Mansur Yavaş'tan aşure etkinliğinde Keçiören'e Cemevi müjdesi

Ankara (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 21.07.2024 - 15:14, Güncelleme: 21.07.2024 - 15:14
 

Mansur Yavaş'tan aşure etkinliğinde Keçiören'e Cemevi müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'e yaptıkları Cemevi'nin yakında hizmete açılacağını müjdeledi... Başkan Yavaş, gerekli izinlerin alınarak Mamak'ta da Cemevi yapmak istediklerini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Muharrem Ayı nedeniyle Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşure Lokması” etkinliğinde yer aldı. Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu ile sanatçılar Tolga Sağ, Ersin Perçin, Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç ve Sadık Erkmen'in sahne aldığı etkinlikte, Yavaş şu sözleri sarf etti: “Yezid aynen devam ediyor, çocukları öldürmeye devam ediyor. Yezid’ler oldukça mazlumlar da olacak. Her zaman mazlumların yanında, direnenlerin yanında yer alacağız.” Etkinliğe Katılan İsimler Etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güler, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlar bulunuyordu. Aşure Dağıtımı ve Konuşmalar Binlerce Başkentlinin bir araya geldiği etkinlikte Dede Ali Yahya Kalender ile Dede Feyzullah Güvenç’in duasının ardından, Mansur Yavaş aşureyi karıştırıp kaplara koyarak vatandaşlara dağıttı. Konuşmasında Yavaş, Kerbela Katliamı'nın insanlık tarihi açısından önemine değinerek, "Bugün burada insanlık açısından trajik ama tarihi öneme sahip bir olayı anmak üzere aşuremizi paylaşıyoruz. Kerbela katliamı, herhangi bir katliama benzemez. Orada, başta Hz. Hüseyin ve masum çocuklar olmak üzere önce susuz bırakılmış sonra da katledilmişlerdi. Bu olay sadece Müslümanlar arasında değil, tüm insanlık âleminde derin izler bıraktı" dedi. Mansur Yavaş’ın Muharrem Ayı'na İlişkin Vurguları Mansur Yavaş, konuşmasında Muharrem Ayı'nın İslam tarihinde 'Allah’ın Ayı' olarak kabul edilirken, Kerbela Katliamı'ndan sonra 'Matem Ayı' olarak anılmaya başladığını ifade etti. Yavaş, Alevi canların her Muharrem Ayı'nda 12 gün oruç tutarak bu acıyı diri tuttuklarını belirtti. "O gün bugündür, Yezid gibi haksız olmaktansa Hakkın ve haklının bayrağını yükselten Hüseyin gibi ölmeyi tercih ediyoruz. O günden bu yana Hz. Hüseyin, bütün mazlumların sembolü ve kahramanıdır" dedi. Keçiören’e Cemevi Müjdesi Yavaş, konuşmasında Keçiören’de inşa edilen cemevinin yakında açılacağı müjdesini de verdi. "Keçiörenli hemşehrilerimize verdiğimiz bir söz vardı. Keçiören Cemevi’miz çok yakında hizmete açılıyor. Mamak’ta da bir cemevi projemiz vardı. Şu anda maalesef tasarruf tedbirlerine takıldı ancak bu konuda da Sayın Bakan’a yazı yazarak buranın da temelinin atılması için kendisinden izin isteyeceğiz" diye ekledi. Semah Gösterisi ve Müzikal Performanslar “Aşure Lokması” etkinliğinde sahne alan sanatçılar Tolga Sağ, Ersin Perçin, Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç ve Sadık Erkmen'in türküleriyle etkinliğe renk kattı. Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu'nun semah gösterisi ise katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören'e yaptıkları Cemevi'nin yakında hizmete açılacağını müjdeledi... Başkan Yavaş, gerekli izinlerin alınarak Mamak'ta da Cemevi yapmak istediklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Muharrem Ayı nedeniyle Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşure Lokması” etkinliğinde yer aldı. Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu ile sanatçılar Tolga Sağ, Ersin Perçin, Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç ve Sadık Erkmen'in sahne aldığı etkinlikte, Yavaş şu sözleri sarf etti: “Yezid aynen devam ediyor, çocukları öldürmeye devam ediyor. Yezid’ler oldukça mazlumlar da olacak. Her zaman mazlumların yanında, direnenlerin yanında yer alacağız.”

Etkinliğe Katılan İsimler

Etkinlik, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güler, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlar bulunuyordu.

Aşure Dağıtımı ve Konuşmalar

Binlerce Başkentlinin bir araya geldiği etkinlikte Dede Ali Yahya Kalender ile Dede Feyzullah Güvenç’in duasının ardından, Mansur Yavaş aşureyi karıştırıp kaplara koyarak vatandaşlara dağıttı. Konuşmasında Yavaş, Kerbela Katliamı'nın insanlık tarihi açısından önemine değinerek, "Bugün burada insanlık açısından trajik ama tarihi öneme sahip bir olayı anmak üzere aşuremizi paylaşıyoruz. Kerbela katliamı, herhangi bir katliama benzemez. Orada, başta Hz. Hüseyin ve masum çocuklar olmak üzere önce susuz bırakılmış sonra da katledilmişlerdi. Bu olay sadece Müslümanlar arasında değil, tüm insanlık âleminde derin izler bıraktı" dedi.

Mansur Yavaş’ın Muharrem Ayı'na İlişkin Vurguları

Mansur Yavaş, konuşmasında Muharrem Ayı'nın İslam tarihinde 'Allah’ın Ayı' olarak kabul edilirken, Kerbela Katliamı'ndan sonra 'Matem Ayı' olarak anılmaya başladığını ifade etti. Yavaş, Alevi canların her Muharrem Ayı'nda 12 gün oruç tutarak bu acıyı diri tuttuklarını belirtti. "O gün bugündür, Yezid gibi haksız olmaktansa Hakkın ve haklının bayrağını yükselten Hüseyin gibi ölmeyi tercih ediyoruz. O günden bu yana Hz. Hüseyin, bütün mazlumların sembolü ve kahramanıdır" dedi.

Keçiören’e Cemevi Müjdesi

Yavaş, konuşmasında Keçiören’de inşa edilen cemevinin yakında açılacağı müjdesini de verdi. "Keçiörenli hemşehrilerimize verdiğimiz bir söz vardı. Keçiören Cemevi’miz çok yakında hizmete açılıyor. Mamak’ta da bir cemevi projemiz vardı. Şu anda maalesef tasarruf tedbirlerine takıldı ancak bu konuda da Sayın Bakan’a yazı yazarak buranın da temelinin atılması için kendisinden izin isteyeceğiz" diye ekledi.

Semah Gösterisi ve Müzikal Performanslar

Aşure Lokması” etkinliğinde sahne alan sanatçılar Tolga Sağ, Ersin Perçin, Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç ve Sadık Erkmen'in türküleriyle etkinliğe renk kattı. Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu'nun semah gösterisi ise katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.