Ressam Şair Komet Hayata Veda Etti

Kültür-Sanat 27.09.2022 - 05:30, Güncelleme: 27.09.2022 - 05:30
 

Ressam Şair Komet Hayata Veda Etti

Sema KUMRULU / Kuyruklu Yıldız anlamına gelen ''Komet'' adıyla bilinen Ressam ve şair Gürkan Coşkun 81 yaşında hayata veda etti.
Yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdüren ressam Türkiye'de on beş, Paris'te dokuz, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de birer kişisel sergi açtı. Ayrıca birçok uluslararası sergiye katıldı. Eserleri Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi. Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer alıyor. 2004 yılında ''Koşarak Geldim Çorabı Deldim'' adlı anı kitabı yayımlanan sanatçının daha önceki yıllarda çeşitli dergilerde yer alan şiirleri 2007 yılında ''Olabilir Olabilir'' adıyla kitap olarak yayımlandı. Sanatçı dışavurumcu anlayışın egemen olduğu figüratif yapıtlarıyla tanınıyordu. Komet ilk başta resimleri. sonra şiirleri, kitapları, yaşam felsefesi ile silinmez izler bırakacak bir sanatçı. Sanatçı 28 Eylül 2022 tarihinde Mimar Sinan Üniversitesi'nde düzenlenecek törenin ardından Bebek Camii'nde kılınacak ikindi namazı ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek. Üzülüyorum Denize üzülüyorum, ovalara, bakkallara, karşı karşıya oturanlara, Müziğe kızgın, resme kırgınım. Sizi tanıyor ve buna şaşmıyorum. Hiçbir şeye şaşmıyorum bugün. Çünkü ağaçların tepesinde Otobüslerin karnında üzülüyorum memurlar için. Tarihte yalan, gelecek de.  Gürkan Coşkun / 1972
Sema KUMRULU / Kuyruklu Yıldız anlamına gelen ''Komet'' adıyla bilinen Ressam ve şair Gürkan Coşkun 81 yaşında hayata veda etti.

Yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdüren ressam Türkiye'de on beş, Paris'te dokuz, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de birer kişisel sergi açtı. Ayrıca birçok uluslararası sergiye katıldı. Eserleri Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi. Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer alıyor.

2004 yılında ''Koşarak Geldim Çorabı Deldim'' adlı anı kitabı yayımlanan sanatçının daha önceki yıllarda çeşitli dergilerde yer alan şiirleri 2007 yılında ''Olabilir Olabilir'' adıyla kitap olarak yayımlandı. Sanatçı dışavurumcu anlayışın egemen olduğu figüratif yapıtlarıyla tanınıyordu.

Komet ilk başta resimleri. sonra şiirleri, kitapları, yaşam felsefesi ile silinmez izler bırakacak bir sanatçı.

Sanatçı 28 Eylül 2022 tarihinde Mimar Sinan Üniversitesi'nde düzenlenecek törenin ardından Bebek Camii'nde kılınacak ikindi namazı ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Üzülüyorum

Denize üzülüyorum, ovalara,

bakkallara, karşı karşıya oturanlara,

Müziğe kızgın, resme kırgınım.

Sizi tanıyor ve buna şaşmıyorum.

Hiçbir şeye şaşmıyorum bugün.

Çünkü ağaçların tepesinde

Otobüslerin karnında üzülüyorum memurlar için.

Tarihte yalan, gelecek de. 

Gürkan Coşkun / 1972

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.