'Mavi Liman 21'' Karma Sergi ve İmza Günü Büyükada Anadolu Kulübü'nde Açıldı

Kültür-Sanat 14.08.2024 - 19:55, Güncelleme: 15.08.2024 - 00:25
 

'Mavi Liman 21'' Karma Sergi ve İmza Günü Büyükada Anadolu Kulübü'nde Açıldı

Sema KUMRULU / Atatürk'ün kurduğu Büyükada Anadolu Kulübü'nde, adını Nazım'ın bir şiirinden alan Mavi Liman 21'' karma resim sergisi ve kitap imza günü sanatseverlerle buluştu.
  ''Mavi Liman 21'' temalı karma sergi ve kitap imza günü 12 Ağustos 2024 tarihinde açılış yaptı.     Küratörlüğünü Zihniye İlhan'ın yaptığı sergide; İstanbul, Ankara, Denizli, Gaziantep, İzmir ve Özbekistan'dan katılan 20 sanatçının 22 eseri yer aldı. Aynı gün Yazar Dilek Ünal'ın kitap tanıtımı ve imza günü de düzenlendi.    ''Mavi Liman 21'' karma sergisinde; Tülay IŞIKMAN, Pernur ERGÖNEN, Ali Naki İLHAN, Haygan KILIÇCAN, Atifet BOZ, Gülay BAYRAK, Perihan AÇIL, Zehra ÖZDİN, Mari KAVAFYAN, Elif BERBEROĞLU, Seyhan AKÇA, Zeynep KUYUCU, Dilaram MİRGAFFAROVA ÇUBUK, Berna EFE, Emel EKİNCİ KEYSAN, Dilek ÜNAL, İnci GAYRET, Emel ÇEVİKCAN, Samiye KAHRAMAN KAYAÖZ ve Hülya ÇEVİK eserleriyle yer aldı.        Küratör Zihniye İlhan, "21'inci Mavi Liman karma sergimizi açtık. 13 yıldır aynı isimle yurdumuzun her yerinde sergiler açıyoruz. Sergimizin adını Nazım Hikmet'in ''Mavi Liman şiirinden esinlenerek koyduk. Biz de sevgili Nazım ile Anadoluyu geziyoruz. İmza günümüzde ise Yazar ve Yüksek Mimar Dilek Ünal'ın ''Kaniye, Müzeyyen ve Nil'' isimli kitapları tanıtıldı. Bundan sonra ki rotamız Tekirdağ. Eylül ayında yine Mavi Liman adıyla bir çalıştayımız olacak. Orada da resme ilgisi olan çocuklarla çalışmalar yapacağız. Her şey sanat adına'' diyerek sergi hakkında bilgi verdi.         Büyükada Anadolu Kulübü'nde açılan, ''Mavi Liman 21'' karma sergisi 18 Ağustos 2024 tarihine kadar izlenebilir. Anlamlı bir yerde anlamlı bir isimle sergi açan Zihniye İlhan ve katılan tüm sanatçıları kutluyorum. Üç güzel kitabıyla etkinlikte yer alan yazarımız Dilek Ünal'a da başarılar diliyorum.
Sema KUMRULU / Atatürk'ün kurduğu Büyükada Anadolu Kulübü'nde, adını Nazım'ın bir şiirinden alan Mavi Liman 21'' karma resim sergisi ve kitap imza günü sanatseverlerle buluştu.

  '' Mavi Liman 21'' temalı karma sergi ve kitap imza günü 12 Ağustos 2024 tarihinde açılış yaptı.

    Küratörlüğünü Zihniye İlhan'ın yaptığı sergide; İstanbul, Ankara, Denizli, Gaziantep, İzmir ve Özbekistan'dan katılan 20 sanatçının 22 eseri yer aldı. Aynı gün Yazar Dilek Ünal'ın kitap tanıtımı ve imza günü de düzenlendi.

   '' Mavi Liman 21'' karma sergisinde; Tülay IŞIKMAN, Pernur ERGÖNEN, Ali Naki İLHAN, Haygan KILIÇCAN, Atifet BOZ, Gülay BAYRAK, Perihan AÇIL, Zehra ÖZDİN, Mari KAVAFYAN, Elif BERBEROĞLU, Seyhan AKÇA, Zeynep KUYUCU, Dilaram MİRGAFFAROVA ÇUBUK, Berna EFE, Emel EKİNCİ KEYSAN, Dilek ÜNAL, İnci GAYRET, Emel ÇEVİKCAN, Samiye KAHRAMAN KAYAÖZ ve Hülya ÇEVİK eserleriyle yer aldı.

       Küratör Zihniye İlhan, "21'inci Mavi Liman karma sergimizi açtık. 13 yıldır aynı isimle yurdumuzun her yerinde sergiler açıyoruz. Sergimizin adını Nazım Hikmet'in '' Mavi Liman şiirinden esinlenerek koyduk. Biz de sevgili Nazım ile Anadoluyu geziyoruz. İmza günümüzde ise Yazar ve Yüksek Mimar Dilek Ünal'ın ''Kaniye, Müzeyyen ve Nil'' isimli kitapları tanıtıldı. Bundan sonra ki rotamız Tekirdağ. Eylül ayında yine Mavi Liman adıyla bir çalıştayımız olacak. Orada da resme ilgisi olan çocuklarla çalışmalar yapacağız. Her şey sanat adına'' diyerek sergi hakkında bilgi verdi.

        Büyükada Anadolu Kulübü'nde açılan, '' Mavi Liman 21'' karma sergisi 18 Ağustos 2024 tarihine kadar izlenebilir.

Anlamlı bir yerde anlamlı bir isimle sergi açan Zihniye İlhan ve katılan tüm sanatçıları kutluyorum. Üç güzel kitabıyla etkinlikte yer alan yazarımız Dilek Ünal'a da başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.