GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Ressam Nazende Yücel Sunumu

Kültür-Sanat 06.07.2024 - 11:15, Güncelleme: 06.07.2024 - 11:20
 

GESAM Cumartesi Etkinliği'nde Ressam Nazende Yücel Sunumu

Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri ve Meslek Birliği'nde (GESAM) Cumartesi Etkinlikleri çerçevesinde, Ressam Nazende Yücel'in ''Atamın Sözleri / Fırçamın İzleri'' konulu sergi sunumu gerçekleşti.
   Sanatçı, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans bitirme projesi olarak hazırladığı  ''Ata'mın Sözleri/ Fırçamın İzleri'' sergisinin açılması ardından GESAM'da yaptığı sunumunda; ''Çalışmalarımda kadın figürleri kullanarak, Cumhuriyetin temel değerlerini ve kadın haklarını çağdaş bir bakış açısıyla yansıtmaya çalıştım. Resimlerimde ki kadının parçalanmış hali bilerek ve isteyerek yapılmış bir semboldür. Kadını, ne kadar parçalarsanız parçalayın kadının bütününden hiçbir şey eksilmez. Ve benim kadınlarım dünya kadınlarının bütününü temsil eder. Atatürk'ün kadınlarla ilgili söylediği  sözlerini ise , hissettiklerimi öykü halinde yazarak hazırladım. Açmış olduğum sergi, hem kişisel hem de toplumsal bir öneme sahiptir. Ata'mızın kadınlara yönelik sözleri beni derinden etkileyerek, bu projenin doğmasına sebep oldu.Bu çalışmamın, sanatın gücünü ve kadınların toplumdaki yerini vurgulamak adına katkı sağlamasını umuyorum'' diyerek, ''Üyesi olmaktan gurur duyduğum GESAM'ın organize ettiği bu etkinliğe sahsımı davet ederek sizlerle buluşmamı sağlayan GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Altıntaş ile GESAM'ın mihenk taşı Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe ve büyük bir özveriyle bu Birliği yaşatan tüm mensuplara ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerine devam etti.     Sevgili arkadaşım Nazende Yücel'e nice sergiler, sunumlar diliyorum.
Sema KUMRULU / Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri ve Meslek Birliği'nde (GESAM) Cumartesi Etkinlikleri çerçevesinde, Ressam Nazende Yücel'in ''Atamın Sözleri / Fırçamın İzleri'' konulu sergi sunumu gerçekleşti.

   Sanatçı, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans bitirme projesi olarak hazırladığı  ''Ata'mın Sözleri/ Fırçamın İzleri'' sergisinin açılması ardından GESAM'da yaptığı sunumunda; ''Çalışmalarımda kadın figürleri kullanarak, Cumhuriyetin temel değerlerini ve kadın haklarını çağdaş bir bakış açısıyla yansıtmaya çalıştım. Resimlerimde ki kadının parçalanmış hali bilerek ve isteyerek yapılmış bir semboldür. Kadını, ne kadar parçalarsanız parçalayın kadının bütününden hiçbir şey eksilmez. Ve benim kadınlarım dünya kadınlarının bütününü temsil eder. Atatürk'ün kadınlarla ilgili söylediği  sözlerini ise , hissettiklerimi öykü halinde yazarak hazırladım. Açmış olduğum sergi, hem kişisel hem de toplumsal bir öneme sahiptir. Ata'mızın kadınlara yönelik sözleri beni derinden etkileyerek, bu projenin doğmasına sebep oldu.Bu çalışmamın, sanatın gücünü ve kadınların toplumdaki yerini vurgulamak adına katkı sağlamasını umuyorum'' diyerek, ''Üyesi olmaktan gurur duyduğum GESAM'ın organize ettiği bu etkinliğe sahsımı davet ederek sizlerle buluşmamı sağlayan GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Altıntaş ile GESAM'ın mihenk taşı Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe ve büyük bir özveriyle bu Birliği yaşatan tüm mensuplara ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerine devam etti.

    Sevgili arkadaşım Nazende Yücel'e nice sergiler, sunumlar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.