Türkiye’nin ilk yerli hayvan kulak küpesi üretici Ayvetsan'dan elektronik kimliklendirme sistemi

Sağlık (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 22.08.2024 - 12:47, Güncelleme: 22.08.2024 - 12:47
 

Türkiye’nin ilk yerli hayvan kulak küpesi üretici Ayvetsan'dan elektronik kimliklendirme sistemi

Türkiye’nin hayvan kulak küpesi üretiminde ilk yerli markası Ayvetsan, RFID LF ve RFID UHF tabanlı elektronik kimliklendirme sistemlerini hayata geçirdi. Şirket, bu teknolojilerle hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağladı, sektördeki liderliğini sürdürüyor.
Türkiye’nin hayvan kulak küpesi üretiminde ilk yerli markası olan Ayvetsan Hayvancılık, elektronik kimliklendirme sistemleri konusunda önemli bir adım attı. Şirket, RFID LF ve RFID UHF tabanlı sistemleri kullanarak hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağlayacak yenilikçi çözümler geliştirdi. 1996 yılında Ziraat Yüksek Mühendisleri Sadık Ekinci ve Halil Bilici tarafından kurulan Ayvetsan, Ankara Lalahan’da 2500m² kapalı alanda hayvan kulak küpesi üretimine başlamış ve Türkiye’nin ilk yerli markası olma başarısını göstermiştir. Şirket, bu alandaki liderliğini sürekli yenilik ve kalite odaklı yaklaşımı ile sürdürdü. Hayvanlar izlenebilecek ve kimliklendirilmiş olacak Zamanla veterinerlik malzemeleri, hayvan ithalatı, damızlık gebe düve yetiştiriciliği ve hayvan besiciliği gibi alanlarda da faaliyetlerini genişleten Ayvetsan, Ankara Kahramankazan’da 40.000m² alanda büyükbaş hayvan besiciliğine başladı. Gelişen teknolojileri yakından takip eden şirket, RFID LF ve RFID UHF teknolojilerini kullanarak hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağladı, bu sayede sektörde önemli bir fark yarattı. Müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı yaklaşımıyla hem kamu hem de özel sektörde güvenilir bir iş ortağı haline gelen Ayvetsan, 2019 yılında ikinci nesle devredilerek aile yapısını korudu ve vizyonunu güçlendirdi. Şirket, yerel ve uluslararası pazarlarda faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor. Ayvetsan, iki Ziraat Yüksek Mühendisi, iki Elektrik Elektronik Mühendisi, iki Ziraat Mühendisi, bir Makine Mühendisi ve bir Veteriner Hekim ile geniş bir kadro ile çalışarak, Türkiye genelindeki müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunuyor. Ayvetsan Hayvancılık şirketinin açıklamasında, "Çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı desteklemek, çevresel etkilerimizi minimize etmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızla sektördeki yenilikçi çözümleri geliştiriyoruz. Türk hayvancılık sektöründe güvenin ve kalitenin simgesi olmanın gururunu taşıyoruz" denildi. Ayvetsan Hayvancılık Gıda Nakliye San. ve Tic. Aş'nin kurucu ortakları Sadık Ekinci ile Halil Bilici, sektöre öncülük eden projeleriyle biliniyor.
Türkiye’nin hayvan kulak küpesi üretiminde ilk yerli markası Ayvetsan, RFID LF ve RFID UHF tabanlı elektronik kimliklendirme sistemlerini hayata geçirdi. Şirket, bu teknolojilerle hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağladı, sektördeki liderliğini sürdürüyor.

Türkiye’nin hayvan kulak küpesi üretiminde ilk yerli markası olan Ayvetsan Hayvancılık, elektronik kimliklendirme sistemleri konusunda önemli bir adım attı. Şirket, RFID LF ve RFID UHF tabanlı sistemleri kullanarak hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağlayacak yenilikçi çözümler geliştirdi.

1996 yılında Ziraat Yüksek Mühendisleri Sadık Ekinci ve Halil Bilici tarafından kurulan Ayvetsan, Ankara Lalahan’da 2500m² kapalı alanda hayvan kulak küpesi üretimine başlamış ve Türkiye’nin ilk yerli markası olma başarısını göstermiştir. Şirket, bu alandaki liderliğini sürekli yenilik ve kalite odaklı yaklaşımı ile sürdürdü.

Hayvanlar izlenebilecek ve kimliklendirilmiş olacak

Zamanla veterinerlik malzemeleri, hayvan ithalatı, damızlık gebe düve yetiştiriciliği ve hayvan besiciliği gibi alanlarda da faaliyetlerini genişleten Ayvetsan, Ankara Kahramankazan’da 40.000m² alanda büyükbaş hayvan besiciliğine başladı. Gelişen teknolojileri yakından takip eden şirket, RFID LF ve RFID UHF teknolojilerini kullanarak hayvanların izlenebilirliğini ve kimliklendirilmesini sağladı, bu sayede sektörde önemli bir fark yarattı.

Müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı yaklaşımıyla hem kamu hem de özel sektörde güvenilir bir iş ortağı haline gelen Ayvetsan, 2019 yılında ikinci nesle devredilerek aile yapısını korudu ve vizyonunu güçlendirdi. Şirket, yerel ve uluslararası pazarlarda faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor.

Ayvetsan, iki Ziraat Yüksek Mühendisi, iki Elektrik Elektronik Mühendisi, iki Ziraat Mühendisi, bir Makine Mühendisi ve bir Veteriner Hekim ile geniş bir kadro ile çalışarak, Türkiye genelindeki müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunuyor.

Ayvetsan Hayvancılık şirketinin açıklamasında, "Çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Sürdürülebilir tarım ve hayvancılığı desteklemek, çevresel etkilerimizi minimize etmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızla sektördeki yenilikçi çözümleri geliştiriyoruz. Türk hayvancılık sektöründe güvenin ve kalitenin simgesi olmanın gururunu taşıyoruz" denildi.

Ayvetsan Hayvancılık Gıda Nakliye San. ve Tic. Aş'nin kurucu ortakları Sadık Ekinci ile Halil Bilici, sektöre öncülük eden projeleriyle biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.