Kültür Sanat Muhabirleri Tokat’ı Gezecek, Yazacak

Kültür-Sanat 11.07.2024 - 22:28, Güncelleme: 11.07.2024 - 22:28
 

Kültür Sanat Muhabirleri Tokat’ı Gezecek, Yazacak

Medya Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları kapsamında 30’a yakın gazeteci 3 gün Tokat’ta olacak…
ANKHABER Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Medya Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları kapsamında 30’a yakın gazeteci 12-14 Temmuz arasında Tokat’ta olacak… Genel Başkanlığını Kamil Dündaroğlu'nun yaptığı TOKFED'in Başkentte gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetlerinin daha da önemlesini gerçekleştirecek olan kültür/sanat muhabirleri, şehrin her köşesini gezip görerek, yazıp çizerek kamuoyuna aktaracak... TARİH FIŞKIRAN TOKAT… 6000 yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuş, 14 devleti ve birçok beyliği içerisinde barındırmış, önemli bir Anadolu şehri olan Tokat programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Anadolu’nun en değerli ve her bir adımından tarih fışkıran Tokat’ı yerinde incelemenin ve bu tarihi değerleri kamuoyuna yansıtacaklarının heyecanını taşıdıklarını belirtti. PROGRAM ZİLE’DEN BAŞLIYOR İbrahim Gökdemir, Karadeniz ile Orta Anadolu’nun birleştiği noktada yer alan Tokat etkinliklerine ilk olarak Zile ilçesinden başlayacaklarını belirterek, Zile Belediyesi ev sahipliğinde Zile ilçesinde yapacakları tarihi ve kültürel değerleri inceleme gezisinin ardından 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Tokat merkezinde yoğun bir çalışma programı hazırladıklarını kaydetti. BUGÜN VE YARINKİ PROGRAM 12 Temmuz Cuma Akşamı saat 19.30’da Tokat Valiliğinin ev sahipliğinde Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin açılış programını yapacaklarını ifade eden Gökdemir, 13 Temmuz cumartesi günü Tokat il merkezinde Arastalı Bedesten arkeoloji müzesi, Yağbasan medresesi (Tarihi İslam ve Bilim Tarihi Müzesi), Şehir Müzesi, Ulu Cami gezisi, Sık Dişini Helası Atatürk Evi, Tokat Mevlevihane Müzesi ve Saat Kulesi, Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi, Latifoğlu Konak’ı ziyareti yapacaklarını belirtti. BALLICA MAĞARASI ZİYARETİ… Program kapsamında dünyanın en büyüklerinden biri olan Ballıca Mağarası yerinde incelenecek. 14 Temmuz Pazar günü Tokat Ballıca ilçesinde olacaklarını dile getiren Gökdemir, Dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olan Ballıca mağarasını, Ocaklı Şelalesini, Mahperi Hatun Kervansarayını ve tarihi Hıdırlık Köprüsünde incelemelerde bulunacaklarını kaydetti. 2024’ÜN SON ETKİNLİĞİ… Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarının 2024 bölümünün Tokat ile son bulacağını belirten İbrahim Gökdemir, 2025 yılında geleneksel hale getirilen Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarına sürpriz şehirler için şimdiden hazırlıklara başladıklarını da sözlerine ekledi.
Medya Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları kapsamında 30’a yakın gazeteci 3 gün Tokat’ta olacak…

ANKHABER

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Medya Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları kapsamında 30’a yakın gazeteci 12-14 Temmuz arasında Tokat’ta olacak…

Genel Başkanlığını Kamil Dündaroğlu'nun yaptığı TOKFED'in Başkentte gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetlerinin daha da önemlesini gerçekleştirecek olan kültür/sanat muhabirleri, şehrin her köşesini gezip görerek, yazıp çizerek kamuoyuna aktaracak...

TARİH FIŞKIRAN TOKAT…

6000 yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuş, 14 devleti ve birçok beyliği içerisinde barındırmış, önemli bir Anadolu şehri olan Tokat programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Anadolu’nun en değerli ve her bir adımından tarih fışkıran Tokat’ı yerinde incelemenin ve bu tarihi değerleri kamuoyuna yansıtacaklarının heyecanını taşıdıklarını belirtti.

PROGRAM ZİLE’DEN BAŞLIYOR

İbrahim Gökdemir, Karadeniz ile Orta Anadolu’nun birleştiği noktada yer alan Tokat etkinliklerine ilk olarak Zile ilçesinden başlayacaklarını belirterek, Zile Belediyesi ev sahipliğinde Zile ilçesinde yapacakları tarihi ve kültürel değerleri inceleme gezisinin ardından 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Tokat merkezinde yoğun bir çalışma programı hazırladıklarını kaydetti.

BUGÜN VE YARINKİ PROGRAM

12 Temmuz Cuma Akşamı saat 19.30’da Tokat Valiliğinin ev sahipliğinde Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin açılış programını yapacaklarını ifade eden Gökdemir, 13 Temmuz cumartesi günü Tokat il merkezinde Arastalı Bedesten arkeoloji müzesi, Yağbasan medresesi (Tarihi İslam ve Bilim Tarihi Müzesi), Şehir Müzesi, Ulu Cami gezisi, Sık Dişini Helası Atatürk Evi, Tokat Mevlevihane Müzesi ve Saat Kulesi, Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi, Latifoğlu Konak’ı ziyareti yapacaklarını belirtti.

BALLICA MAĞARASI ZİYARETİ…

Program kapsamında dünyanın en büyüklerinden biri olan Ballıca Mağarası yerinde incelenecek.

14 Temmuz Pazar günü Tokat Ballıca ilçesinde olacaklarını dile getiren Gökdemir, Dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olan Ballıca mağarasını, Ocaklı Şelalesini, Mahperi Hatun Kervansarayını ve tarihi Hıdırlık Köprüsünde incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.

2024’ÜN SON ETKİNLİĞİ…

Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarının 2024 bölümünün Tokat ile son bulacağını belirten İbrahim Gökdemir, 2025 yılında geleneksel hale getirilen Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmalarına sürpriz şehirler için şimdiden hazırlıklara başladıklarını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.