Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 9 yaşında....

Kültür-Sanat 14.10.2024 - 14:02, Güncelleme: 14.10.2024 - 14:02
 

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 9 yaşında....

Halim UTLU / Tarihi Ankara Kalesi çevresinde, Altındağ ilçesinde faaliyetini sürdüren,Türkiye'nin ilk ve tek müzesi Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, kuruluşunun 9.yıl dönümünü, çeşitli etkinliklerle kutluyor.
 UNESCO LİSTESİ'nde de yer alan, Türkiye'nin göz bebeği müze, 05 Ekim'den beri usta sanatçı AYLA AKSOYOĞLU'nu ağırlıyor. Sanatçının "Kibele'nin Emaneti Anadolu" konulu ses getiren resim sergisinden sonra, kız çocukları için ödüllü ve yarışmalı satranç turnuvası, çeşitli kurslar, konserler vs.gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor..Yine hafta sonu 12 Ekim 2024 tarihinde de, özel bir söyleşi ve ardından düzenlenen, 9.yıl dönümünü bir kokteyl ile kutladı. ANKARA TARİHİNE IŞIK TUTAN 4  İSİM Ankara'nın başkent oluşunun 101.yılının da kutlandığı bu özel günde müze, Ankara tarihine ışık tutan dört değerli ismi ağırladı. Konularında uzman olan  konuşmacılar, farklı dönemlerde Ankara'nın dönüşümünü, toplumsal yapısını, tarihsel gelişimini, kültür ve sanatını masaya yatırdı.İşte isimler ve konuları ; Nezih Kuleyin: Ankara’nın Dönüşümünün Tanığı Şairler, Haluk İmga: Osmanlı’nın Son Döneminde ve Cumhuriyet’in İlk Döneminde Ankara, Ömer Türkoğlu: Milli Mücadele Yıllarında Ankara’da Sosyal ve Toplumsal Yaşam ve Necati Yalçın: Sözü Dönüp Dolaşıp Getirdiğim Ankara. TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİMİ Şöylesi sonrası, konuşmacılar Kuleyin, İmga, Türkoğlu ve Yalçın'a, teşekkür belgelerinin takdiminden sonra, kuruluş kokteyli başladı. Davetliler,Ankara Kalesi gönüllüleri ve Satranç Müzesi sevenlerinin ağırlıkta  olduğu gecede, canlı müzik de vardı.Müzenin kurucusu ve sahipleri Akın ve Birten Gökyay, misafirleriyle tek tek ilgilendi ve çok güzel bir ev sahipliği yaptı.Toplu fotoğraf çekimi sonrası gece sona erdi.Biz de,UNESCO LİSTESİ'ne de giren Türkiye'nin ilk ve tek müzesi,GÖKYAY VAKFI SATRANÇ  MÜZESİ'ni kutluyor,daha nice hizmetler vermesini canı gönülden diliyoruz.. DÜNYA'NIN EN BÜYÜK SATRANÇ KOLEKSİYONU   Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, NUS’un bir sosyal sorumluluk projesidir. Dünyanın en büyük satranç koleksiyonuna evsahipliği yapan müze, iş insanı Akın Gökyay'ın kişisel satranç koleksiyonundan oluşmaktadır.Ankara’nın tarihi ilçesi Altındağ‘da, merkezi bir konumda, tarihi dokuyu yansıtan,eski Ankara Evi mimarisinde hizmet veriyor. Müzede, 1.008 metre  karelik alan içerisinde,Ocak 2022  itibarıyla, 110 ülkeden 723 satranç takımı sergilenmektedir.  MÜZEDE ETKİNLİKLER YAPILABİLİYOR Bu satranç takımları etrafında şekillenen, kültürel, sosyal, sanatsal değerleri izleyebileceğimiz, bilgi alabileceğiniz ve küçük bir dünya turu yapabileceğiniz müzede, açık alana sahip Chaturanga Cafe ve satranç temalı birbirinden seçkin tasarım ürünlerinin olduğu müze mağazası, hizmet sunmaktadır. Bunun yanında müze, konser, etkinlik, eğitim ve seminer gibi kültürel, sanatsal faaliyetlerle, satranç severleri ağırlamaktadır.(Adres; Hamamarkası Basamaklı Sok.No: 3, Altındağ,  Türkiye,Tel (0312)3121304
Halim UTLU / Tarihi Ankara Kalesi çevresinde, Altındağ ilçesinde faaliyetini sürdüren,Türkiye'nin ilk ve tek müzesi Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, kuruluşunun 9.yıl dönümünü, çeşitli etkinliklerle kutluyor.

