Sahne tozu bu kez seçmeler için yutuldu

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.03.2024 - 20:08, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:08
 

Sahne tozu bu kez seçmeler için yutuldu

Genç yetenekler, Yenimahalle Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ücretsiz konservatuvar eğitimi için yapılan seçmelere katıldı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seçmelere 703 kişi başvuruda bulundu. Seçmelere katılan 180 aday, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin usta eğitmenleri karşısında yeteneklerini sergiledi. Ünlü oyuncu Sadri Alışık'ın torununun da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, Gülşen Karakadıoğlu, Mehpare Çelik, Hicran Yavuz, Alper Tazebaş, Dilek Bozkurt, Ersin Ayhan, Ayşe Mine Yüksel ve Dilara Umay Koyuncu gibi isimlerden oluşuyordu. Adaylar, şan, hareket ve sahne performansı olmak üzere üç aşamalı sınavdan geçerek jüri karşısında yeteneklerini sergilediler. Başarılı olan 30 genç, tam burslu olarak eğitimlerine devam etme hakkı kazandılar. Eğitimleri boyunca Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sürecek olan adaylar, mezun olduktan sonra Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu kadrosunda yer alarak oyunculuk performanslarını sergileme fırsatı bulacaklar. Bu program, genç yeteneklerin sahne sanatları alanında kendilerini geliştirmeleri ve profesyonel kariyerlerine başlamaları için büyük bir fırsat sunuyor.
Genç yetenekler, Yenimahalle Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ücretsiz konservatuvar eğitimi için yapılan seçmelere katıldı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seçmelere 703 kişi başvuruda bulundu. Seçmelere katılan 180 aday, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin usta eğitmenleri karşısında yeteneklerini sergiledi.

Ünlü oyuncu Sadri Alışık'ın torununun da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, Gülşen Karakadıoğlu, Mehpare Çelik, Hicran Yavuz, Alper Tazebaş, Dilek Bozkurt, Ersin Ayhan, Ayşe Mine Yüksel ve Dilara Umay Koyuncu gibi isimlerden oluşuyordu. Adaylar, şan, hareket ve sahne performansı olmak üzere üç aşamalı sınavdan geçerek jüri karşısında yeteneklerini sergilediler. Başarılı olan 30 genç, tam burslu olarak eğitimlerine devam etme hakkı kazandılar.

Eğitimleri boyunca Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde sürecek olan adaylar, mezun olduktan sonra Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu kadrosunda yer alarak oyunculuk performanslarını sergileme fırsatı bulacaklar. Bu program, genç yeteneklerin sahne sanatları alanında kendilerini geliştirmeleri ve profesyonel kariyerlerine başlamaları için büyük bir fırsat sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.