Sincan'a değer katan 'Mahalle Konakları'nın sayısı artıyor

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 13.02.2024 - 21:23, Güncelleme: 13.02.2024 - 21:23
 

Sincan'a değer katan 'Mahalle Konakları'nın sayısı artıyor

Sincan Belediyesi, Yenikayı, Yenipeçenek, Polatlar ve Ücret mahallelerinde hizmete giren konaklara ek olarak, Çoğlu Mahalle Konağı'nı da hizmete açtı.
Sincan Belediyesi, açılış zincirine bir yenisini daha ekleyerek Çoğlu Konağı'nı hizmete açtı. Yenikayı, Yenipeçenek, Polatlar ve Ücret mahallelerine yapılan konakların ardından Çoğlu Konağı da Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle hizmete sunuldu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan kültürel değerlerin yaşatıldığı konaklar, mahalle sakinlerinin buluşma noktası haline geldi. Gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynayan bu konaklarda çeşitli etkinlikler düzenlenmekte; kına geceleri, asker uğurlamaları, taziye ziyaretleri, toplu yemek organizasyonları gibi etkinlikler gerçekleştirilerek mahalle sakinleri bir araya gelmekte ve sosyalleşme imkânı buluyor. Çoğlu Mahalle Konağı da bu anlamda iç dizaynı ve görüntüsüyle mahalle sakinlerinden tam not aldı. Konağın bir bölümü muhtarlık olarak hizmet verecek şekilde düzenlendi. Açılış törenine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın yanı sıra AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan ve birçok vatandaş katıldı.
Sincan Belediyesi, Yenikayı, Yenipeçenek, Polatlar ve Ücret mahallelerinde hizmete giren konaklara ek olarak, Çoğlu Mahalle Konağı'nı da hizmete açtı.

Sincan Belediyesi, açılış zincirine bir yenisini daha ekleyerek Çoğlu Konağı'nı hizmete açtı. Yenikayı, Yenipeçenek, Polatlar ve Ücret mahallelerine yapılan konakların ardından Çoğlu Konağı da Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle hizmete sunuldu.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan kültürel değerlerin yaşatıldığı konaklar, mahalle sakinlerinin buluşma noktası haline geldi. Gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynayan bu konaklarda çeşitli etkinlikler düzenlenmekte; kına geceleri, asker uğurlamaları, taziye ziyaretleri, toplu yemek organizasyonları gibi etkinlikler gerçekleştirilerek mahalle sakinleri bir araya gelmekte ve sosyalleşme imkânı buluyor. Çoğlu Mahalle Konağı da bu anlamda iç dizaynı ve görüntüsüyle mahalle sakinlerinden tam not aldı. Konağın bir bölümü muhtarlık olarak hizmet verecek şekilde düzenlendi.

Açılış törenine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın yanı sıra AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan ve birçok vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.