Hilal Sevgen Abacı ve Mustafa Haki Abacı'nın ‘Kuyruğunu Kaybeden Tavşan’ Hikaye Kitabı

Kültür-Sanat 24.06.2024 - 00:12, Güncelleme: 24.06.2024 - 00:12
 

Hilal Sevgen Abacı ve Mustafa Haki Abacı'nın ‘Kuyruğunu Kaybeden Tavşan’ Hikaye Kitabı

Sema KUMRULU / Hilal Sevgen Abacı ve Mustafa Haki Abacı birlikte kaleme aldıkları ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' adlı hikaye kitaplarını, minik okurları ile buluşturmalarının heyecanını yaşıyor.
    Editörlüğünü Aşkın Güngör'ün yaptığı Özgür Eğmir'e ait yayınevinden çıkan, ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' isimli hikaye kitabı 2024 yılının Mart ayında yayımlandı.    ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' minik okurlarını, tavşan Mika'nın eğlenceli ve duygusal serüvenindeki derslerle buluşturarak sevginin gücünü öğrenmelerini sağlıyor.  Bu sevimli hikaye farkındalıkların, arkadaşlığın ve maceranın büyülü dünyasını keşfederken çocukları hayal güçlerinin sınırlarını aşmaya, önemli sorular sormaya teşvik ediyor.      Hilal Sevgen Abacı, Ankara Gazi Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü eğitimini resim bölümünde tamamladı. Birçok ulusal ve uluslararası sergilere katıldı. Görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Abacı çocuk kitapları yazmaya ve resimlemeye devam ediyor. Çocuk kitaplarına olan ilgisi ''Bir Deli Rüzgar'' isimli kitabın çizimlerini yaparken başladı. Bu kitap Abacı için bir dönüm noktası oldu. Bu noktadan sonra kelimelerle resimlerin iç içe geçtiği bir dünya yaratma tutkusu, Hilal Sevgen Abacı'yı peşinden sürükledi.    Mustafa Haki Abacı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Resim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Birçok ulusal ve uluslararası sergilere katıldı. Eğitim hayatı boyunca edindiği bilgi ve deneyimleri bir ressam ve yazar olarak birleştirme arzusu duydu. Abacı'nın yazar ve çizer olarak çocuklara ve ailelerine dokunmak, kelimeler ve renkler arasında kurduğu köprüler ile düşsel dünyayı süslemek en önemli hedefi oldu.    Hikaye kitapları dışında makaleler yazan, bildiri sunumları hazırlayan ve sergiler açan bu genç karı kocayı kutluyorum.
Sema KUMRULU / Hilal Sevgen Abacı ve Mustafa Haki Abacı birlikte kaleme aldıkları ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' adlı hikaye kitaplarını, minik okurları ile buluşturmalarının heyecanını yaşıyor.

    Editörlüğünü Aşkın Güngör'ün yaptığı Özgür Eğmir'e ait yayınevinden çıkan, ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' isimli hikaye kitabı 2024 yılının Mart ayında yayımlandı.

   ''Kuyruğunu Kaybeden Tavşan'' minik okurlarını, tavşan Mika'nın eğlenceli ve duygusal serüvenindeki derslerle buluşturarak sevginin gücünü öğrenmelerini sağlıyor.  Bu sevimli hikaye farkındalıkların, arkadaşlığın ve maceranın büyülü dünyasını keşfederken çocukları hayal güçlerinin sınırlarını aşmaya, önemli sorular sormaya teşvik ediyor.

     Hilal Sevgen Abacı, Ankara Gazi Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü eğitimini resim bölümünde tamamladı. Birçok ulusal ve uluslararası sergilere katıldı. Görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yapan Abacı çocuk kitapları yazmaya ve resimlemeye devam ediyor. Çocuk kitaplarına olan ilgisi ''Bir Deli Rüzgar'' isimli kitabın çizimlerini yaparken başladı. Bu kitap Abacı için bir dönüm noktası oldu. Bu noktadan sonra kelimelerle resimlerin iç içe geçtiği bir dünya yaratma tutkusu, Hilal Sevgen Abacı'yı peşinden sürükledi.

   Mustafa Haki Abacı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Resim Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Birçok ulusal ve uluslararası sergilere katıldı. Eğitim hayatı boyunca edindiği bilgi ve deneyimleri bir ressam ve yazar olarak birleştirme arzusu duydu. Abacı'nın yazar ve çizer olarak çocuklara ve ailelerine dokunmak, kelimeler ve renkler arasında kurduğu köprüler ile düşsel dünyayı süslemek en önemli hedefi oldu.

   Hikaye kitapları dışında makaleler yazan, bildiri sunumları hazırlayan ve sergiler açan bu genç karı kocayı kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.