Kültürel Etkileşim Adına Özel Bir Gün… Haydi Ankara, Gençlik Parkı’na

Kültür-Sanat 04.08.2024 - 09:07, Güncelleme: 04.08.2024 - 17:04
 

Kültürel Etkileşim Adına Özel Bir Gün… Haydi Ankara, Gençlik Parkı’na

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Katılımcı Yönetim Derneği (ANKADER), İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları” saat 16.00’da sizleri bekliyor. AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkentlileri Gençlik Parkı’na davet etti.
Dursun ERKILIÇ Başkent Ankara, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği birçok etkinliğe sahne oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konser, tiyatro, stand-up gösterileri, festival ve sergi gibi birçok kültür/sanat faaliyeti yapıldı, yapılıyor. Hepsi çok önemli elbette ama bugün öyle bir etkinlik var ki Başkent Ankara’yı “Kültürlerarası Buluşma” alanında en öne çıkarıyor… ULUSLARARASI BİR KARDEŞLİK ŞÖLEN VAR “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”nın mimarı Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği (ANKADER). 11 dost ve kardeş ülkenin halk dansları topluluklarının bir araya geleceği etkinlik; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenleniyor. Bu muhteşem etkinlik bugün saat 16.00’da Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin açılışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bir konuşma yapacak. ANKARA, İSTANBUL, RİZE VE KONUK ÜLKELER “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”nda Türkiye’yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize’den üç ekip yer alacak. Bunun yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya halk dansları ekipleri de katılımcılar arasında. Ülke halk dansları ekipleri, kendi ülkelerinin bayrakları ve yöresel kıyafetleriyle Ankara Kent Konseyi’nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Parkı etkinlik alanına ulaşacak ve burada Başkentlilere unutulmaz bir halk dansları ziyafeti çekecek. HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN DAVETİ AKK ve ANKADER Başkanı olarak şehre damga vuran program ve projelere öncülük yapan Halil İbrahim Yılmaz, bu etkinliğin, ülkeler arasındaki kültür ve sanat alışverişini güçlendirmek, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Yılmaz, etkinliğin aynı zamanda farklı kültürleri tanıma fırsatı sunacağını ve halk dansları, müzikleri aracılığıyla ülkeler arasında kültürel bir köprü kurulacağını vurguladı. Ankara’nın tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yılmaz, binlerce yıllık tarihten gelen bu sorumlulukla, ülkemizin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasını yaşatmak ve tanıtmak için farklı coğrafyalardan gelen kültürleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Başkentlileri bu muhteşem halk dansları şölenine davet eden Yılmaz, “Gençlik Parkı’nda buluşmak üzere, kültürlerin dansla, müzikle ve dostlukla harmanlandığı bu özel günü kaçırmamanızı tavsiye ederim” dedi. AÇILIŞTA MANSUR YAVAŞ DA KONUŞACAK Bu dev organizasyonun açılış konuşmalarını sırasıyla Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapacak. Haydi Ankaralılar… Bu güzel pazar gününü değerlendirmek için bu etkinlik kaçırılmaz…
Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Katılımcı Yönetim Derneği (ANKADER), İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları” saat 16.00’da sizleri bekliyor. AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkentlileri Gençlik Parkı’na davet etti.

Dursun ERKILIÇ

Başkent Ankara, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği birçok etkinliğe sahne oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konser, tiyatro, stand-up gösterileri, festival ve sergi gibi birçok kültür/sanat faaliyeti yapıldı, yapılıyor.

Hepsi çok önemli elbette ama bugün öyle bir etkinlik var ki Başkent Ankara’yı “Kültürlerarası Buluşma” alanında en öne çıkarıyor…

ULUSLARARASI BİR KARDEŞLİK ŞÖLEN VAR

“Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”nın mimarı Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği (ANKADER).

11 dost ve kardeş ülkenin halk dansları topluluklarının bir araya geleceği etkinlik; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenleniyor. Bu muhteşem etkinlik bugün saat 16.00’da Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin açılışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bir konuşma yapacak.

ANKARA, İSTANBUL, RİZE VE KONUK ÜLKELER

“Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”nda Türkiye’yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize’den üç ekip yer alacak. Bunun yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya halk dansları ekipleri de katılımcılar arasında. Ülke halk dansları ekipleri, kendi ülkelerinin bayrakları ve yöresel kıyafetleriyle Ankara Kent Konseyi’nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Parkı etkinlik alanına ulaşacak ve burada Başkentlilere unutulmaz bir halk dansları ziyafeti çekecek.

HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN DAVETİ

AKK ve ANKADER Başkanı olarak şehre damga vuran program ve projelere öncülük yapan Halil İbrahim Yılmaz, bu etkinliğin, ülkeler arasındaki kültür ve sanat alışverişini güçlendirmek, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Yılmaz, etkinliğin aynı zamanda farklı kültürleri tanıma fırsatı sunacağını ve halk dansları, müzikleri aracılığıyla ülkeler arasında kültürel bir köprü kurulacağını vurguladı.

Ankara’nın tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yılmaz, binlerce yıllık tarihten gelen bu sorumlulukla, ülkemizin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasını yaşatmak ve tanıtmak için farklı coğrafyalardan gelen kültürleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Başkentlileri bu muhteşem halk dansları şölenine davet eden Yılmaz, “Gençlik Parkı’nda buluşmak üzere, kültürlerin dansla, müzikle ve dostlukla harmanlandığı bu özel günü kaçırmamanızı tavsiye ederim” dedi.

AÇILIŞTA MANSUR YAVAŞ DA KONUŞACAK

Bu dev organizasyonun açılış konuşmalarını sırasıyla Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapacak.

Haydi Ankaralılar… Bu güzel pazar gününü değerlendirmek için bu etkinlik kaçırılmaz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.