Kütahya Kültür-Sanat Derneği'nin “100. Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” Sergisi Ankara'da açıldı

Kültür-Sanat 28.09.2022 - 23:47, Güncelleme: 28.09.2022 - 23:47
 

Kütahya Kültür-Sanat Derneği'nin “100. Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” Sergisi Ankara'da açıldı

Sema KUMRULU / Kütahya Kültür-Sanat Derneği'nin hazırlamış olduğu ''100. Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922'' temalı karma resim sergisi 27 Eylül 2022 tarihinde Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.
Kütahya Kültür-Sanat Derneği Başkanı Ressam Bayram Yıldız sergi hakkında bilgi verdi; Açmış olduğumuz bu sergi sosyal sorumluluk sergisi. Kütahya'da kültür-sanat derneğimize üye, 48 sanatçımız 88 eserle katıldı. Her sanatçı kendi sanat ekolüne göre Dumlupınar ve milli mücadeleyi resmetti. Amacımız, yeni gelen kuşaklara tarih bilincini ve şuurunu öğretmek, aşılamaktır. Bu toprakların çok kolay kazanılmadığını anlatmak temel hedefimiz. Büyük Atatürk'ün ''Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşlerde Başarı Sağlayacaktır'' sözünden yola çıkarak, tarihimizi, kültürümüzü ve kültür değerlerimizi genç kuşaklara nesillere aktarmak istedik. Bu toprakların kolay kazanılmadığını hatırlatmak istedik. Can verdik, kan verdik ve toprakları ikinci kez kazandık. İlk 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi. ikinci kez ise 1922'de Dumlupınar Meydan Muharebesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedini aldık. Böyle bir sergiyi arkadaşlarım yaptığı için çok mutluyum. Ben dernek başkanı olarak ülkemizde, sanatımızda bu temayla çağdaş, soran, sorgulayan, araştıran gençlerin yetişmesini istiyorum.. Bayram Yıldız'a çok teşekkür ediyorum. Kütahya Kültür-Sanat Derneğini ve bu anlamlı eserleri bizlere taşıyan tüm sanatçıları kutlarım. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Kütahya Kültür-Sanat Derneği'nin hazırlamış olduğu ''100. Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922'' temalı karma resim sergisi 27 Eylül 2022 tarihinde Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kütahya Kültür-Sanat Derneği Başkanı Ressam Bayram Yıldız sergi hakkında bilgi verdi;

Açmış olduğumuz bu sergi sosyal sorumluluk sergisi. Kütahya'da kültür-sanat derneğimize üye, 48 sanatçımız 88 eserle katıldı. Her sanatçı kendi sanat ekolüne göre Dumlupınar ve milli mücadeleyi resmetti. Amacımız, yeni gelen kuşaklara tarih bilincini ve şuurunu öğretmek, aşılamaktır. Bu toprakların çok kolay kazanılmadığını anlatmak temel hedefimiz. Büyük Atatürk'ün ''Türk Çocuğu Ecdadını Tanıdıkça Daha Büyük İşlerde Başarı Sağlayacaktır'' sözünden yola çıkarak, tarihimizi, kültürümüzü ve kültür değerlerimizi genç kuşaklara nesillere aktarmak istedik. Bu toprakların kolay kazanılmadığını hatırlatmak istedik. Can verdik, kan verdik ve toprakları ikinci kez kazandık. İlk 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi. ikinci kez ise 1922'de Dumlupınar Meydan Muharebesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedini aldık. Böyle bir sergiyi arkadaşlarım yaptığı için çok mutluyum. Ben dernek başkanı olarak ülkemizde, sanatımızda bu temayla çağdaş, soran, sorgulayan, araştıran gençlerin yetişmesini istiyorum..

Bayram Yıldız'a çok teşekkür ediyorum. Kütahya Kültür-Sanat Derneğini ve bu anlamlı eserleri bizlere taşıyan tüm sanatçıları kutlarım.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.