ODTÜ Klasik Gitar Festivali heyecanı

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 05.03.2024 - 14:02, Güncelleme: 05.03.2024 - 14:02
 

ODTÜ Klasik Gitar Festivali heyecanı

1997 yılında başlayan ODTÜ Klasik Gitar Günleri adlı festival, ilk gününden itibaren Türkiye genelinde ve özellikle Ankara'da büyük bir ilgiyle karşılanıyor...
Bu etkinlik, birçok farklı ülkeden onlarca ünlü müzisyen, sanatçı ve zanaatkârın katılımıyla uluslararası boyutta saygın bir etkinlik haline geldi. Uluslararası Klasik Gitar Festivali, geleneksel hale gelerek dünya çapında tanınan bir etkinlik haline geldi. Festival, genç yeteneklerden büyük virtüözlere kadar geniş bir kitleye hitap etmekte ve özellikle klasik müziği gençlerle ve üniversite öğrencileriyle buluşturmayı amaçlanıyor. Klasik gitar alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın desteklediği 17. ODTÜ Uluslararası Klasik Gitar Festivali, 7-8 Mart 2024 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek. Festival kapsamında, ünlü gitaristler Ozan Akyatan ve Cristina Galietto gibi isimler konserler verecek ve gitar severler, Kağan Korad ve Özberk Miraç Sarıgül gibi deneyimli isimlerin katılımıyla gerçekleşecek atölye çalışmalarında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Festivalin açılış konseri 7 Mart'ta ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde Ozan Akyatan tarafından gerçekleştirilecek ve 8 Mart'ta aynı mekanda İtalyan gitarist Cristina Galietto sahne alacak. Festival süresince Kağan Korad ve Özberk Miraç Sarıgül'ün katılımıyla toplamda iki atölye düzenlenecek ve Cristina Galietto'nun vereceği ustalık sınıflarıyla gitar severlerin bilgi birikimlerini artırmaları hedefleniyor. ODTÜ Klasik Gitar Festivali, klasik gitarın Ankara'da daha da yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmanın yanı sıra gitar severlere unutulmaz bir deneyim sunmayı ve gitaristlere ilham kaynağı olmayı amaçlanıyor.
1997 yılında başlayan ODTÜ Klasik Gitar Günleri adlı festival, ilk gününden itibaren Türkiye genelinde ve özellikle Ankara'da büyük bir ilgiyle karşılanıyor...

Bu etkinlik, birçok farklı ülkeden onlarca ünlü müzisyen, sanatçı ve zanaatkârın katılımıyla uluslararası boyutta saygın bir etkinlik haline geldi. Uluslararası Klasik Gitar Festivali, geleneksel hale gelerek dünya çapında tanınan bir etkinlik haline geldi. Festival, genç yeteneklerden büyük virtüözlere kadar geniş bir kitleye hitap etmekte ve özellikle klasik müziği gençlerle ve üniversite öğrencileriyle buluşturmayı amaçlanıyor.

Klasik gitar alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın desteklediği 17. ODTÜ Uluslararası Klasik Gitar Festivali, 7-8 Mart 2024 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek. Festival kapsamında, ünlü gitaristler Ozan Akyatan ve Cristina Galietto gibi isimler konserler verecek ve gitar severler, Kağan Korad ve Özberk Miraç Sarıgül gibi deneyimli isimlerin katılımıyla gerçekleşecek atölye çalışmalarında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Festivalin açılış konseri 7 Mart'ta ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde Ozan Akyatan tarafından gerçekleştirilecek ve 8 Mart'ta aynı mekanda İtalyan gitarist Cristina Galietto sahne alacak. Festival süresince Kağan Korad ve Özberk Miraç Sarıgül'ün katılımıyla toplamda iki atölye düzenlenecek ve Cristina Galietto'nun vereceği ustalık sınıflarıyla gitar severlerin bilgi birikimlerini artırmaları hedefleniyor.

ODTÜ Klasik Gitar Festivali, klasik gitarın Ankara'da daha da yaygınlaşmasına ve gelişmesine katkıda bulunmanın yanı sıra gitar severlere unutulmaz bir deneyim sunmayı ve gitaristlere ilham kaynağı olmayı amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.