Ankara'nın akıllı şehir vizyonu için AKK ve EMO ortak hareket edecek

Yerel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 12.08.2024 - 13:17, Güncelleme: 12.08.2024 - 13:17
 

Ankara'nın akıllı şehir vizyonu için AKK ve EMO ortak hareket edecek

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Ankara’nın akıllı şehir olma hedefi doğrultusunda yürütülen projeler ve ortak çalışmalar ele alındı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), Ankara Kent Konseyi (AKK) bileşenleri ve gönüllü üyeleriyle birlikte, başkentin daha sürdürülebilir ve eko-kent olması için atılacak adımlarının da konuşulduğu buluşmaya EMO Ankara Şube Başkanı Cevdet Aslan, ISG Komisyonu Başkanı Asuman Erkul, Oda Yazmanı Tarık Atakul, Danışma Kurulu Üyesi Hatice Bilgin Algın, Yapay Zekâ Komisyonu Üyesi Buğra Ayan, Akıllı ve Yeşil Şehir Komisyonu Üyesi Sefa Konak ile AKK’nin Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Görüşmede, akıllı ulaşım sistemleri, altyapı hizmetlerinin izlenmesi ve yönetimi, enerji verimliliği, su ayak izinin azaltılması ve geri dönüşüm yönetimi gibi önemli konularda yapay zekâ ve dijitalleşmenin nasıl bir kaldıraç olarak kullanılabileceği değerlendirildi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, EMO Ankara Şubesi’nin önemine dikkati çekerek ortak yapılacak gönüllü çalışmaların Ankara’ya katkı sunacağını söyledi. EMO Ankara Şube Başkanı Cevdet Aslan da genel kurul sürecinden dolayı Yılmaz’ı tebrik ederek, AKK çalışma gruplarında kent için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. EMO Ankara Şubesi ile AKK arasında, kent gündemini şekillendirecek ortak ve etkin çalışmalar yürütme konusunda mutabakata varıldı. Bu iş birliği sayesinde, Ankara’nın akıllı şehir vizyonuna ulaşması için önemli adımlar atılması hedefleniyor.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Ankara’nın akıllı şehir olma hedefi doğrultusunda yürütülen projeler ve ortak çalışmalar ele alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), Ankara Kent Konseyi (AKK) bileşenleri ve gönüllü üyeleriyle birlikte, başkentin daha sürdürülebilir ve eko-kent olması için atılacak adımlarının da konuşulduğu buluşmaya EMO Ankara Şube Başkanı Cevdet Aslan, ISG Komisyonu Başkanı Asuman Erkul, Oda Yazmanı Tarık Atakul, Danışma Kurulu Üyesi Hatice Bilgin Algın, Yapay Zekâ Komisyonu Üyesi Buğra Ayan, Akıllı ve Yeşil Şehir Komisyonu Üyesi Sefa Konak ile AKK’nin Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

Görüşmede, akıllı ulaşım sistemleri, altyapı hizmetlerinin izlenmesi ve yönetimi, enerji verimliliği, su ayak izinin azaltılması ve geri dönüşüm yönetimi gibi önemli konularda yapay zekâ ve dijitalleşmenin nasıl bir kaldıraç olarak kullanılabileceği değerlendirildi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, EMO Ankara Şubesi’nin önemine dikkati çekerek ortak yapılacak gönüllü çalışmaların Ankara’ya katkı sunacağını söyledi.

EMO Ankara Şube Başkanı Cevdet Aslan da genel kurul sürecinden dolayı Yılmaz’ı tebrik ederek, AKK çalışma gruplarında kent için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

EMO Ankara Şubesi ile AKK arasında, kent gündemini şekillendirecek ortak ve etkin çalışmalar yürütme konusunda mutabakata varıldı. Bu iş birliği sayesinde, Ankara’nın akıllı şehir vizyonuna ulaşması için önemli adımlar atılması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.