Pursaklar Dede-Torun Evlerinde Etkinlik Dolu Günler

Yerel 15.12.2023 - 16:07, Güncelleme: 15.12.2023 - 16:07
 

Pursaklar Dede-Torun Evlerinde Etkinlik Dolu Günler

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, sağlıktan spora, müzik dinletilerinden el becerilerine, Kur’an-ı Kerim ziyafetinden İslami konulara kadar birçok etkinliğin yapıldığı Merkez Dede-Torun Evini ziyaret etti.
Pursaklar’da ikamet eden yaşlı vatandaşlar, çay ve çorbanın ikram edildiği Dede-Torun Evlerinde hafta içi düzenlenen birçok etkinliklerle hayatı dolu dolu yaşamaya devam ediyor. Pursaklar’da her yaşa uygun farklı sosyal ve kültürel alanlarla vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Dede-Torun evimizi ziyaret ederek, büyüklerimiz ile birlikte vakit geçirdik.Onlar anlattı biz dinledik. Biz anlattık onlar dinledi.  Hem yaptığımız çalışmaları anlattık hemde yaşam merkezi kursiyerlerimizden ilahi ve ezgiler dinledik.Zamanın su gibi akıp geçtiği Dede-Torun Evlerimize tüm büyüklerimizi bekliyoruz’’ dedi. Başkan Ertuğrul Çetin, geçmişin bilgi birikimini genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir role sahip olan vatandaşlarla birlikte Merkez Dede Torun Evi'nde, ilahi ve ezgiler eşliğinde tadına doyulmaz dakikalar geçirdi. Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dede-Torun evleri ile dedeler ve torunlar arasındaki ilişkilerde kuşaklar arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara birincil ağızdan aktarılması sağlanıyor.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, sağlıktan spora, müzik dinletilerinden el becerilerine, Kur’an-ı Kerim ziyafetinden İslami konulara kadar birçok etkinliğin yapıldığı Merkez Dede-Torun Evini ziyaret etti.

Pursaklar’da ikamet eden yaşlı vatandaşlar, çay ve çorbanın ikram edildiği Dede-Torun Evlerinde hafta içi düzenlenen birçok etkinliklerle hayatı dolu dolu yaşamaya devam ediyor.

Pursaklar’da her yaşa uygun farklı sosyal ve kültürel alanlarla vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Dede-Torun evimizi ziyaret ederek, büyüklerimiz ile birlikte vakit geçirdik.Onlar anlattı biz dinledik. Biz anlattık onlar dinledi.  Hem yaptığımız çalışmaları anlattık hemde yaşam merkezi kursiyerlerimizden ilahi ve ezgiler dinledik.Zamanın su gibi akıp geçtiği Dede-Torun Evlerimize tüm büyüklerimizi bekliyoruz’’ dedi.

Başkan Ertuğrul Çetin, geçmişin bilgi birikimini genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir role sahip olan vatandaşlarla birlikte Merkez Dede Torun Evi'nde, ilahi ve ezgiler eşliğinde tadına doyulmaz dakikalar geçirdi.

Pursaklar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Dede-Torun evleri ile dedeler ve torunlar arasındaki ilişkilerde kuşaklar arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara birincil ağızdan aktarılması sağlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.