Kale ve Kayabaşı için hareketlilik...

Ankara 10.08.2024 - 08:35, Güncelleme: 10.08.2024 - 08:35
 

Kale ve Kayabaşı için hareketlilik...

Ankara Kalesi civarındaki önemli yerleşim alanlarından biri olan Kayabaşı Mahallesi’ndeki sorunların çözümü için gösterilen çabalar yoğunlaştı.
ANKHABER Ankara’nın kalbi sayılan Altındağ / Ulusta bulunan Ankara Kalesi, Başkentin simgelerinden ve turizm merkezlerinden biri. Yerli / bayancı turistlerin ilgi gösterdiği Kale ve civarı yıllardan beri birçok sorunla boğuşuyor. TOPLANTILARDA ELE ALINAN KONULAR Geçen yıl, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kale Meclisi ve Emin Antik Sanat Merkezi iş birliğinde yerel yönetimlerin katılımıyla düzenlenen Ankara Kalesi Paneli’nde bölgenin en önemli sorunlarının başında gelen trafik, otopark ve güvenlik sorunlarına ilişkin çözüm önerileri masaya yatırılmıştı.  Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Prof. Dr. Mehmet Tuncer, Dr. Necati Yalçın ve Savaş Sönmez’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda tüm sorunlar dile getirilmişti. Bu sorunlardan biri de Kayabaşı Mahallesi ve otopark konularına ilişkindi. Aradan geçen süre içinde birçok gelişme yaşandı. İBRAHİM TERZİOĞLU’NUN PAYLAŞIMI Bölge, ilgililerin incelemelerine ve umut veren söylemlerine sahne oldu. Bunlardan sonuncusunu paylaşımıyla duyuran Kale sevdalılarından, Emin Antik Sanat Merkezi Kurucusu İbrahim Terzioğlu şu ifadeleri kullandı: “ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal, Şube Müdürü sevgili hemşehrim Berathan Bedir, mühendis Ömer Bey, Mahalle Temsilcisi Celal Bey ile Kayabaşında yerinde inceleme yaptık Hayal ettiğimiz şey olan; Bentderesi / Kayabaşı üzerinden Yenihayat İlkokulu lokasyonuna gelecek giriş çıkış planı bitmek üzere. Metruk yapıların yıkılıp temizlenmesi yol açılma çalışması programa alındı. İnşallah kısa zamanda Ankara Kalesi araçsızlaşacak. Cumhuriyete yakışır bir tarihi mekan Ankaralıya Ve Türkiye’ye Kazandırılacak.... Başta Mansur Başkanımıza, Proje Danışmanı Bekir Ödemiş’e, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal ile Daire çalışanlarına, geziden sonra haneyi saadetlerinde bizlere yorgunluk kahvesi ikram eden Celal Abimize, eşine ve evlatlarına teşekkür ederiz.”
Ankara Kalesi civarındaki önemli yerleşim alanlarından biri olan Kayabaşı Mahallesi’ndeki sorunların çözümü için gösterilen çabalar yoğunlaştı.

ANKHABER

Ankara’nın kalbi sayılan Altındağ / Ulusta bulunan Ankara Kalesi, Başkentin simgelerinden ve turizm merkezlerinden biri. Yerli / bayancı turistlerin ilgi gösterdiği Kale ve civarı yıllardan beri birçok sorunla boğuşuyor.

TOPLANTILARDA ELE ALINAN KONULAR

Geçen yıl, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kale Meclisi ve Emin Antik Sanat Merkezi iş birliğinde yerel yönetimlerin katılımıyla düzenlenen Ankara Kalesi Paneli’nde bölgenin en önemli sorunlarının başında gelen trafik, otopark ve güvenlik sorunlarına ilişkin çözüm önerileri masaya yatırılmıştı.

  Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Prof. Dr. Mehmet Tuncer, Dr. Necati Yalçın ve Savaş Sönmez’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda tüm sorunlar dile getirilmişti.

Bu sorunlardan biri de Kayabaşı Mahallesi ve otopark konularına ilişkindi. Aradan geçen süre içinde birçok gelişme yaşandı.

İBRAHİM TERZİOĞLU’NUN PAYLAŞIMI

Bölge, ilgililerin incelemelerine ve umut veren söylemlerine sahne oldu. Bunlardan sonuncusunu paylaşımıyla duyuran Kale sevdalılarından, Emin Antik Sanat Merkezi Kurucusu İbrahim Terzioğlu şu ifadeleri kullandı:

“ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal, Şube Müdürü sevgili hemşehrim Berathan Bedir, mühendis Ömer Bey, Mahalle Temsilcisi Celal Bey ile Kayabaşında yerinde inceleme yaptık Hayal ettiğimiz şey olan; Bentderesi / Kayabaşı üzerinden Yenihayat İlkokulu lokasyonuna gelecek giriş çıkış planı bitmek üzere. Metruk yapıların yıkılıp temizlenmesi yol açılma çalışması programa alındı. İnşallah kısa zamanda Ankara Kalesi araçsızlaşacak. Cumhuriyete yakışır bir tarihi mekan Ankaralıya Ve Türkiye’ye Kazandırılacak.... Başta Mansur Başkanımıza, Proje Danışmanı Bekir Ödemiş’e, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal ile Daire çalışanlarına, geziden sonra haneyi saadetlerinde bizlere yorgunluk kahvesi ikram eden Celal Abimize, eşine ve evlatlarına teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.