Engelli Dostu Aile Hekimi: Dr. Betül Arı

Sağlık 29.07.2024 - 13:03, Güncelleme: 29.07.2024 - 13:03
 

Engelli Dostu Aile Hekimi: Dr. Betül Arı

Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı, tüm vatandaşlara olduğu gibi engelli hastalara da hizmet sunuyor.
ANKHABER Aile Hekimliği uygulaması birey ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor. 2005 yılında Düzce’de pilot uygulama olarak başlatılan; 2006’da 6, 2007 yılında 7, 2008 yılında 17, 2009 yılında 4, 2010 yılında 46 kente yayılan ve nihayet 2010 yılı sonu itibari ile Türkiye genelinde uygulamasına geçilen aile hekimliği, barılarıyla sağlık sistemine büyük katkı sunuyor. Ülkemizin her köşesinde hizmet veren aile hekimleri arasında yer alan isimlerden biri de Ankara Dışkapı Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı. Op. Dr. Öğretim Üyesi Burhan Kurtuluş’un Başhekimliğinde hastaların derdine derman olmaya çalışan Mevki Hastanesi içinde görev yapan Dr. Betül Arı, tam bir engelli dostu. Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı, Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Daştan ve sağlık hizmeti almaya gelen bir vatandaş. Modern tıbbın en değerli unsurlarından biri, herkesin sağlık hizmetlerine eşit ve kolay erişim sağlamasıdır. Bu ilkenin güzel bir örneği olan Dr. Betül Arı, Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Daştan’ın da katkılarıyla tüm vatandaşlara olduğu gibi engellilere de hizmet sunuyor. Her yerde olduğu gibi engelli vatandaşlar için uygulanan pozitif ayrım ise hem hastaları hem doktorları hem de tüm vatandaşları mutlu ediyor. Dr. Betül Arı’nın ilham ve moral verici çalışmaları, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, böylesi çalışmaların ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor.  
Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı, tüm vatandaşlara olduğu gibi engelli hastalara da hizmet sunuyor.

ANKHABER

Aile Hekimliği uygulaması birey ve toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

2005 yılında Düzce’de pilot uygulama olarak başlatılan; 2006’da 6, 2007 yılında 7, 2008 yılında 17, 2009 yılında 4, 2010 yılında 46 kente yayılan ve nihayet 2010 yılı sonu itibari ile Türkiye genelinde uygulamasına geçilen aile hekimliği, barılarıyla sağlık sistemine büyük katkı sunuyor.

Ülkemizin her köşesinde hizmet veren aile hekimleri arasında yer alan isimlerden biri de Ankara Dışkapı Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı.

Op. Dr. Öğretim Üyesi Burhan Kurtuluş’un Başhekimliğinde hastaların derdine derman olmaya çalışan Mevki Hastanesi içinde görev yapan Dr. Betül Arı, tam bir engelli dostu.

Mevki Hastanesi Aile Hekimi Uzman Dr. Betül Arı, Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Daştan ve sağlık hizmeti almaya gelen bir vatandaş.

Modern tıbbın en değerli unsurlarından biri, herkesin sağlık hizmetlerine eşit ve kolay erişim sağlamasıdır. Bu ilkenin güzel bir örneği olan Dr. Betül Arı, Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Daştan’ın da katkılarıyla tüm vatandaşlara olduğu gibi engellilere de hizmet sunuyor.

Her yerde olduğu gibi engelli vatandaşlar için uygulanan pozitif ayrım ise hem hastaları hem doktorları hem de tüm vatandaşları mutlu ediyor.

Dr. Betül Arı’nın ilham ve moral verici çalışmaları, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, böylesi çalışmaların ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.