Sakarya Meydan Muharebesi için ilk tören Anıtkabir'de

Ankara (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 22.08.2024 - 12:42, Güncelleme: 22.08.2024 - 12:42
 

Sakarya Meydan Muharebesi için ilk tören Anıtkabir'de

Tarihin en uzun muharebe savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. Yıl Anma Programı, 23 Ağustos Cuma günü 10.30’da Anıtkabir Aslanlı Yol’da başlıyor… Programa Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Mansur Yavaş da katılacak...
Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi’nin; Yunan işgal güçlerinin saldırısına karşı, Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek kurtuluş ateşini yaktığı gündür 23 Ağustos. Büyük Önderin ‘Türk Milletinin Melhame-i Kübra’sı olarak nitelediği, 22 gün 22 gece süren taarruz, 13 Eylül 1921’de kazanılan Sakarya Zaferi ile taçlanmıştı. Bu yıl 103. yıl dönümü gururla anılacak olan tarihin en uzun muharebesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Haymana Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi bir program düzenliyor. Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’da saat 10.30’da başlayacak yürüyüşe Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile protokol ve konuklar da katılacak. Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulmasının ardından, Anıtkabir Özel Defteri imzalanacak ve programın ilk günü tamamlanacak.
Tarihin en uzun muharebe savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. Yıl Anma Programı, 23 Ağustos Cuma günü 10.30’da Anıtkabir Aslanlı Yol’da başlıyor… Programa Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Mansur Yavaş da katılacak...

Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi’nin; Yunan işgal güçlerinin saldırısına karşı, Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek kurtuluş ateşini yaktığı gündür 23 Ağustos.

Büyük Önderin ‘Türk Milletinin Melhame-i Kübra’sı olarak nitelediği, 22 gün 22 gece süren taarruz, 13 Eylül 1921’de kazanılan Sakarya Zaferi ile taçlanmıştı.

Bu yıl 103. yıl dönümü gururla anılacak olan tarihin en uzun muharebesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Haymana Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi bir program düzenliyor.

Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’da saat 10.30’da başlayacak yürüyüşe Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile protokol ve konuklar da katılacak.

Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunulmasının ardından, Anıtkabir Özel Defteri imzalanacak ve programın ilk günü tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.