aracıdır. ANKA III: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ANKA III, 28 Aralık 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. ANKA III, birçok görevi yerine getirebilen yeni nesil bir İHA sistemidir. KAAN: Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan milli muharip uçak KAAN, 21 Şubat 2024'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. KAAN, Türkiye'nin 5. nesil uçak üretebilen sınırlı sayıdaki ülkelerden biri olmasını sağlayacak önemli bir başarıya imza atmıştır.
Milli hava araçları ile dünyanın dikkatini çeken Türkiye, son 10 yılda hayata geçirdiği projelerle gökyüzüne imzasını attı; dosta güven düşmana korku saldı...

Türkiye'nin savunma sanayisinde son on yılda gerçekleştirdiği milli platformların ilk uçuşları, ülkenin milli savunma ve havacılık sanayisindeki önemli başarılarını gösteriyor. Bu süreçte Türk savunma sanayisi önemli bir ivme kazanarak birçok milli hava aracını gökyüzüne taşıdı...

İşte Türkiye'nin milli platformlardaki başarılarından bazıları:

  1. HÜRKUŞ: Türkiye'nin temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, 29 Ağustos 2013'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. HÜRKUŞ, geliştirme sürecinde önemli yetenekler kazandı ve ihracat başarıları elde etti.

  2. Bayraktar TB2: Baykar tarafından geliştirilen ve en fazla ülkeye ihraç edilen İHA/SİHA olan Bayraktar TB2, 29 Nisan 2014'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. TB2, ulusal ve uluslararası güvenlik operasyonlarında etkin bir şekilde kullanıldı.

  3. AKSUNGUR: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen AKSUNGUR, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirebilen bir platformdur. AKSUNGUR, 20 Mart 2019'da ilk kez uçtu.

  4. Bayraktar AKINCI TİHA: Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), 6 Aralık 2019'da ilk kez havalandı. AKINCI, Türkiye'nin en büyük havacılık ihracatının yapıldığı anlaşmalardan birine imza attı.

  5. Bayraktar KIZILELMA: Baykar'ın öz kaynaklarıyla geliştirdiği insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 14 Aralık 2022'de ilk kez gökyüzüyle buluştu.

  6. HÜRJET: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET, 25 Nisan 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. HÜRJET, birçok farklı varyant ile çeşitli görevleri yerine getirebilecek bir platform olacak.

  7. Bayraktar TB3: Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3, 27 Ekim 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. TB3, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme kabiliyetine sahip bir insansız hava aracıdır.

  8. ANKA III: Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ANKA III, 28 Aralık 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. ANKA III, birçok görevi yerine getirebilen yeni nesil bir İHA sistemidir.

  9. KAAN: Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan milli muharip uçak KAAN, 21 Şubat 2024'te ilk uçuşunu gerçekleştirdi. KAAN, Türkiye'nin 5. nesil uçak üretebilen sınırlı sayıdaki ülkelerden biri olmasını sağlayacak önemli bir başarıya imza atmıştır.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.