Ömer Öztürk: Enerji İthalatımızın Azalması İçin Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Şart

Ekonomi 11.10.2022 - 13:07, Güncelleme: 11.10.2022 - 13:07
 

Ömer Öztürk: Enerji İthalatımızın Azalması İçin Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Şart

Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’nin cari açığı üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.
Türkiye’nin enerji ithalatı durumunu değerlendiren Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’nin cari açığı üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin enerji ithalatı faturasının düşürülebilmesi için en önemli faktör yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasıdır” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre, Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutarın bir yılda yaklaşık yüzde 100 oranında arttığını hatırlatan Öztürk, “Küresel enerji krizinin olumsuz etkilerinin ekonomiye yansıması ile birlikte enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusu daha da önem kazandı. Sonuç alması zaman isteyen bu tür yatırımlar için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor” diye konuştu. Enerji girdilerinin yüksek maliyetle üretime yansıyarak, ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkat çeken Öztürk, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmaların hızlandırılması ve devlet tarafından yatırımlara ilişkin teşvik politikalarının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’nin cari açığı üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’nin enerji ithalatı durumunu değerlendiren Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’nin cari açığı üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin enerji ithalatı faturasının düşürülebilmesi için en önemli faktör yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasıdır” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre, Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutarın bir yılda yaklaşık yüzde 100 oranında arttığını hatırlatan Öztürk, “Küresel enerji krizinin olumsuz etkilerinin ekonomiye yansıması ile birlikte enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusu daha da önem kazandı. Sonuç alması zaman isteyen bu tür yatırımlar için bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Enerji girdilerinin yüksek maliyetle üretime yansıyarak, ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkat çeken Öztürk, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmaların hızlandırılması ve devlet tarafından yatırımlara ilişkin teşvik politikalarının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.