Ressam Emel Akbulut Yangın Resimleriyle Gündeme Oturdu

Kültür-Sanat 29.08.2024 - 00:22, Güncelleme: 29.08.2024 - 00:22
 

Ressam Emel Akbulut Yangın Resimleriyle Gündeme Oturdu

Sema KUMRULU / Çalışmalarında yangın temalı resimleri ön planda olan Ressam Emel Akbulut, son İzmir yangınıyla yeniden ses olmak için tuvalinin başına geçti.
            Emel Akbulut, resimlerine sadece sanatçı gözüyle değil toplum bilimci ve sosyolog gözüyle bakıyor.     Sevgili Emel yangınlar hakkında neler söylersin?     ''Beni çok etkileyen, içimi acıtan ülkemizde çıkan orman yangınları. Ağlayarak yaptım resimlerimi. Yangınları konuşturmak, dikkat çekmek, ses olmak istiyorum. Geçen yıl Manavgat, Fethiye ve Antalya'da bu yıl İzmir'de çıkan yangınlar hakkında basında ve ileri gelenlerimiz tarafından ciddi bir açıklama yapılmadı. Karşıyaka'da büyüdüm,çocukluğum benim orası. Nasıl bir dünya? Kül oldu ormanlarımız. Gerçekten ağlayarak tuvalimin başına oturarak ses getirmeye çalıştım. Sanat öncülüktür, önde olmaktır. Ben de üzüntümü sanata döktüm. Şu an dört resmim bitmek üzere.  Ekim ayında Ankara'da sanat fuarına katılacağım. Fuarda da dikkat çekeceğini düşünüyorum. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Hepimizi yakıyor''      Sence içimizi de yakan yangınlar neden çıkıyor?     ''Benim ve bir çok insanın düşüncesine göre, yangınların sebebi rant, kundaklama olabilir.  Aynı anda olması bana ilginç geliyor. Yanan ormanların yerinde ya bir otel ya da bir site görüyoruz. Okullarda küçük yaşlardan itibaren çocuklara bu anlamda eğitimler veriliyor. Sosyal medyada da insanlar bilinçlendiriliyor. Bu kadar duyarsız insanın olması beni şaşırtıyor. Müdahalenin bu kadar geç olması da hiç normal değil. Yeni nesil bunun bilincinde. Ben de inşallah ses getirebilirim. Kültür Bakanlığı'nın da desteğini bekliyorum. Bu konuda iyi bir öncü olduğuma inanıyorum''    Sanatçımız Emel Akbulut'a çok teşekkür ediyorum. Duyarlı kızıma başarılar, sanat dolu günler diliyorum.
Sema KUMRULU / Çalışmalarında yangın temalı resimleri ön planda olan Ressam Emel Akbulut, son İzmir yangınıyla yeniden ses olmak için tuvalinin başına geçti.

 

 

 

 

    Emel Akbulut, resimlerine sadece sanatçı gözüyle değil toplum bilimci ve sosyolog gözüyle bakıyor.

    Sevgili Emel yangınlar hakkında neler söylersin?

    ''Beni çok etkileyen, içimi acıtan ülkemizde çıkan orman yangınları. Ağlayarak yaptım resimlerimi. Yangınları konuşturmak, dikkat çekmek, ses olmak istiyorum. Geçen yıl Manavgat, Fethiye ve Antalya'da bu yıl İzmir'de çıkan yangınlar hakkında basında ve ileri gelenlerimiz tarafından ciddi bir açıklama yapılmadı. Karşıyaka'da büyüdüm,çocukluğum benim orası. Nasıl bir dünya? Kül oldu ormanlarımız. Gerçekten ağlayarak tuvalimin başına oturarak ses getirmeye çalıştım. Sanat öncülüktür, önde olmaktır. Ben de üzüntümü sanata döktüm. Şu an dört resmim bitmek üzere.  Ekim ayında Ankara'da sanat fuarına katılacağım. Fuarda da dikkat çekeceğini düşünüyorum. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Hepimizi yakıyor''

     Sence içimizi de yakan yangınlar neden çıkıyor? 

   ''Benim ve bir çok insanın düşüncesine göre, yangınların sebebi rant, kundaklama olabilir.  Aynı anda olması bana ilginç geliyor. Yanan ormanların yerinde ya bir otel ya da bir site görüyoruz. Okullarda küçük yaşlardan itibaren çocuklara bu anlamda eğitimler veriliyor. Sosyal medyada da insanlar bilinçlendiriliyor. Bu kadar duyarsız insanın olması beni şaşırtıyor. Müdahalenin bu kadar geç olması da hiç normal değil. Yeni nesil bunun bilincinde. Ben de inşallah ses getirebilirim. Kültür Bakanlığı'nın da desteğini bekliyorum. Bu konuda iyi bir öncü olduğuma inanıyorum''

   Sanatçımız Emel Akbulut'a çok teşekkür ediyorum. Duyarlı kızıma başarılar, sanat dolu günler diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.