''4 Ekim Can Dostlara Vefa'' Karma Resim Sergisi Gerçekleşti

Kültür-Sanat 08.10.2024 - 19:27, Güncelleme: 08.10.2024 - 19:27
 

''4 Ekim Can Dostlara Vefa'' Karma Resim Sergisi Gerçekleşti

Sema KUMRULU / Etimesgut Yeni Bağlıca Kültür- Sanat Komisyonu Başkanı Ayda Doğan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, ''Can Dostlara Vefa'' temalı karma resim sergisi düzenledi.
     Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda, 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen sergiye Etimesgut Belediyesi ev sahipliği yaptı.Sergiye, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.     Sergi programı Serpil Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı;      ''Can Dostlarımıza Vefa'' isimli sergimize katılımda bulunarak bizlere destek olan tüm sanat dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yaşadığımız, nefes alıp verdiğimiz doğal güzelliklerle dolu dünyamızın ve ülkemizin aydınlığa açılan kapısıdır sanat. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.'  Hayat yolu doğa, insan ve hayvan bütünlüğünde devam ederken insanın yüce amacının doğayı ve hayvanları korumak olduğunun bilincindeyiz. Bir sanatçının verebileceği en anlamlı mesaj: tuvaliyle, fırçasıyla, boyasıyla doğayı ve üzerinde yaşayan, nefes alıp veren her canı duygusu ile ifade etmektir. Bizleri bir araya getiren bu duygunun varlığıdır. Unutmamamız gereken en önemli konu; dünya bir konukevi, üzerinde yaşayan her can da bir konuktur. Ne mutlu bana, ne mutlu bizlere ki bu ulvi amacın birer parçası olarak bir araya geldik. Sergimizde, tuvalimizde, fırçamızda, boyamızda, her dokunuşumuzda isteğimiz şudur ki; anlaşılmak, anlaşılmak, anlaşılmak''     Serpil Erdoğan'ın açılış konuşmasından sonra, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan'ın açılışını yaptığı sergide; Etimesgut Kent Konseyi, Muhtarlıklar Kültür Müdürü, Müze Müdürü ve Erdal Beşikçioğlu'nun Kültür Danışmanı İnanç Konukçu yer aldı. Ardından şiir dinletisi ve Sabit Sümer'in tango dans gösterisi ile program devam etti.     37 ressam, 3 heykeltıraş, 3 seramik, 1 çini sanatçısının yer aldığı sergide, elde edilen kazancın %30'u barınaktaki köpeklere mama ve ilaç yardımı olarak gönderilecek.    4 Ekim 2024 tarihinde açılan ''Can Dostlara Vefa'' sergisi, 10 Ekim Perşembe gününe kadar izlenebilir.     Bu anlamlı günde açılan sergiye katılan tüm sanatçılarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice sergilere...
Sema KUMRULU / Etimesgut Yeni Bağlıca Kültür- Sanat Komisyonu Başkanı Ayda Doğan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, ''Can Dostlara Vefa'' temalı karma resim sergisi düzenledi.

     Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda, 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen sergiye Etimesgut Belediyesi ev sahipliği yaptı.Sergiye, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

    Sergi programı Serpil Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladı;

     ''Can Dostlarımıza Vefa'' isimli sergimize katılımda bulunarak bizlere destek olan tüm sanat dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yaşadığımız, nefes alıp verdiğimiz doğal güzelliklerle dolu dünyamızın ve ülkemizin aydınlığa açılan kapısıdır sanat. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.'  Hayat yolu doğa, insan ve hayvan bütünlüğünde devam ederken insanın yüce amacının doğayı ve hayvanları korumak olduğunun bilincindeyiz. Bir sanatçının verebileceği en anlamlı mesaj: tuvaliyle, fırçasıyla, boyasıyla doğayı ve üzerinde yaşayan, nefes alıp veren her canı duygusu ile ifade etmektir. Bizleri bir araya getiren bu duygunun varlığıdır. Unutmamamız gereken en önemli konu; dünya bir konukevi, üzerinde yaşayan her can da bir konuktur. Ne mutlu bana, ne mutlu bizlere ki bu ulvi amacın birer parçası olarak bir araya geldik. Sergimizde, tuvalimizde, fırçamızda, boyamızda, her dokunuşumuzda isteğimiz şudur ki; anlaşılmak, anlaşılmak, anlaşılmak''

    Serpil Erdoğan'ın açılış konuşmasından sonra, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan'ın açılışını yaptığı sergide; Etimesgut Kent Konseyi, Muhtarlıklar Kültür Müdürü, Müze Müdürü ve Erdal Beşikçioğlu'nun Kültür Danışmanı İnanç Konukçu yer aldı. Ardından şiir dinletisi ve Sabit Sümer'in tango dans gösterisi ile program devam etti.

    37 ressam, 3 heykeltıraş, 3 seramik, 1 çini sanatçısının yer aldığı sergide, elde edilen kazancın %30'u barınaktaki köpeklere mama ve ilaç yardımı olarak gönderilecek.

   4 Ekim 2024 tarihinde açılan ''Can Dostlara Vefa'' sergisi, 10 Ekim Perşembe gününe kadar izlenebilir.

    Bu anlamlı günde açılan sergiye katılan tüm sanatçılarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice sergilere...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.