Lutfullah Kayalar’dan mağdur çiftçiler için talepler

Yerel 12.06.2024 - 11:56, Güncelleme: 12.06.2024 - 11:56
 

Lutfullah Kayalar’dan mağdur çiftçiler için talepler

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, Yozgat’ta yaşanan dolu vurgunu ve sel felaketi yüzünden mağdur olan çiftçiler için yadım ve destek çağrısında bulundu.
ANKHABER İYİ Parti Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hemşehrilerinin sesi soluğu olarak yardım ve destek çağrısında bulundu. Kayalar, dolu yüzünden zarar gören çiftçiler için talep ve önerilerde bulundu. MAĞDUR ÇİFTÇİLER İÇİN DESTEK İSTEDİ Kayalar, son olarak Yozgatlı çiftçilerin dolu vurgunu ve sel felaketi yüzünden yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için hükümete ve ilgililere çağrıda bulundu. Yozgatlı mağdur çiftçilerin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Kayalar, görüş ve önerilerini video mesaj şeklinde de paylaştı. KAYALAR’IN TALEPLERİ ŞÖYLE Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, TBMM’de yaptığı konuşmada özetle şu değerlendirmelerde ve taleplerde bulundu: Zarar gören çiftçimizin borçları ertelenmeli, 2 yıl faizsiz kredi verilmelidir… Açıklanan hububat fiyatları çiftçimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Çiftçimizin daha iyi olabilmesi için değil, ayakta kalabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Dolu sebebiyle ekili tarlalar yüzde 90 oranında ürün alınamaz durumdadır. Bu ok büyük bir felakettir… Tarım İl Müdürlüğü ekipleri arazilerdeki kayıpları tespit edecek. Ardından TARSİM sigorta sistemi çalıştırılarak çiftçilerimizin zararın bir kısmı karşılanabilir. Bu felaket bununla da telafi edilebilecek bir olay değildir. Hükümetin de alması gereken tedbirler vardır… Tarım Kredi ve devlet bankalarına olan borçlar faizsiz olarak ertelenmelidir. Ertelemeler iki yılı kapsamalı ve faizsiz olmalıdır. Böylece çiftçinin sıkıntısı biraz olsun azaltılabilir… Tohum, gübre ilaç, ekipman ilgili yardımlar, yeni destekler yapılmalı… Planlamalar, ıslah çalışmaları düzgün yapılsaydı et sorunu yaşanmazdı… Köylerde genç nüfus kalmadı, bir çözüm bulunmalı…
İYİ Parti Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, Yozgat’ta yaşanan dolu vurgunu ve sel felaketi yüzünden mağdur olan çiftçiler için yadım ve destek çağrısında bulundu.

ANKHABER

İYİ Parti Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hemşehrilerinin sesi soluğu olarak yardım ve destek çağrısında bulundu. Kayalar, dolu yüzünden zarar gören çiftçiler için talep ve önerilerde bulundu.

MAĞDUR ÇİFTÇİLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

Kayalar, son olarak Yozgatlı çiftçilerin dolu vurgunu ve sel felaketi yüzünden yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için hükümete ve ilgililere çağrıda bulundu.

Yozgatlı mağdur çiftçilerin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Kayalar, görüş ve önerilerini video mesaj şeklinde de paylaştı.

KAYALAR’IN TALEPLERİ ŞÖYLE

Yozgat Milletvekili Luffullah Kayalar, TBMM’de yaptığı konuşmada özetle şu değerlendirmelerde ve taleplerde bulundu:

  1. Zarar gören çiftçimizin borçları ertelenmeli, 2 yıl faizsiz kredi verilmelidir…
  2. Açıklanan hububat fiyatları çiftçimizi hayal kırıklığına uğratmıştır.
  3. Çiftçimizin daha iyi olabilmesi için değil, ayakta kalabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
  4. Dolu sebebiyle ekili tarlalar yüzde 90 oranında ürün alınamaz durumdadır. Bu ok büyük bir felakettir…
  5. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri arazilerdeki kayıpları tespit edecek. Ardından TARSİM sigorta sistemi çalıştırılarak çiftçilerimizin zararın bir kısmı karşılanabilir.
  6. Bu felaket bununla da telafi edilebilecek bir olay değildir. Hükümetin de alması gereken tedbirler vardır…
  7. Tarım Kredi ve devlet bankalarına olan borçlar faizsiz olarak ertelenmelidir. Ertelemeler iki yılı kapsamalı ve faizsiz olmalıdır. Böylece çiftçinin sıkıntısı biraz olsun azaltılabilir…
  8. Tohum, gübre ilaç, ekipman ilgili yardımlar, yeni destekler yapılmalı…
  9. Planlamalar, ıslah çalışmaları düzgün yapılsaydı et sorunu yaşanmazdı…
  10. Köylerde genç nüfus kalmadı, bir çözüm bulunmalı…
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.