 UNESCO LİSTESİ'nde de yer alan, Türkiye'nin göz bebeği müze, 05 Ekim'den beri usta sanatçı AYLA AKSOYOĞLU'nu ağırlıyor. Sanatçının "Kibele'nin Emaneti Anadolu" konulu ses getiren resim sergisinden sonra, kız çocukları için ödüllü ve yarışmalı satranç turnuvası, çeşitli kurslar, konserler vs.gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor..Yine hafta sonu 12 Ekim 2024 tarihinde de, özel bir söyleşi ve ardından düzenlenen, 9.yıl dönümünü bir kokteyl ile kutladı.

ANKARA TARİHİNE IŞIK TUTAN 4  İSİM
Ankara'nın başkent oluşunun 101.yılının da kutlandığı bu özel günde müze, Ankara tarihine ışık tutan dört değerli ismi ağırladı. Konularında uzman olan  konuşmacılar, farklı dönemlerde Ankara'nın dönüşümünü, toplumsal yapısını, tarihsel gelişimini, kültür ve sanatını masaya yatırdı.İşte isimler ve konuları ; Nezih Kuleyin: Ankara’nın Dönüşümünün Tanığı Şairler, Haluk İmga: Osmanlı’nın Son Döneminde ve Cumhuriyet’in İlk Döneminde Ankara,
Ömer Türkoğlu: Milli Mücadele Yıllarında Ankara’da Sosyal ve Toplumsal Yaşam ve Necati Yalçın: Sözü Dönüp Dolaşıp Getirdiğim Ankara.


TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİMİ
Şöylesi sonrası, konuşmacılar Kuleyin, İmga, Türkoğlu ve Yalçın'a, teşekkür belgelerinin takdiminden sonra, kuruluş kokteyli başladı. Davetliler,Ankara Kalesi gönüllüleri ve Satranç Müzesi sevenlerinin ağırlıkta  olduğu gecede, canlı müzik de vardı.Müzenin kurucusu ve sahipleri Akın ve Birten Gökyay, misafirleriyle tek tek ilgilendi ve çok güzel bir ev sahipliği yaptı.Toplu fotoğraf çekimi sonrası gece sona erdi.Biz de,UNESCO LİSTESİ'ne de giren Türkiye'nin ilk ve tek müzesi,GÖKYAY VAKFI SATRANÇ  MÜZESİ'ni kutluyor,daha nice hizmetler vermesini canı gönülden diliyoruz..
DÜNYA'NIN EN BÜYÜK SATRANÇ KOLEKSİYONU 
  Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, NUS’un bir sosyal sorumluluk projesidir. Dünyanın en büyük satranç koleksiyonuna evsahipliği yapan müze, iş insanı Akın Gökyay'ın kişisel satranç koleksiyonundan oluşmaktadır.Ankara’nın tarihi ilçesi Altındağ‘da, merkezi bir konumda, tarihi dokuyu yansıtan,eski Ankara Evi mimarisinde hizmet veriyor. Müzede, 1.008 metre  karelik alan içerisinde,Ocak 2022  itibarıyla, 110 ülkeden 723 satranç takımı sergilenmektedir. 


MÜZEDE ETKİNLİKLER YAPILABİLİYOR
Bu satranç takımları etrafında şekillenen, kültürel, sosyal, sanatsal değerleri izleyebileceğimiz, bilgi alabileceğiniz ve küçük bir dünya turu yapabileceğiniz müzede, açık alana sahip Chaturanga Cafe ve satranç temalı birbirinden seçkin tasarım ürünlerinin olduğu müze mağazası, hizmet sunmaktadır. Bunun yanında müze, konser, etkinlik, eğitim ve seminer gibi kültürel, sanatsal faaliyetlerle, satranç severleri ağırlamaktadır.(Adres; Hamamarkası Basamaklı Sok.No: 3, Altındağ,  Türkiye,Tel (0312)3121304

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.