Sanatçı Kürşad Yılmaz ''Kutsal Yüzler-Wakan Oyate'' Sergisiyle Farklılık Yaratıyor

Kültür-Sanat 14.10.2024 - 19:54, Güncelleme: 14.10.2024 - 19:54
 

Sanatçı Kürşad Yılmaz ''Kutsal Yüzler-Wakan Oyate'' Sergisiyle Farklılık Yaratıyor

Sema KUMRULU / Sanatçı Kürşad Yılmaz'ın ''Kutsal Yüzler- Wakan Oyate'' kişisel resim sergisi 12 Ekim 2024 tarihinde kapılarını sanatseverlere açtı.
    Kürşad Yılmaz 1960 Kars doğumlu. Ankara Kurtuluş Lisesi, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuş, TRT'de (Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu) geçirdiği 27 yıllık görevinden emekli olduktan sonra kurduğu ''Kursart Sanat Galerisi''nde resim çalışmalarına devam ediyor. Uzun süre klasik tarzda çalışan ve daha sonra çalışmalarında soyut ve sürrealist kavramlara yer veren sanatçı son yıllarda Kızılderili (American İndia) temalarına ve portrelerine yer veriyor. Sanatçının çeşitli firma ve özel kuruluşlar için yapmış olduğu grafik tasarımları da bulunuyor. 16 kişisel sergi açan Yılmaz, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda karma sergilere katılmış. Çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.            Kürşad Yılmaz söyleşimizde sergi hakkında;  ''12 Ekim 1492'de Kristof Kolomb Amerikan topraklarına ayak bastı. Bu tarih Amerika için, keşif ve yeni başlangıçların simgesi olarak bayram günü kabul edilirken, Kızılderililer için ise acı dolu bir dönemin başlangıcı, soykırımın ve yıkımın ilk adımıdır, bu yüzden de yas günüdür. Ben de bu farkındalığı artırmak adına sergimi 12 Ekim günü açtım'' diyerek bilgi verdi.     Sanatçımız açılış konuşmasında ise; ''Sergimin açılışı, katılımın yüksek olduğu ve kalplerin bir arada attığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü. Sizlerin gösterdiği ilgi, sıcak sohbetleriniz  ve sanatın ruhuna kattığınız o güzel enerji bu geceyi özel kıldı. İlginiz, desteğiniz ve varlığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız ve bu sanatsal yolculukta sizlerle yan yana olabilmek benim için büyük bir mutluluk kaynağı.'' diye konuştu.      Sergi, Kızılderili kültürün zenginlikleri ve yaşadığı trajedileri 30'dan fazla portre ile gözler önüne seriyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan iki genç sanatçı büyüleyici müzikleri ile sergiye renk kattı.     Sevgili arkadaşım Kürşad Yılmaz'a, o yoğunluk içinde bana zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Harika bir sergiydi. Nicelerine...
Sema KUMRULU / Sanatçı Kürşad Yılmaz'ın ''Kutsal Yüzler- Wakan Oyate'' kişisel resim sergisi 12 Ekim 2024 tarihinde kapılarını sanatseverlere açtı.

    Kürşad Yılmaz 1960 Kars doğumlu. Ankara Kurtuluş Lisesi, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuş, TRT'de (Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu) geçirdiği 27 yıllık görevinden emekli olduktan sonra kurduğu ''Kursart Sanat Galerisi''nde resim çalışmalarına devam ediyor. Uzun süre klasik tarzda çalışan ve daha sonra çalışmalarında soyut ve sürrealist kavramlara yer veren sanatçı son yıllarda Kızılderili (American İndia) temalarına ve portrelerine yer veriyor. Sanatçının çeşitli firma ve özel kuruluşlar için yapmış olduğu grafik tasarımları da bulunuyor. 16 kişisel sergi açan Yılmaz, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda karma sergilere katılmış. Çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.  

         Kürşad Yılmaz söyleşimizde sergi hakkında;  ''12 Ekim 1492'de Kristof Kolomb Amerikan topraklarına ayak bastı. Bu tarih Amerika için, keşif ve yeni başlangıçların simgesi olarak bayram günü kabul edilirken, Kızılderililer için ise acı dolu bir dönemin başlangıcı, soykırımın ve yıkımın ilk adımıdır, bu yüzden de yas günüdür. Ben de bu farkındalığı artırmak adına sergimi 12 Ekim günü açtım'' diyerek bilgi verdi.

    Sanatçımız açılış konuşmasında ise; ''Sergimin açılışı, katılımın yüksek olduğu ve kalplerin bir arada attığı anlamlı bir buluşmaya dönüştü. Sizlerin gösterdiği ilgi, sıcak sohbetleriniz  ve sanatın ruhuna kattığınız o güzel enerji bu geceyi özel kıldı. İlginiz, desteğiniz ve varlığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız ve bu sanatsal yolculukta sizlerle yan yana olabilmek benim için büyük bir mutluluk kaynağı.'' diye konuştu.

     Sergi, Kızılderili kültürün zenginlikleri ve yaşadığı trajedileri 30'dan fazla portre ile gözler önüne seriyor. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan iki genç sanatçı büyüleyici müzikleri ile sergiye renk kattı.

    Sevgili arkadaşım Kürşad Yılmaz'a, o yoğunluk içinde bana zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyorum. Harika bir sergiydi. Nicelerine...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.